Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Žádný milovník čokolády neodolá festivalu Chocoa v Amsterdamu

Festival Chocoa

Festival Chocoa

Dovedete si vůbec představit, jaký by byl svět bez čokolády? My také ne! Něco takového naštěstí nehrozí. Ba naopak, čokoládě je věnováno hodně pozornosti, mimo jiné na jedinečném festivalu Chocoa v Amsterdamu. Věděli jste, že chuť čokolády závisí na tom, odkud pochází kakao? Zajímá vás, jakým výzvám dnes výrobci této úžasné pochutiny čelí? To vše a mnohem více se dozvíte právě na onom festivalu! 

Program festivalu Chocoa

Proč byste si festival Chocoa rozhodně neměli nechat ujít? Třeba proto, že je místem, kde se naučíte proces výroby čokolády od zrn až po bar, objevíte širokou škálu příchutí dobrého kakaa a ochutnáte spoustu výtečných dobrot nejlepších cukrářů. K vystavovatelům patří Amacao z Ekvádoru, Amazing Cacao z Ruska, Chocolate Tree ze Skotska, Lyra Chocolate ze Slovenska a další.

Výroba čokolády

Výroba čokolády

Dvoudenní čokoládový festival v centru Amsterdamu přináší degustace a zkoumání nových příchutí vína, kávy i piva na více než pětasedmdesáti stáncích. Čeká vás celodenní program prezentací zkušených odborníků. Naučte se vše, co jste kdy chtěli vědět o kouzelném světě čokolády. Seznamte se s renomovanými tvůrci. Pochopte vývoj udržitelné výroby pro velké spotřebitelské značky. Poznejte nejrůznější trendy a připojte se k zajímavým debatám.

Ochutnejte rozmanité výrobky z čokolády

Ochutnejte rozmanité výrobky z čokolády

Odvětví kakaa a čokolády se potýká s mnoha problémy. Čokoláda je produktem potěšení, ale kakaoví farmáři stále žijí v chudobě. Naštěstí existuje řada vylepšení a k dispozici je stále více udržitelné čokolády. Co vlastně znamená „udržitelná čokoláda“? A jaký druh byste si měli koupit? Těmto otázkám se bude věnovat De Grote Chocoladewijzer, konající se v sobotu 24. února na festivalu Chocoa. Právě tam promluví lidé z čokoládového průmyslu o správných volbách, které můžete učinit jako spotřebitelé.

Kakaová plantáž

Kakaová plantáž

Čas a místo konání festivalu Chocoa

Festival Chocoa se koná ve dnech 24. a 25. února 2018 od 10:00 do 18:00 hodin v budově Beurs van Berlage v Amsterdamu. Ta se nachází nedaleko hlavního nádraží a je jedním z nejdůležitějších konferenčních míst ve městě. Je ideální k pořádání různých obchodních akcí, veletrhů apod.

Potěšte své smysly čokoládou

Potěšte své smysly čokoládou

Vstupné na festival Chocoa

Vstupenky lze zakoupit na webových stránkách festivalu zvlášť na sobotu a neděli. Vstupné na jeden den stojí 14,50 € pro dospělého nebo 9 € pro dítě od 6 do 17 let. Je možno koupit rodinné vstupné pro dva dospělé a dvě děti za 45 €, eventuálně skupinové pro čtyři dospělé za 56 €. Doporučujeme zakoupit lístky co nejdříve, protože se zdražují s tím, jak se čas festivalu blíží. Samozřejmě si je můžete pořídit i přímo u vchodu, ale tam už není jisté, zda budou dostupné. Pokud ano, budou pochopitelně výrazně dražší.

Kakaové boby

Kakaové boby

Co ještě navštívit v Amsterdamu?

Když už jste jednou tady, ve vzrušujícím hlavním městě Nizozemska, byla by škoda nevyrazit na menší obhlídku. Koneckonců se na jeho území či v blízkosti nacházejí hned dvě památky světového kulturního dědictví UNESCO, a sice amsterodamské kanály ze 17. století a obranná linie Amsterdamu, vybudovaná na přelomu 19. a 20. století kolem městské zástavby. Podél kanálů se nalézá přes 1550 pamětihodností a významných staveb.

Amsterdam

Amsterdam

Nejdelším z hlavních kanálů je Prinsengracht (Princův kanál), vedle něhož stojí kostel Noordkerk, muzeum Dům Anny Frankové, nejvyšší kostel v Amsterodamu Westerkerk, památník Homomonument (věnovaný utlačovaným či zabitým homosexuálním lidem) a další turisticky přitažlivé budovy. K nejvýznamnějším kulturním stavbám patří koncertní budova Concertgebouw naproti muzejnímu náměstí Museumplein, jež se vyznačuje skvělou akustikou. Sídlí zde Concertgebouw Orchestra, jeden z nejlepších symfonických orchestrů na světě. Amsterdam je dále proslaven množstvím významných muzeí a galerií.

Rijksmuseum Amsterdam

Rijksmuseum Amsterdam

Štítek:

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín