Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Víte, kde bydlí Santa Claus? Ve finském Rovaniemi!

Děti na celém světě věří na pohádkové příběhy a v představách každého malého človíčka se objevuje postavička, která odměňuje hodné děti za jejich skutky. V českých krajinách dárky nosí Ježíšek, dále na východ bydlí děda Mráz a za oceánem naděluje Santa Claus. Televizní pohádky dětem vypráví, že Santa Claus žije na severním pólu, vozí se v saních tažených soby a nosí červenou čepici a dlouhý plnovous. Je ale možné setkat se se Santou tváří v tvář?

Santa Claus

Santa Claus

Podle informací turistických kanceláří žije Santa Claus ve vesničce nedaleko finského Rovaniemi. V Santa Claus Village můžete strávit dovolenou plnou radovánek za polárním kruhem a potkávat Santu každý den v ulicích. V nabídce ubytování figurují dřevěné chaty s vlastní saunou, kuchyňským koutem, koupelnou a televizí, ale lze bydlet i v iglú u sněžného muže.

Santa Claus Village

Santa Claus Village

Ve volném programu můžete navštívit zábavní park s různými atrakcemi. Na sněžném skútru se projedete mezi stádem Santových sobů nebo dorazíte na prohlídku na husky farmu. Dokonale splynete s okolní přírodou při rybaření, na procházce v okolních lesích nebo na projížďce na běžkách.

Se soby na saních

Se soby na saních

V zábavním Santa Parku se setkáte s dalšími pohádkovými postavičkami, jako jsou elfové a víly nebo ledová královna. V místní restauraci ochutnáte tradiční laponské speciality a ze široké nabídky suvenýrů v obchodech si vyberete památku na pohádkovou dovolenou. Skrze vesnici prochází severní polární kruh, oblíbené místo k fotografování.

Severní polární kruh

Severní polární kruh

Přímo uprostřed vesnice stojí kancelář samotného Santy Clause, kde si Santa vyslechne vaše přání a poví vám o svých cestách. Pokud se chcete podělit o své zážitky s rodinou či přáteli, pošlete jim pohled z pošty na severním pólu, který ponese speciální známku s podobiznou Santy Clause.

Santa Claus Village má otevřeno každý den, v létě i v zimě. Při troše štěstí spatříte i polární záři. Vesnici lze navštívit na jeden den nebo v ní strávit celou dovolenou.

Polární záře v Rovaniemi

Polární záře v Rovaniemi

08.11.2018 Invia

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín