Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ubytujte se ve špičkových eco-friendly hotelech

Eco-friendly hotely

Eco-friendly hotely

Záleží vám na zachování životního prostředí i při vašich cestách na dovolenou? Pak právě pro vás jsme sestavili tento seznam eco-friendly hotelů z celého světa.

Natura Park Eco Resort, Dominikánská republika

Resort zasazený do tropické vegetace na pláži Bavaro leží v oblasti Punta Cana asi 17 km od stejnojmenného letiště. Je jedinečný svým architektonickým designem využívajícím především přírodní materiály, jako je kámen a dřevo. Vytváří velmi příjemné prostředí, v němž je radost trávit dovolenou. Zdejší zahrada se doslova hemží exotickým ptactvem. Hotel má čtyři restaurace, šest barů, bazény, obchod se suvenýry, půjčovnu kol, tenisový kurt i kadeřnictví.

Natura Park Eco Resort

Natura Park Eco Resort

Park Hotel Azalea, Itálie

Hotel Azalea stojí cca 300 m od centra Cavalese a asi 1 km od lanovky, v poklidné lokalitě. Má restauraci, kavárnu, jídelnu, lyžárnu, dětský koutek a dvou až čtyřlůžkové pokoje. Obklopuje ho květinová zahrada, zelená oáza představující veselé místo, kde se můžete osvobodit od každodenního stresu, zregenerovat a nabít novou energií. Ekologický hotel s vřelou atmosférou a pohostinností se vymyká konvencím, aby vytvořil uvolňující prostředí, kde se každý bude cítit pohodlně – v pantoflích nebo bosky, ve večerních šatech nebo klidně v pyžamu. Snaží se šířit lásku k přírodě a myšlenku udržitelného cestovního ruchu pomocí wellness a ekologické zábavy.

Park Hotel Azalea

Park Hotel Azalea

The Barefoot Eco Hotel, Maledivy

Ekologický resort překypuje bujnou vegetací a zdobí jej nádherná písečná pláž s tyrkysovou lagunou. Unikátní je však i tím, že se nalézá na 7 km dlouhém domorodém ostrově Hanimadhoo, takže nabízí možnost poznat každodenní život místních obyvatel. K vybavení hotelu patří restaurace, dva bary, SPA centrum, půjčovna kol, plážová lehátka i slunečníky. Zabavit se tady můžete jógou, potápěním, windsurfingem a dalšími vodními sporty nebo třeba rybařením.

The Barefoot Eco Hotel

The Barefoot Eco Hotel

Astoria, Slovinsko

Nově zrekonstruovaný hotel je situován na klidném romantickém místě, 200 m od centra známého letoviska Bled a 300 m od stejnojmenného jezera. Zábavu, obchody a restaurace najdete právě tam. Komfortní resort disponuje 70 pokoji v moderní budově a s krásným výhledem na jezero. Kromě toho si získává hosty pohodovou rodinnou atmosférou. Pravidelně pořádá taneční večery s živou hudbou a umožňuje řadu sportovních aktivit.

Hotel Astoria

Hotel Astoria

Kamili Beach Villa, Srí Lanka

Elegantní resort Kamili Beach Villa stojí na jihozápadním pobřeží ostrova u zlatavé písečné pláže. Letiště Bandaranayake odtud leží 65 minut jízdy. Hosté mohou využít venkovního plaveckého bazénu, sluneční terasy nebo krytého bazénu. Stejně tak si mohou vychutnat masáž shiatsu, saunu a wellness centrum. Hotel má i tělocvičnu a nabízí lekce fitness.

Kamili Beach Villa

Kamili Beach Villa

Rockresort, Švýcarsko

Jedinečný prázdninový komplex se 143 apartmány v překrásném údolí Laax stojí přímo u sjezdovky a má k dispozici šest restaurací, tři bary a různé obchůdky. Vlek a sjezdovka se nachází jen asi 10 m odsud, půjčovna lyží a lyžařská škola cca 50 m. V blízkém okolí jsou rovněž zimní turistické stezky. Populární lyžařské středisko získalo v roce 2017 ocenění World's Best Green Ski Hotel za to, že odpovědně využívá svých zdrojů a chová se šetrně k životnímu prostředí.

Rockresort

Rockresort

Six Senses Yao Noi Resort, Thajsko

Pětihvězdičkový Six Senses Yao Noi Resort, obklopený nádhernou nedotčenou přírodou, se nachází 35 km od letiště v Phuketu. Poklidné útočiště daleko od města láká na pěknou pláž a prostorné luxusní vily, které poskytují výhled na záliv Phan Nga. Vaše chutě uspokojí několik restaurací a barů s dobře zásobovaným mezinárodním vinným sklípkem.

Six Senses Yao Noi Resort

Six Senses Yao Noi Resort

Nirvana Lagoon, Turecko

Moderní resort Nirvana Lagoon byl citlivě zasazen doprostřed úchvatné přírodní scenerie a plně ji respektuje. Hledáte-li pobyt u blankytně čistého moře, v nově vybudovaném komplexu s výtečnými službami a navíc uprostřed piniového háje, neváhejte! Hotel stojí přímo na břehu vlastní 900 m dlouhé pláže se třemi moly. Letiště je odsud vzdáleno 36 km, město Antalya 26 km a letovisko Kemer 16 km.

Nirvana Lagoon

Nirvana Lagoon

Riu Palace Zanzibar, Zanzibar

Luxusní resort pro náročnou klientelu, vhodný pro rodiny s dětmi, byl otevřen na 300 m dlouhé písečné pláži roku 2012. Najdete ho na severozápadním pobřeží Zanzibaru, 55 km od Kamenného města. Některé vily a apartmány najdete přímo na pláži. Mají vlastní bazén, vířivku i zahradu. K vybavení hotelu patří čtyři restaurace, tři bary, obchod, lázeňské centrum, knihovna, stolní tenis, bazén s oddělenou dětskou částí atd.

Riu Palace Zanzibar

Riu Palace Zanzibar

Štítek:

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín