Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Volání exotiky: Kam vyrazit v zimě, když potřebujete zahřát tělo i duši?

Nejoblíbenější exotické destinace

Nejoblíbenější exotické destinace Shutterstock

Kdo by si nechtěl zpestřit studené měsíce dovolenou v tropickém ráji? Představujeme vám oblíbené exotické destinace, které vám splní vaše sny o dokonalé dovolené. Zamilujte se do té nejmodřejší oblohy, nejtyrkysovějších vln a nejjemnějšího písku... Vyslyšte volání exotiky!

Dominikánská republika: Srdce Karibiku

Dokonalé pláže v Dominikáně

Dokonalé pláže v Dominikáně Shutterstock

Množství historických památek z doby Kryštofa Kolumba, dlouhé panenské pláže, tropická vegetace, ale i horské scenérie, to vše vás čeká v Dominikánské republice. Nebojte se ochutnat místní speciality z plodů moře, kokosové mléko z čerstvých ořechů i proslulé dominikánské rumy. Dominikánci jsou na svou zemi a zvyky hrdí a často pořádají tradiční oslavy a karnevaly. Nejdůležitější akcí tohoto typu je festival Merengue v hlavním městě Santo Domingo, jehož koloniální zóna byla zapsána i na seznam UNESCO.

Zájezdy do Dominikánské republiky

Maledivy: Sny se stanou skutečností

Co ostrov, to jeden božský resort

Co ostrov, to jeden božský resort Shutterstock

Pro mnohé jsou Maledivy celoživotním snem. Pokud se počítáte mezi nenapravitelné romantiky a plážové povaleče, budou pro vás ideální destinací. Průzračné vody Indického oceánu nabízejí neuvěřitelně bohatý podvodní svět, který můžete pozorovat z baru nad hladinou oceánu, lodi nebo z první ruky při šnorchlování. Už samotná cesta na jeden z atolů bude perfektním zážitkem, do hotelu vás totiž dopraví hydroplánem či katamaránem, hlavní a jediné letiště se nachází pouze v hlavním městě Malé.

Zájezdy na Maledivy

Mauricius: Předloha ráje

Sedmibarevná země na Mauriciu

Sedmibarevná země na Mauriciu Shutterstock

Mauricius je pověstný svými bílými plážemi, korálovými lagunami, luxusními letovisky a mořem safírové barvy. Pokud se vydáte poznávat vnitrozemí, měli byste se vydat do oblasti Charamel, které se přezdívá Sedmibarevná země. Uprostřed hor tu narazíte na písečné duny, které hýří pestrými barvami. Modrá se prolíná do fialové či červené barvy a vlastně nikdo přesně neví, jaký má tento magický úkaz původ. Stejně jako v dalších tropických destinacích, i na Mauriciu na vás čeká bohatý podmořský život. Mauricius je také známý svými kitesurfingovými středisky a horou Le Morne.

Zájezdy na Mauricius

Zanzibar: Perla Tanzanie

Zanzibar je ostrovem koření

Zanzibar je ostrovem koření Shutterstock

Souostroví Zanzibar leží kousek od rovníku a vyhlášený je především místní kuchyní, stabilním slunečným počasím a v neposlední řadě úchvatnými plážemi z bílého korálového písku. V hlavním městě ostrova leží unikátní historická čtvrť Stone Town s fascinující směsicí vlivů Afriky, Arábie, Indie a Evropy. Nenechte si ujít návštěvu nedalekého ostrůvku Prison Island, kde žije velká populace želv sloních. Zanzibar ovšem už ve středověku proslavilo koření. Bujná tropická vegetace ostrova skrývá háje skořicovníků, pepřovníků i vanilkovníků. Tušíte správně, bude to láska na první přivonění...

Zájezdy na Zanzibar

Kuba: Očekávejte neočekávané

Kuba vám ukradne srdce

Kuba vám ukradne srdce Shutterstock

Kuba je vyhlášená doutníky, skvělým rumem, městečky hýřícími barvami, roztančenou kulturou, sněhobílými plážemi a bohatým nočním životem. Pod kabátem lehce ošuntělých měst se skrývají ty pravé poklady – stará americká auta, skvělé bary s karibskou hudbou i restaurace s vyhlášenými specialitami kreolské kuchyně. V Havaně, hlavním městě ostrova, poznáte vše pro Kubu typické: luxusní komunistické paláce v kontrastu se čtvrtěmi, které se topí v chudobě. Nedaleko Kuby se nachází i překrásný ostrov Cayo Coco, který je vyhlášený mezi potápěči. Najdete tam jeden z nejdelších korálových útesů, který se táhne do dálky 400 km!

Zájezdy na Kubu

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín