Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vysoké Tatry nabízí spoustu zážitků pro celou rodinu

Vysoké Tatry

Vysoké Tatry

Naše hory jsou krásné, o tom není pochyb, ale dovolená u sousedů také nemusí být k zahození. Slovensko nabízí mnoho nádherných míst k pobytu. Tušíte například, co vše se dá podniknout ve Vysokých Tatrách?

Tatranské naučné stezky

Chcete-li strávit den na čerstvém vzduchu, zasportovat si a něco zajímavého se při tom dozvědět, zkuste některou z řady naučných stezek. Máte tolik možností, že ani nebudete vědět, kam dříve skočit. Vydejte se třeba ze Štrbského na Popradské Pleso. Na trase se čtrnácti zastaveními poznáte kouzlo zdejších lesů a svět rostlin i živočichů. Naučné stezky však nemusejí zaujmout jen dospělé. Pamatováno je i na dětské návštěvníky, pro něž je určena kupříkladu stezka Okolo Skalnatého Plesa, jež je součástí projektu Tatranská divočina. Zvířátka provedou malé zvídavé turisty pěti zastaveními a poučí je o základních věcech týkajících se Vysokých Tater.

Tatranské naučné stezky

Tatranské naučné stezky

Cyklistika v Tatrách

Nemějte obavy, nadšení cyklisté, ani na vás se ve Vysokých Tatrách nezapomnělo! Přes 300 km značených cyklotras s různou mírou obtížnosti najde své obdivovatele v každé myslitelné kategorii. Nepříliš náročná cyklotrasa Přes Mokriny do Tatranské Kotliny, dlouhá 13,6 km, je určená hlavně rodinám s dětmi. Zapálené sportovce a horské cyklisty zase nadchne Sjezd do Gerlachova, dlouhý 8,5 km. Obdivujte krásy přírody ze sedla svého kola a užijte si jízdu kolem takřka celého pohoří! Zvolit můžete rovněž trasy se zastávkami u různých historických či technických zajímavostí, např. Popradskou cyklotrasu o délce 4,3 km.

Cyklistika v Tatrách

Cyklistika v Tatrách

Letní aktivity ve Vysokých Tatrách

Vysoké Tatry překypují akčními a veselými aktivitami pro dospělé i ty nejmenší. Zejména děti ocení zábavný Mini Tatralandia Park Orlíkovo pod skokanskými můstky na Štrbském Plese, kde mohou skákat na trampolíně, závodit v autíčkách nebo plout v malých lodičkách.

Zábavu pro všechny věkové kategorie, od dětí až po důchodce, přináší Mountain Cart neboli horské káry na Štarte v Tatranské Lomnici. Dobrodružná jízda ohromí svou rychlostí, ale přitom je bezpečná a poskytuje úchvatné pohledy na okolní přírodu. Adrenalin z divoké jízdy si ale nemusíte dopřávat pouze v autíčkách či motokárách. Bohatě vám poslouží i docela obyčejné gumové kolo. Nevěříte? Pak se vydejte na Hrebienok a zkuste nevšední Summer Tubing. Spusťte se 100 m dlouhým tobogánem, bláznivým, a přece bezpečným, tudíž vhodným i pro děti.

Po vší té jízdě neuškodí zkusit také něco pomalejšího a náročnějšího. Otestujte svou odvahu a kondici překonáváním visutých dřevěných či lanových překážek v některém z lanových parků. K dispozici je mj. Veveričí lanový park na Štrbském Plese nebo park v Tatranské Kotlině. Oba nabízejí bezpečné tratě pro dospělé i děti.

Letní aktivity ve Vysokých Tatrách

Letní aktivity ve Vysokých Tatrách

Zábavné vodní atrakce ve Vysokých Tatrách

Ani ti z vás, kteří tráví svou letní dovolenou nejraději ve vodě, nepřijdou zkrátka. AquaCity Poprad, jedinečný vodní svět pod Tatrami, vás doslova zahrne adrenalinovými sporty, rodinnými aktivitami i příjemnými odpočinkovými činnostmi. Jedinečný komplex zahrnuje 13 vnitřních a vnějších termálních i relaxačních bazénů s celoročním přístupem, takže si sem můžete zaskočit dokonce i v zimě, třeba rovnou ze sjezdovky. Padesátimetrový plavecký bazén, fitness centrum, sportovní areál pro plážový volejbal, písečná pláž s barem, 6 tobogánů a na 350 dalších vodních atrakcí, to vše a mnohem víc čeká jenom na vás!

Vodní atrakce ve Vysokých Tatrách

Vodní atrakce ve Vysokých Tatrách © AquaCity Poprad

Jak vidíte, do Vysokých Tater nemusíte jezdit jenom za lyžováním. Ještě velká spousta aktivit čeká na to, až je objevíte i vy. Je libo zkusit jízdu na koni, Nordic Walking, in-line bruslení nebo golf? Ať už se rozhodnete pro cokoli, určitě nebudete zklamaní a odvezete si domů nespočet hezkých vzpomínek.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín