Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vyzkoušejte ty nejlepší koktejly na léto

Letní koktejly

Letní koktejly

S příchodem teplého počasí také stále častěji přicházejí myšlenky na pohodové letní večery strávené s partou přátel či se svou drahou polovičkou. A co k takovým večerům neodmyslitelně patří? Přece svěží exotické koktejly! Tiché cinkání kostek ledu o orosené stěny sklenic, nádherná hra barev a chutě, které budí emoce – to je zkrátka kouzlo, které dokáží vykouzlit jen exotické koktejly.

Podívejte se na seznam těch NEJ koktejlů a zkuste si některé z nich připravit i doma – už při samotné přípravě si jistě užijete mnoho legrace a výslednou chuť koktejlů pak oceníte ještě více!

Bahama Mama

Jedním ze symbolů dokonalé exotické dovolené v Karibiku je tento svěží koktejl. Jak název napovídá, Bahama Mama je národním drinkem Bahamských ostrovů, a protože jsme v Karibiku, jeho hlavními ingrediencemi jsou hned dva druhy rumu.

Bahama Mama

Bahama Mama

Jak si takový drink namíchat doma? Do šejkru s ledem nalijeme 2 cl kávového likéru Kahúla, 4 cl tmavého rumu, 4 cl kokosového likéru Malibu, 2 cl bílého rumu, šťávu z půlky citronu a 10 cl ananasového džusu. Vše dobře proštěrcháme a přelijeme do sklenice ozdobené plátkem pomeranče a kandovanou třešní.

Sex On the Beach

Velmi oblíbený koktejl s poněkud specifickým názvem byl poprvé namíchán na Floridě o jarních prázdninách v roce 1987. Jeden místní barman vymýšlel nový koktejl, a rozhodl se do něj přimíchat broskvový schnapps, který byl tehdy novinkou. A odkud jeho název? Prý jej barman pojmenoval podle toho, za čím o prázdninách většina studentů na prázdniny na Floridu jezdí...

Sex On the Beach

Sex On the Beach

K namíchání vlastního koktejlu budeme potřebovat 4,5 cl vodky, 1,5 cl broskvového schnappsu, 6 cl brusinkového džusu a 6 cl pomerančového džusu. Všechny přísady promícháme a podáváme ve vysoké sklenici ozdobené plátkem pomeranče.

Margarita

Tento svěží koktejl je oblíbený asi po celém světě. Nejvíce se Margarita pije v USA, ale jeho původ najdeme ve slunném Mexiku. Ačkoli dnes existuje nespočet variant Margarity, většina lidí se shoduje, že zdaleka nejlepší je stejně originál.

Margarita

Margarita

A jak si takovou pravou mexickou Margaritu namíchat doma? Do šejkru s ledem nalijime 3,5 cl Tequily, 2 cl Triple sec a 3,5 cl čerstvě vymačkané limetkové šťávy. Podáváme ve skleničkách, jejichž okraj jsme předtím potřeli plátkem limetky a namočili v soli.

Mai Tai

I samotný název tohoto koktejlu dokazuje, že se jedná o skvělou osvěžující pochoutku. Mai Tai totiž v překladu znamená doslova „výborný“. Ačkoli původní recept na Mai Tai pochází z Tahiti, pochutnat si na něm dnes můžete prakticky po celém světě.

Mai Tai

Mai Tai

A pokud dostanete chuť na Mai Tai přímo v pohodlí vašeho domova, není nic jednoduššího, než si jej připravit podle následujícího receptu. Do šejkru dáme 3 cl bílého rumu, 3 cl zlatého rumu (Bacardi), 1,5 cl likéru Orange Curacao, 1,5 cl mandlového sirupu a 1,5 cl limetkové šťávy. Dobře protřepeme, přelijeme do sklenice a završíme 3 cl tmavého rumu. Zdobíme kandovanou třešní a ananasem.

Aperol Spritz

V současné době asi nejoblíbenější drink na severu Itálie – to je Aperol Spritz. V různých obměnách se tento drink připravuje již od 50. let minulého století, ovšem největší slávy se dočkal až v poslední době. Aperol Spritz je v Itálii neodmyslitelnou součástí všech večírků i jiných přátelských setkání.

Aperol Spritz

Aperol Spritz

Jeho příprava je přitom velmi jednoduchá: stačí do sklenice nasypat led a zalít jej třemi díly Prosecca, dvěma díly Aperolu a jedním dílem perlivé vody.

Blue Hawaiian

Inspirací tomuto tyrkysově modrému koktejlu, který vznikl na nádherné Havaji, prý byly nádherné vody Tichého oceánu. Blue Hawaiian byl poprvé připraven v 50. letech minulého století jako zpestření pro tehdejší bohaté návštěvníky Havajských ostrovů.

Blue Hawaiian

Blue Hawaiian

Pokud máte chuť ochutnat Blue Hawaiian hned teď a nechce se vám chodit do žádného baru, tady je recept: Do mixéru dáme led, 3 cl bílého rumu, 3 cl likéru Blue Curacao, 6 cl ananasového džusu a 3 cl kokosové smetany. Vše rozmixujeme, nalijeme do sklenice a ozdobíme plátkem ananasu a třešní.

01.07.2017 Leona Tomšů

Štítek:

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín