Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Užijte si ty nejlepší rodinné aktivity v Dubaji

Rodinná dovolená v Dubaji

Rodinná dovolená v Dubaji Shutterstock

Dubaj, to je nevyčerpatelná studnice zážitků a aktivit pro celou rodinu. Nechte se inspirovat a dopřejte svým nejbližším vzrušující chvíle, na které se nezapomíná. Nejnovější dubajské atrakce čekají, až je objevíte.

1. Račte vstoupit do jiné dimenze v centru Aya Universe

Aya Universe

Aya Universe dubaitourism.com

Nechte se pozvat do futuristického světa AYA Universe. Vydejte se na cestu vesmírem, zažijte setkání s mimozemskými bytostmi a poznejte špičkovou virtuální realitu ve 12 interaktivních zónách. AYA Universe je situován v nákupním centru Wafi City Mall. Můžete se těšit na 12 odlišných světů (Aurora, Luna, River, Falls, Flora, Pool, Harmonia), které vás pozvou na cestu do neznáma – od hvězdné oblohy, svěží zahrady plné květin, dechberoucí světelné a zvukové show, rozbouřené vody až po blízké setkání s mimozemskými civilizacemi.

Zájezdy do Dubaje 

2. Vydejte se na cestu kolem světa v komplexu Global Village 

Noční Global Village, Dubaj

Noční Global Village, Dubaj Shutterstock

Přáli byste si vyrazit na cestu kolem světa, poznat nové kultury, ochutnat světové kuchyně, poslechnout si tradiční hudbu, nakoupit si originální výrobky a vyfotit se u ikonických památek? Rozlehlý komplex Global Village se každoročně od října do dubna promění v jeden velký Babylon. Ve 25 pavilonech zažijete nefalšované dobrodružství, během kterého se vám představí to nejlepší z kultury, tradic i kuchyně 75 zemí světa. Máte chuť na med z Egypta, sušené ovoce z Thajska, koření z Ománu, arganový olej z Maroka nebo toužíte po originálním šperku z Vietnamu či italském víně? Nechte se svést skvělou chutí autentického street foodu, zaposlouchejte se do hudby na World Culture Stage a užijte ty nejzábavnější hodiny zeměpisu.

TOP 9 nejlepších restaurací v Dubaji: Opojení pro všechny vaše smysly

Čtěte také:

TOP 9 nejlepších restaurací v Dubaji: Opojení pro všechny vaše smysly

3. Adrenalin pro všechny věkové kategorie v Dubai Hills 

Horská dráha The Storm Coaster

Horská dráha The Storm Coaster dubaitourism.com

Přemýšlíte, jak nejlépe naplánovat program, tak, aby vyhovoval vám, vašemu školákovi i neposednému benjamínkovi? Adventure Park v nákupním centru Dubai Hills Mall je připraven splnit přání návštěvníkům všech věkových kategorií. V nově otevřeném centru vám bude k dispozici velkorysý prostor pro dovádění, bublinová show, malování na obličej, lanové centrum, dětské hřiště pro batolata, horská dráha The Storm Coaster pro teenagery, adrenalinový park Ninja s lezeckou stěnou, trampolínami a hřištěm na parkour i strašidelné jeskynní tunely pro odvážné. A méně akční rodiče si mohou odpočinout ve stylovém snack baru.

Dovolená v Dubaji 

4. Dotkněte se dinosaurů v IMG Worlds of Adventure

IMG Worlds of Adventure

IMG Worlds of Adventure dubaitourism.com

Máte doma malého milovníka dinosaurů? Pak vězte, že návštěva IMG Worlds of Adventure hravě strčí do kapsy všechny ostatní dubajské atrakce. V příjemně klimatizovaných halách prožijete chvíle plné vzrušení ve stylu Jurského parku. Obklopí vás hustý prales, připomínající divokou amazonskou džungli, a pak už budete jen žasnout nad dokonalými modely dinosaurů gigantických rozměrů, jejich hrůzu nahánějícím řevem i moderně vybaveným dětským hřištěm s množstvím zábavy pro malé i velké dobrodruhy a bohatě zásobeným obchodem se suvenýry.

Vyzkoušejte nejnovější dubajské atrakce pro celou rodinu

Čtěte také:

Vyzkoušejte nejnovější dubajské atrakce pro celou rodinu

5. Naučte se jezdit na korábech pouště

Velbloudi v Dubaji

Velbloudi v Dubaji Shutterstock

Velbloudi patří k Dubaji stejně neodmyslitelně jako mrakodrapy a luxusní obchody. Projížďka na některém z těchto přátelských sudokopytníků by tak měla být samozřejmou položkou vašeho dovolenkového itineráře. A kam jinam by měly vést kroky začínajících jezdců, než do první dubajské školy s licencí pro výuku jízdy na velbloudech. V Arabian Camel Desert Riding se naučíte pohybovat po pouštních dunách s elegancí nomádů. Profesionální lektoři, ovládající několik světových jazyků, vás seznámí se základními pravidly jízdy na velbloudech, dají vám čas na fotografování, zasvětí vás do technických detailů a na závěr vám dopřejí nezapomenutelné chvíle v sedle korábu pouště. Vychutnáte si klidnou kolébavou chůzi po pláži, lehký cval divokou pouštní krajinou a ti nejodvážnější mohou vyzkoušet i závodní cval.

Chci do Dubaje 

6. Nasajte atmosféru tradičních trhů

Tradiční trhy v Dubaji

Tradiční trhy v Dubaji Shutterstock

Zkušení cestovatelé vědí, že autentickou atmosféru každého města je nejlepší hledat na tradičních trzích. Nejinak je tomu i v Dubaji. K těm nejvyhlášenějším patří Ripe market sídlící v parku Dubai Police Academy Park. Můžete si být jisti, že tu seženete zaručeně čerstvou zeleninu, farmářské produkty, exoticky vonící koření, dokonale uzrálé ovoce i celou řadu rukodělných výroků, tradičních suvenýrů i množství stánků se street foodem moderního střihu. O zábavu se postarají pouliční umělci, hudebníci i provozovatelé tradičních řemesel.

7. Vstupte do divočiny v dubajském safari

Dubai Safari

Dubai Safari Shutterstock

Možná by vás ani nenapadlo, že v městě plném luxusu, dokonalých pláží a rekordních atrakcí můžete zažít blízká setkání s divokými zvířaty. V nově zrekonstruovaném Dubai safari parku, rozkládajícím se na území o rozloze 119 hektarů našlo domov více než 3 000 zvířat ze všech koutů světa. Celý areál je rozdělen na 6 zón (Africká vesnice, Arabská poušť, Asijská vesnice, Dětská farma, Al Wadi, Vesnice dobrodruhů). Můžete se zúčastnit interaktivních programů (krmení žiraf, show s dravými ptáky, krokodýli show) nebo si užít 45 minut dlouhou vyjížďku safari autobusem, který vám představí africká zvířata z bezprostřední blízkosti. Nejmenší návštěvníci si užijí zábavu s kontaktními zvířátky na dětské farmě. Součástí Safari parku je také moderní návštěvnická zóna s obchody, informačním centrem, dětským hřištěm a restauracemi (italská, středomořská, arabská, mezinárodní).

Dotkněte se nebe! Nové atrakce v Dubaji vás vynesou za hranice všedních zážitků

Čtěte také:

Dotkněte se nebe! Nové atrakce v Dubaji vás vynesou za hranice všedních zážitků

8. Staňte se akvaristou v dubajském akváriu a podmořské zoo

Dubajské akvárium

Dubajské akvárium Shutterstock

O tom, že svět pod vodní hladinou je stejně pestrý jako ten náš, se přesvědčíte v Dubai Aquarium and Unedrwater Zoo, umístěném v nákupního centra The Dubai Mall. V nádrži o objemu 10 miliónů litrů se tu prohání tisíce vodních živočichů včetně 300 respekt budících žraloků i roztomilých mořských koníků. Součástí akvária je i unikátní 48 metrů dlouhý tunel, který vás doslova vtáhne pod mořskou hladinu. V průběhu celého dne tu můžete pozorovat potápěče, kteří se starají o krmení ryb nebo se připojit ke komentovaným prohlídkám, během kterých vás zkušení zoologové zasvětí do tajuplného světa mořských živočichů. S roztodivnými obyvateli světových řek i oceánů se setkáte také v podvodní zoo, která je rozdělena na tři zóny (Deštný prales, Skalnaté pobřeží, Oceán). Okouzlí vás tu piraně, mořští koníci, úhoři, obří krabi, mořské vydry i hejna pestrobarevných rybek. Pro děti je tu připraven zajímavý program zaměřený na ekologii a ochranu světových řek a oceánů.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín