Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vyzkoušejte bobové dráhy v České republice

Bobové dráhy v ČR

Bobové dráhy v ČR

Hledáte netradiční tip na výlet, jenž by uspokojil zájmy celé vaší rodiny? Co zkusit bobovou dráhu? Jízda z kopce vás pobaví a vyžene vám z hlavy dotěrné starosti. Strávíte den na čerstvém vzduchu a budete bohatší o nevšední zážitek. Za touto osvěžující atrakcí přitom nemusíte jezdit daleko. Dráhy jsou roztroušené po celém Česku, tudíž pro každého dostupné. My vám nyní přinášíme jejich stručný přehled.

Bobové dráhy ve Středočeském kraji

Pražská dráha Prosek náleží k areálu, jejž tvoří mj. lanový park, trampolína a restaurace. Má otevřeno denně. Jízdenka pro dospělé stojí 70 Kč. Děti do 100 cm mají vstup zdarma a ty větší za 50 Kč.

Dráha v Areálu Klimeška v Kutné Hoře je nejdelší v republice. Za nepříznivého počasí bývá zavřená. Jízda v jednomístném bobu stojí 60 Kč, ve dvoumístném 80 Kč.

Bobové dráhy v Jihočeském kraji

V areálu Bobovka v Lipně nad Vltavou jsou k dispozici dvě dráhy. Starší korytovou doplnila nová horská. Jsou vzájemně propletené, čímž pro Česko představují unikát. Korytová může být v zimě mimo provoz, ale nevěšte hlavu! Horská bobová dráha je v provozu i za zhoršených podmínek. Jízdenku získáte za 80 Kč.

Bobovka v Lipně nad Vltavou

Bobovka v Lipně nad Vltavou

Bobové dráhy v Libereckém kraji

Celoročně přístupná dráha v Janově nad Nisou se pyšní karuselem, v němž se bob otočí až o 450 stupňů. Jízda stojí 70 Kč, pro dítě do 140 cm jen 40 Kč. Stejné ceny platí u dráhy v areálu Obří sud Javorník v Jeřmanicích. Ta je nejdelší trubkovou bobovou dráhou v Česku.

Třetím krajovým pokladem je HappyWorld v Harrachově. Aby si mohli návštěvníci užít jízdu i večer, bývá dráha osvětlena a vyhřívána. Jízdné činí 100 Kč. Děti do 100 cm jezdí za polovinu.

Bobové dráhy v Královéhradeckém kraji

HappyWorld má své zastoupení i ve Špindlerově Mlýně. Zdejší dráha se řadí mezi nejatraktivnější projekty svého druhu a je stejně jako ta v Harrachově otevřená po celý rok.

Královéhradecký kraj dále nabízí dráhu Relaxpark v Peci pod Sněžkou, zkonstruovanou pro celoroční provoz za každého počasí. Osoby nad 140 cm platí 90 Kč, ostatní 60 Kč.

Zmiňme ještě bobovou dráhu Bertu z areálu Mladé Buky ve východních Krkonoších, kde si taktéž můžete vychutnat jízdu v jakémkoli ročním období. Jízdenka pro dospělé stojí 65 Kč, pro děti do deseti let 45 Kč.

Bobové dráhy v Pardubickém kraji

Dráha v areálu U Slona na Dolní Moravě je jedna z nejdelších v republice. Svézt se na ní smíte, ať svítí slunce nebo padá déšť. Dospělí platí 80 Kč, děti do patnácti let 60 Kč.

Dráha v areálu U Slona na Dolní Moravě

Dráha v areálu U Slona na Dolní Moravě

Bobové dráhy v Jihomoravském kraji

Také Brno už má svou dráhu. Byla postavena u penzionu Kadlcův mlýn v Mariánském údolí, pročež bývá nazývaná Bobovka u mlýna. Jízdenku pro dospělé dostanete za 60 Kč, dětskou za 50 Kč.

Bobové dráhy v Olomouckém kraji

Resort Hrubá Voda obšťastňuje hosty dováděním na dráze, dobrotami z přilehlé restaurace i vlastním pivem. Dospělí a děti nad dvanáct let platí za jízdu 50 Kč, mladší děti 40 Kč.

Lákavá je i letní bobová dráha v areálu KASTE Petříkov v Jeseníkách. U její dolní stanice je otevřena lukostřelba. Jízdenku pro dospělé obdržíte za 60 Kč, dětskou o 10 Kč levněji.

Další bobovou dráhu naleznete ve ski areálu Hlubočky. Je dlouhá a atraktivní, při nepříznivém počasí se však uzavírá. V jednomístném bobu se projedete za 80 Kč, ve dvoumístném za 120 Kč.

Bobové dráhy v Moravskoslezském kraji

Ski Arena Vrbno pod Pradědem přináší zážitek z jízdy na celoročně přístupné bobové dráze. Jízdenku koupíte za 60 Kč. Děti a senioři platí 40 Kč.

V Heiparku v Tošovicích na vás čeká Alpine Coaster, uměle osvětlená dráha schopná celoročního provozu i za zhoršených podmínek. Jízda stojí 60 Kč.

Poslední dráha, již si představíme, se nachází ve ski areálu Mosty u Jablunkova. Také umožňuje celoroční provoz. Cena jízdy je 55 Kč.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín