Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Užijte si Kalbu bez kapky alkoholu aneb Sharjah vás ohromí plážemi i ekoturistikou

Sharjah vás ohromí

Sharjah vás ohromí Shutterstock

Jste rádi v centru dění a itinerář vaší dovolené se může směle poměřovat s obsáhlými turistickými bedekry? Pak se nechte pozvat na cestu po emirátu Sharjah. Oblíbeného cíle ekoturistů, kde na vás dýchne historie a Kalbu si tu užijete i bez kapky alkoholu.

Skvostné pobřeží  

Pláže v emirátu Sharjah

Pláže v emirátu Sharjah Shutterstock

Máte chuť na koupel ve vodách Ománského zálivu nebo byste dali přednost lenošení na bělostných plážích Arabského zálivu? V Sharjah můžete porovnat krásy každého z nich a nechat se okouzlit jemným bílým pískem, stínem palem i dokonale průzračným mořem. Můžete si vybrat mezi plážemi veřejnými, které vám nechají nahlédnout do zvyklostí místních obyvatel, ale ženy se tu musí koupat zcela zahalené. Dokonale upravené hotelové pláže nabízí luxusní zázemí a vodní radovánky si tu užijete i v bikinách. Mezi nejkrásnější pláže patří Corniche Beach, lemovaná palmami, či laguna Hamriyah oblíbená především milovníky vodních sportů.

Objevte s námi Sharjah

Emiráty na dlani

Mrakodrapy v Dubaji

Mrakodrapy v Dubaji Shutterstock

Sharjah je jediným emirátem, který sdílí své hranice se všemi šesti zbývajícími emiráty. Vaše dovolená se tak může nést v objevitelském duchu. Užijete si architektonické skvosty v Dubaji, barevný podmořský svět emirátu Fujairah, přírodní krásy emirátu Ajman nebo horský výšlap v Ras al Khaimah. Oblíbeným cílem výletů je také hlavní město Abú Dabí s honosnou Velkou mešitou šejka Zayeda, starověkou pevností Al-Hosn i oblíbenou Emirates Park ZOO.

Proč si zamilujete trpasličí emirát Ajman aneb Spanilá jízda dovolenkovým rájem

Čtěte také:

Proč si zamilujete trpasličí emirát Ajman aneb Spanilá jízda dovolenkovým rájem

Památky jako žádné jiné

Nová mešita v Sharjah

Nová mešita v Sharjah Shutterstock

Dovolená v Sharjah vám rozšíří kulturní obzory. Vždyť první důkazy lidské činnosti na území Spojených Arabských Emirátů, datující se do roku 85 0000 před naším letopočtem, byly objeveny právě zde. Emirát je považován za kulturní centrum celé země, a tak si tu vychutnáte pohled na bohatě zdobené mešity, historické domy ve čtvrti Heritage area i štíhlé věže minaretů. Historické skvosty jsou k vidění v budově Archeologického muzea, Muzeum umění vás nadchne mnoha jedinečnými výtvarnými díly i bohatou vnitřní výzdobou a rodiny s dětmi by neměly vynechat Námořní muzeum či rozsáhlé Sharjah Science Museum s fosiliemi dinosaurů i skutečným meteoritem.

Cestujte bez obav: Připojištění Special vás chrání před potížemi s Covid-19

Bohatství tržišť

Tržiště Blue Souk

Tržiště Blue Souk Shutterstock

Dovolená v Sharjah by měla mít jednu povinnou zastávku a tou je tradiční souk. Tržiště plné vůní a barev vás možná překvapí dokonalou čistotou a poklidnou atmosférou. Na oblíbeném Blue Souk si budete moci vybírat z nabídky více než 600 prodejců, kteří vás dozajista přesvědčí, že bez jejich voňavého koření, orientálního parfému, výrobků ze dřeva či zlatého šperku prostě nemůžete odejít.

Jaké atrakce a krásy ukrývá emirát Ras al Khaimah?

Čtěte také:

Jaké atrakce a krásy ukrývá emirát Ras al Khaimah?

Příroda v nejlepší formě

Kalba je rájem ekoturismu

Kalba je rájem ekoturismu Shutterstock

O tom, že se třetí největší z emirátů může pochlubit i přírodními krásami vás přesvědčí výlet do Kalby – nejnavštěvovanější přírodní rezervace v zemi. Husté mangorovové lesy jsou domovem mnoha vzácných druhů ptáků i savců. Užít si tu můžete piknik na 7 km dlouhé pláži, projížďky na kajaku či paddle boardu, vystoupení mistrů sokolníků, potápění či prohlídku historické pevnosti Bait Sheikh Saeed bin Hamed Al Qassimi.

Mrkněte na nabídku zájezdů do Emirátů

Mekka gurmánů

V Sharjah si jídlo užijete

V Sharjah si jídlo užijete Shutterstock

Skvělou gastronomii si s Sharjah vychutnáte i přesto, že zde platí striktní zákaz konzumace alkoholu. Sklenku vína či něčeho ostřejšího si tu můžete dopřát pouze v hotelových restauracích. V místě, kde se přísně dbá na dodržování islámských tradic vám k snídani naservírují ten nejlepší hummus či míchaná vejce s rajčaty a pepřem shakshuka, k obědu vám zavoní čerstvě grilovaná ryba s křupavým salátem či jehněčí ouzi a sladkou tečku zajistí dýňový puding aseeda nebo zdravé datlové koláčky al batheetha.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín