Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Za pohádkovými zážitky do Disneylandu Paříž

Mickey Mouse

Mickey Mouse

Milují vaše děti pohádkový svět Walta Disneye? Obří zábavní komplex napěchovaný pohádkovými atrakcemi, do nejmenších detailů propracovanými budovami a v neposlední řadě oblíbenými postavami z kreslených filmů je splněným snem drtivé většiny dětí. A nejen jich. Přiznejme si bez rozpaků, že i my, dospělí, se toužíme čas od času zase stát dětmi….

Doprava do Disneylandu Paříž

Do nejoblíbenějšího zábavního parku v Evropě se dostanete po pár hodinách autobusem nebo autem, využít ale můžete i přímého leteckého spojení. Řada cestovních kanceláří pořádá několikrát ročně zájezdy v rámci klasických eurovíkendů. Návštěvu můžete pojmout jako samostatnou cestu pouze a jen do zábavního parku nebo si výlet rozšířit o prohlídku či pobyt v nedaleké Paříži a okolí.

Disneyho princezny a netvor

Disneyho princezny a netvor mydisneyadventures

Cena vstupného do Eurodisneylandu

Eurodisneyland v Marne-la-Vallée (vzdálenost od Paříže je cca 32km) funguje od roku 1992 a od té doby se drží na předních příčkách návštěvnosti. Vždyť každý rok projde tímto místem na 10 milionů návštěvníků! Lákadel je v této říši zázraků mnoho, park je skutečně obrovský, proto vám jeden den na zvládnutí všech atrakcí asi stačit nebude. Ideálním řešením je několikadenní návštěva.  Celodenní vstupné se pohybuje v rozmezí 1000-1400Kč/os., vícedenní vstupenky jsou pak výhodnější. Cena vstupného je konečná, dále v parku už nic neplatíte a můžete si tak užívat všech atrakcí do nekonečna.

Pirátská loď v Disneylandu

Pirátská loď v Disneylandu Shadowgate

Občerstvení v Disneylandu

Pokud se budete chtít v parku občerstvit, připravte se na skutečnost, že budete muset sáhnout poněkud hlouběji do kapsy. Chcete-li ušetřit nemalou částku, zabalte si s sebou svačinu z vlastních zdrojů.

Při návštěvě Eurodisneylandu se připravte na fronty

Díky obrovské oblíbenosti parku a s tím spojeným velkým množstvím návštěvníků počítejte s dlouhými frontami, které si budete muset na jednotlivé atrakce vystát. V top sezóně se může čekací doba protáhnout třeba i na půl hodiny. Abyste se takto dlouhým frontám vyhnuli, protože jak známo, fronty nebaví ani dospělé a už vůbec ne děti, vyrazte do Eurodisneylandu mimo hlavní sezónu – tzn. mimo svátky, víkendy a prázdniny. Jen tehdy budete mít jistotu, že ve frontách nestrávíte polovinu času, který by se dal využít efektivněji a bezesporu zajímavěji.

Davy lidí v Disneylandu

Davy lidí v Disneylandu

Co vás v zábavním parku Disneyland Paříž čeká?

Na ploše více jak 1943ha se nachází vše, po čem dětské srdce kdy toužilo. Park se rozděluje na dvě části. První z nich je Disneyland Park, kde jsou soustředěny všechny atrakce inspirované klasickými kreslenými pohádkami z dílny Walta Disneye. Ten se pak dělí na dalších pět pohádkových oddílů, které jsou umístěny okolo zámku Šípkové Růženky. 

Zámek Šípkové Růženky

Zámek Šípkové Růženky hjjanisch

Disneyland Park

Main Street USA – neboli Hlavní ulice USA je vstupní branou do parku. Na první pohled vás zaujmou domky, které jsou inspirovány americkou architekturou přelomu 19. a 20.století. V domcích jsou umístěny restaurace a obchůdky, kde se můžete občerstvit výborným jídlem a pitím a nakoupit pár suvenýrů. V této části parku najdete železniční stanici, odkud odjíždí vyhlídkový vláček, který vás proveze celým zábavním parkem.

Vláček v Disneylandu

Vláček v Disneylandu Andrei Dan Suciu

Discoveryland – máte-li v duši touhu objevovat, zkoumat, bádat, Země objevů vám poskytne dokonalé vyžití a uspokojení. Milovníci příběhů Julese Verna si přijdou na své na horské dráze, která simuluje vystřelení rakety do vesmíru. Její rychlost vás doslova přilepí k sedačce, pozor na meteority a okolní planety J.

Adventureland – jak název napovídá, po vkročení do této části parku se ocitnete v zemi plné dobrodružství. Proměňte se na chvíli v Indiana Jonese či piráty z Karibiku a vyzkoušejte na vlastní kůži, jaké je to být filmovým hrdinou. Taková jízda na horské dráze, bedlivé prozkoumání pirátské lodi, či projížďka na lodičce v jeskyni s pirátským pokladem, to už vyžaduje trochu odvahy.

Fantasyland – Země fantazie je určena především pro nejmenší návštěvníky. V této části parku narazíte kromě roztomilých atrakcí, jakými jsou kolotoč s čajovými šálky Alenky z říše divů či plavba lodičkou, na oblíbené postavičky z klasických „Disneyovek“. Je libo foto s myškou Minnie, myšákem Mickeyem či Sněhurkou? Není problém, jen počítejte, že si za fotografii připlatíte.

Kolotoč ve Fantasylandu

Kolotoč ve Fantasylandu Andrei Dan Suciu

Frontierland – Pohraniční země, to je země plná indiánů a kovbojů s kolty proklatě nízko u pasu. Iluze divokého západu je tu opravdu dokonalá. V této části parku se nachází nejoblíbenější horská dráha celého parku Big Thunder Mountain, která vypadá jako obří červená skála. Pro nejmenší děti je určena indiánská vesnice z kreslené pohádky o krásné Pocahontas.

Druhá část parku vás zavede do světa filmových tvůrců, který vám poodhalí, kolik práce a úsilí stojí za vytvořením celovečerního animovaného filmu.

Walt Disney Studios

Chcete nahlédnout filmovým tvůrcům až do jejich kuchyně? Zajímá vás, jak jednotlivé filmy vznikají? Druhá část parku vám nabídne odpovědi na vaše otázky. Těšit se můžete samozřejmě i na kopec dalších atrakcí, z nichž nejoblíbenější je určitě nejrychlejší horská dráha celého Eurodisneylandu, která dosahuje rychlosti až 97km/hod. a je určena jen pro ty nejodvážnější. Další atrakce inspirované například pohádkami o Aladinovi či Příběhem hraček váš rozbouřený žaludek z rychlodráhy zase spolehlivě uklidní. Divácky velmi oblíbené jsou každodenní živé, komentované show na motivy disneyovských příběhů, a to ve dvou jazycích - ve francouzštině a angličtině.

Horská dráha

Horská dráha

Návštěva Eurodisneyland parku u Paříže nadchne nejen děti, ale i vás samotné, jen je třeba odložit předsudky. Nebojte se užít si návštěvu parku se vším všudy, zařádit si na atrakcích, vyfotit se se svojí oblíbenou postavičkou z dětství, zavzpomínat na časy, kdy jste jako malí špunti hltali kreslené příběhy populárních hrdinů. Kouzelný svět pohádek a zábavy je určen pro všechny, kdo se rádi baví a hrají si, a to bez rozdílu věku.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín