Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Za exotikou na Kapverdské ostrovy

Pláž Verandinha, Boavista

Pláž Verandinha, Boavista

Kapverdy tvoří deset ostrovů v srdci Atlantského oceánu. Nejnavštěvovanější ostrovy Boa Vista a Sal vás rozhodně vezmou za srdce, zdejší malebné pláže, vstřícní obyvatelé a kreolská kuchyně zkrátka nenechají nikoho chladným!

Sahara v Atlantiku

Praia de Chaves

Praia de Chaves Shutterstock

Boa Vista je třetím největším ostrovem Kapverd, z velké části neobydleným. Pouze několik malých měst tu statečně vzdoruje písku a suchu. Ostatně i hlavní město, Sal-Rei, je spíš jen větší vesnicí. Pro své velké pouštní plochy a blízkost k africké pevnině bývá ostrov přezdíván Sahara Atlantiku. Ačkoli je převážně pustý a má jen minimum vegetace, zdejší luxusní hotely a apartmány v maurském stylu přitahují pozornost a zájem turistů. Nutno podotknout, že za to Boa Vista vděčí také nejkrásnějším i nejdelším plážím Kapverd, které nabízejí bohaté možnosti pro plážovou turistiku a vodní sporty, jako je potápění či surfování. Na Boa Vista si rozhodně dopřejte plážovou procházku. Místní pláže jsou totiž zdánlivě nekonečné a přímo vybízející k bezstarostnému toulání. 

Vrak lodi na pláží Santa Maria

Vrak lodi na pláží Santa Maria

V Praia de Chaves můžete obdivovat pozůstatky staré cihelny, které jasně ukazují vítězství pouště nad civilizací. Další krásné pláže pro pěší se nacházejí na severu ostrova. Na pláži Cabo Santa Maria najdete pravděpodobně nejznámější a nejfotografovanější kapverdský vrak ztroskotané lodi. Rozhodně si nenechte ujít jednodenní výlety jeepem do pouště, nebo lodní výlety za velrybami, jichž jsou tu na jaře k vidění desítky. Pokud neuvidíte velryby, zajisté vám úsměv na tváři vyloudí rozpustilí delfíni.

Zájezdy na Kapverdy

Ráj nejen pro surfaře

Žádný z Kapverdských ostrovů se v posledních letech nezměnil tolik jako Sal. Ostrov je rájem surfování, kite surfingu či windsurfingu, koneckonců to byli právě surfaři, kteří ho v roce 1970 objevili. Sal rozhodně uspokojí nadšené potápěče.

Buracona, ostrov Sal

Buracona, ostrov Sal

Na ostrově Sal je toho k vidění mnoho. Co však opravdu stojí za to, je návštěva zálivu Buracona a solné pánve v Pedra Lume. Buracona je malá zátoka a laguna nalézající se na severozápadě ostrova. Je součástí chráněné krajinné oblasti Buracona-Ragona. Najdete zde jednu z mála jeskyní na Kapverdách, která se nazývá Modré oko. V oblasti jsou přírodní koupaliště. Starověké solné doly na Pedra Lume jsou jako muzeum pod širým nebem. 

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín