Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vyzkoušejte nejnovější dubajské atrakce pro celou rodinu

Výhled z kola Ain Dubai

Výhled z kola Ain Dubai dubaitourism

Toužíte pohlédnout na svět z ptačí perspektivy, podívat se do budoucnosti, vyfotit se vedle nejžhavějších celebrit, dopřát si velkou gurmánskou jízdu nebo strávit nezapomenutelnou noc uprostřed pouště? V Dubaji, městě, kde není nic nemožné, na vás kromě slunečného počasí čekají i nově otevřené atrakce, ze kterých si vybere skutečně každý. Držte si klobouky, přehlídka nejexkluzivnějších zážitků právě začíná!

Dubajský přístav

Dubai Marina

Dubai Marina dubaitourism

Zatoužíte-li ve městě rekordů po troše opravdové romantiky, pak zamiřte neomylně do Dubajského přístavu, který se nachází v elegantní čtvrti Dubai Marina. Kromě pohledu na třpytivé mořské dálavy vás oslní lesk luxusních jachet, příjemně živá kosmopolitní atmosféra i velkorysé zázemí pro výletní lodě se dvěma terminály. Na plavby za dobrodružstvím se odtud každý den vydávají stovky lodí. Zkuste si zarezervovat okružní plavbu a objevte další fascinující zákoutí této orientální země.

Zájezdy do Dubaje

Infinity des Lumières

Infinity des Lumières

Infinity des Lumières dubaitourism

Vodopád světel a zvuků, který vás přenese do říše fantazie a dopřeje vám chvíle dokonalé relaxace. Největší centrum digitálního umění vás přesvědčí o tom, že i nejmodernější technologie dokáží vytvořit něco magicky nadpozemského. O váš nezapomenutelný zážitek se postará 130 projektorů, 58 reproduktorů a 3000 pohyblivých digitálních obrazů. Poznáte díla světových umělců, jakými byli Van Gogh, Gaudí či Paul Klee ve zcela novém světle.

Zabavte se s rodinou v Dubaji: Představujeme nejlepší aquaparky

Čtěte také:

Zabavte se s rodinou v Dubaji: Představujeme nejlepší aquaparky

The Club na pláži Palm West Beach

Luxusní život na pláži v Dubaji

Luxusní život na pláži v Dubaji dubaitourism

O tom, že Dubaj je i vyhlášenou plážovou destinací se přesvědčíte v moderním designovém komplexu, jenž vyrostl na proslulé písčité pláži Palm West Beach, rozprostírající se na ostrově Palm Jumeirah. Z pohodlí plážového lehátka si tu užijete pětihvězdičkový servis, vybrané lahůdky z menu stylových restaurací, bohatý výběr vodních sportů, sluncem prohřátý bělostný písek i průzračně čisté vody Perského zálivu, jako stvořené pro chvíle plné radosti.

Dovolená v Dubaji

Knihovna Mohammeda bin Rašída

Knihovna Mohammeda bin Rašída

Knihovna Mohammeda bin Rašída dubaitourism

Všechna moudrost světa pod jednou střechou. Řadíte-li se mezi milovníky knih, pak byste tuto architektonicky zajímavou budovu, umístěnou na břehu Dubajské zátoky rozhodně neměli minout. Největší knihovna na světě, která svým tvarem připomíná otevřenou knihu, skrývá ve svých útrobách těžko uvěřitelných 1,1 milionu knih v klasickém tištěném i digitálním formátu. Splněný sen všech knihomolů nabízí sedm pater plných arabské i světové literatury, vědecké texty, oddělení věnované dětské literatuře, oddělení map a turistických průvodců, studovny, knihkupectví, kavárny, výstavní prostory, venkovní divadlo i jedinečnou expozici zvanou Poklady knihovny, ve které jsou k vidění vzácné historické svazky. Nemějte obavy z tlačenic a front, jednotlivé části knihovny má pod palcem umělá inteligence. Vaše zvídavé otázky vám zodpoví chytrý automat a vyhledávání a zpětné zařazení knih obstará robot. 

Podzimní dovolená: 6 důvodů, proč vyrazit do Spojených arabských emirátů právě teď

Čtěte také:

Podzimní dovolená: 6 důvodů, proč vyrazit do Spojených arabských emirátů právě teď

Muzeum Madame Tussauds Dubai

Muzeum Madame Tussauds Dubai

Muzeum Madame Tussauds Dubai dubaitourism

Chcete posnídat u Tiffanyho po boku božské Audrey Hepburn, splnit vašim ratolestem sen o setkání s Justinem Bieberem nebo načerpat módní inspiraci u Kylie Jenner? Desítky známých osobností ze světa filmu, módy, hudby, sportu i politiky na jednom místě na vás čekají v proslulém muzeu voskových figurín Madame Tussauds.

Cestujte bez obav: Připojištění Special vás chrání před potížemi s Covid-19

Vyhlídkové kolo Ain Dubai

Vyhlídkové kolo Ain Dubai

Vyhlídkové kolo Ain Dubai dubaitourism

Nejnovějším přírůstkem na předlouhém seznamu rekordních dubajských atrakcí je monumentální vyhlídkové kolo, z něhož se vám sice možná zatočí hlava, ale zároveň si užijete fascinující panoramatický výhled na Dubaj. Nepřehlédnutelné kolo, tyčící se na ostrově Bluewaters Island dodá nový rozměr vašim představám o pouťových atrakcích. Z futuristicky vyhlížející kabinky si můžete naplánovat další cíl vašeho dubajského dobrodružství.

TOP 9 nejlepších restaurací v Dubaji: Opojení pro všechny vaše smysly

Čtěte také:

TOP 9 nejlepších restaurací v Dubaji: Opojení pro všechny vaše smysly

Muzeum budoucnosti

Muzeum budoucnosti, Dubaj

Muzeum budoucnosti, Dubaj dubaitourism

Vypravit se můžete třeba na nezapomenutelnou expedici do budoucnosti. Stačí jen navštívit vizionářské muzeum, kde prostřednictvím špičkových technologií zkusíte předběhnout tok času. Vás i vaše potomky možná překvapí, jak rozdílný bude svět za padesát let. Velmi futuristická je i samotná budova muzea která si právem vysloužila celou řadu ocenění za originální design.

Dotkněte se nebe! Nové atrakce v Dubaji vás vynesou za hranice všedních zážitků

Čtěte také:

Dotkněte se nebe! Nové atrakce v Dubaji vás vynesou za hranice všedních zážitků

Play DXB

Virtuální realita v Dubaji

Virtuální realita v Dubaji Shutterstock

Kdo z dospělých by alespoň na chvilku nezatoužil po návratu do bezstarostných dětských let. Dovolte si malý úlet, nasaďte si brýle pro virtuální realitu a vstupte do světa zábavy. Můžete se stát jedním z Transformerů, zahrát si interaktivní hry, ocitnout se v pohádkovém království, dovádět na pouťových atrakcích, zažít chvíle hrůzy v hororovém příběhu nebo se opájet rychlou jízdou. Úspěch u dětí všech věkových kategorií zaručen.

Chci do Dubaje

Hatta Dome Park

Glamping Hatta Dubaj

Glamping Hatta Dubaj Visit Dubai

Už jste slyšeli o glampingu? Luxusní alternativě kempování uprostřed přírody, při které nemusíte slevit ze svých vysokých nároků na ubytování? Přesně to vám nabídne areál Hatta Dome Park – ubytování v luxusně vybavených stanech s vyhlídkou na divokou horskou krajinu i špičkové služby. Stačí si jen vybrat velikost stanu a těšit se na západ slunce a tu nejzářivější hvězdnou noc, jakou si jen dovedete představit.

Dovolená na míru: Který z Emirátů je tím pravým právě pro vás?

Čtěte také:

Dovolená na míru: Který z Emirátů je tím pravým právě pro vás?

Pavilion at The Beach

Dubaj je ráj pro gurmány

Dubaj je ráj pro gurmány dubaitourism

Láska prochází žaludkem a po návštěvě rozlehlého zastřešeného komplexu, zasvěcenému tomu nejlepšímu ze světa gastronomie, si Dubaj zaručeně zamilujete ještě o něco víc. Klimatizované restaurace nabízí vybrané delikatesy tradiční arabské, italské, japonské, mexické i francouzské kuchyně. Máte chuť na pořádný hambuger nebo sushi z rukou vyhlášeného sushi mastera? Zastesklo se vašim dětem po talíři špaget nebo pizze? Sbíhají se vám sliny při myšlence na křupavou makronku nebo poctivý šlehačkový dort? Nebo si potrpíte spíš na zážitkovou gastronomii? Žádný problém, jste přece v Dubaji, kde vám s úsměvem splní každé vaše gurmánské přání a jako bonus přidají dokonale romantický výhled na moře.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín