Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vydejte se na lotyšský pivní festival Latviabeerfest!

Lotyšský pivní festival Latviabeerfest

Lotyšský pivní festival Latviabeerfest

Milovníci piva, pozor! Již zanedlouho, ve dnech 23.–27. května 2018, se v hlavním městě Lotyšska Rize koná tradiční lotyšský pivní festival. Tuto příjemnou událost situovanou do zahrad Vērmanes si nesmíte nechat ujít!

Více o festivalu Latviabeerfest

Jedná se o největší pivní slavnost v Pobaltí. Je to vaše příležitost ochutnat vzorky až dvou set piv! Představí se tu jak lotyšští, tak i zahraniční pivovarníci. Mezi účastníky figurují značky jako petrohradská Baltika, irská Guinness, belgická Leffe aj.

Návštěvníci budou mít možnost nejen ochutnávat, ale i pozorovat a cítit, objevovat a pochopit nové věci. Vedle oblíbených evropských specialit na ně čekají jedinečná řemeslná piva z celého světa, a to díky nově zavedenému „rižskému týdnu řemeslného piva“, jejž doplní i příhodný hudební program.

Ochutnejte až 200 druhů piv

Ochutnejte až 200 druhů piv

Ve spolupráci s areálem festivalu LIVE RIGA se poprvé představí i „týden restaurace Rigy“ a „vídeňský týden v Rize“, kde si budou zájemci smět vychutnat uznávanou a oceňovanou kombinaci vynikající kuchyně s pivem stejně jako s místními víny.

Na tento zábavný festival, odehrávající se v centru krásného města, se shromažďují místní i turisté. Koneckonců byl umístěn do nejstarší veřejné zahrady v Rize, která je tady zároveň jedním z nejatraktivnějších míst. V nádherném prostředí se kupí stany jednotlivých pivovarů, na hudebních scénách jsou připravena všelijaká představení a pořádají se i různé sportovní soutěže. To celé začalo již v roce 2012 a od té doby patří festivalu pevné místo v kalendáři zdejších událostí.

Zahrady Vērmanes, Riga

Zahrady Vērmanes, Riga

Doba konání a vstupné

Festival probíhá v následujících dnech a časech: 23. a 24. května v 15:00–23:00, 25. a 26. května ve 12:00–03:00, 27. května od 12:00 do 23:00.

Cena vstupenky činí 2 €, což za ten jedinečný zážitek určitě stojí.

Jak se dostat na festival?

Mezinárodní letiště se nachází na jižním okraji Rigy, pravidelně odtud jezdí autobusy směřující do starého města. Zahrady Vērmanes leží jen kousek od něj. Do Rigy se snadno dostanete také s mezinárodními autobusovými, vlakovými, silničními, ba i trajektovými spoji.

Jen pár kroků od parku, kde se pivní slavnost koná, stojí hotel Radisson Blu Latvija, jehož služeb můžete využít. Moderní a prostorný hotel nabízí panoramatický výhled na město a je to k němu jen kousek pěšky od historického centra. Riga má co nabídnout každému vkusu a rozpočtu, takže neuškodí prozkoumat i další možnosti.

Hotel Radisson Blu Latvija

Hotel Radisson Blu Latvija

Poznejte i samotné hlavní město Lotyšska

Riga je největší ze tří hlavních měst Baltského moře. Má více secesních budov než jakékoliv jiné evropské město, úžas vzbuzují ale i její gotické věže. Centrální trh patří k největším v Evropě, takže se ujistěte, že máte dostatek času, abyste ho pořádně prozkoumali. Historické centrum, zvané Stará Riga (Vecrīga), se nalézá na pravém břehu řeky a je součástí seznamu světového dědictví UNESCO. Projděte se po jeho dlážděných ulicích a navštivte některou z místních kaváren. Z významných památek jmenujme alespoň monumentální románskou katedrálu Rižský dóm, kostel sv. Petra (nejvyšší středověkou budovu města) a Rižský zámek, jehož část je vyhrazena pro Muzeum lotyšské historie, Muzeum zahraničního umění a Muzeum literatury, divadla a hudby. Riga vás zaujme natolik, že se sem jistě zatoužíte vrátit.

Dům Černohlavců v Rize

Dům Černohlavců v Rize

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín