Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zažeňte podzimní chmury nákupem letní dovolené

Nikdy není příliš brzy poohlížet se po krásné letní dovolené. Začnete-li dříve, získáte naopak četné výhody, např. zajímavé first minute slevy a obzvlášť široký výběr zájezdů. Také je zde vítaná možnost akcí, kdy dítě může cestovat zdarma. Prostudujte si nabídku zájezdů pro rok 2019 již nyní! Na výběr máte ze spousty atraktivních destinací.

Řecko

V nákupech dovolených na léto 2019 v režimu first minute aktuálně u českých turistů vede Řecko. Není se co divit, země láká na působivé pamětihodnosti, útulné taverny s výtečnou kuchyní a mnoho dalšího. Kréta se vyznačuje krásnou přírodou, rozmanitými plážemi a blankytným mořem. Rhodos, lemovaný hezkými plážemi a prozářený sluncem, je rájem pro aktivní sportovce i obdivovatele starověkých památek. Korfu, ostrov s bohatou historií a nedotčenou přírodou, je ideální pro rodiny.

Léto 2019 v Řecku

Léto 2019 v Řecku

Turecko

Dovolená v Turecku přitahuje turisty vyhlášenou kuchyní, stabilním počasím i antickými památkami. Oblíbeným přímořským letoviskem v Anatolii je Side. Projděte se ruinami byzantských kostelů, užijte si luxus prvotřídních hotelů a relaxaci na zlatavých plážích s pozvolným vstupem do moře, jejž ocení rodiny s dětmi. Populárním historickým střediskem je Alanya, někdejší sídlo pirátů. Vyhledávaná je místní Kleopatřina pláž oceněná modrou vlajkou.

Léto 2019 v Turecku

Léto 2019 v Turecku

Bulharsko

Bulharsko je mezi Čechy stále oblíbenější díky dobrému poměru ceny a kvality. Pláže na pobřeží Černého moře a rozmanité chutě zdejší kuchyně jsou jen některé z řady lákadel. Mezi nejnavštěvovanější střediska letní rekreace náleží Slunečné pobřeží a Zlaté písky. Slunečné pobřeží zaručuje dovolenou v přepychu poblíž nočních klubů, restaurací i obchodů se suvenýry. Zlaté písky si získaly oblibu díky jemnému nazlátlému písku a tamní přírodní rezervaci.

Léto 2019 v Bulharsku

Léto 2019 v Bulharsku

Egypt

Exotický Egypt přináší návštěvníkům hezké písečné pláže, průzračné moře a stálé počasí. Populárním cílem je však zejména pro své monumentální památky, jako jsou pyramidy v Gíze, Velká sfinga, Údolí králů nedaleko Luxoru atp. Za klasickými pobyty u moře se vydejte do letovisek Hurghada nebo Sharm El Sheikh. Náročnější turisté ocení luxusní letovisko El Gouna.

Léto 2019 v Egyptě

Léto 2019 v Egyptě

Tunisko

Krásné pláže a pohodlná letoviska najdete i v Tunisku, ale co tu mají navíc, je kouzelná orientální atmosféra a romantické pouštní duny ve vnitrozemí. Země se může pochlubit rozmanitostí přírodních krás i množstvím kulturních zážitků. Vyniká širokým spektrem sportovních a uměleckých aktivit, zábavnými festivaly i vynikajícími kulinářskými specialitami. Mezi nejoblíbenější lokality patří Djerba, Sousse a Hammamet.

Léto 2019 v Tunisku

Léto 2019 v Tunisku

Španělsko

Španělsko se dlouhodobě řadí mezi tři nejnavštěvovanější země Evropy (po Itálii a Francii). Jeho atraktivita tkví v kombinaci přírodních krás, příhodných klimatických podmínek, množství kulturních aktivit a historických památek. Španělské pobřeží Středozemního moře boduje díky pěkným plážím a čisté teplé vodě. Z hlediska historie a kultury platí za největší lákadlo islámská architektura reprezentovaná honosnými paláci (Alhambra), mešitami (Cordóbská mešita) a lázněmi.

Léto 2019 ve Španělsku

Léto 2019 ve Španělsku

Kypr

Kypr, Afroditin ostrov lásky, uspokojí i nejnáročnější turisty. Písek, krásně teplé moře, slunečné počasí a bohatá historie, to vše je v nabídce. K nejnavštěvovanějším místům patří hlavní město Nikósie, významné obchodní a průmyslové centrum Larnaka, Agia Napa s písečnými plážemi a starodávnými kláštery, Limassol či Paphos.

Léto 2019 na Kypru

Léto 2019 na Kypru

Chorvatsko

Chorvatsko je takřka synonymem české letní dovolené u moře. Jeho výhody spočívají v dobré dostupnosti a vcelku snadné komunikaci bez znalosti cizích jazyků. Je tu nespočet jedinečných míst, např. Plitvická jezera, úchvatné pláže na ostrově Brač či historický Dubrovník. Mezi notoricky známými oblastmi se schovávají tajné poklady, mj. hrad Trsat v Rijece, skalní klášter Blaca nebo kouzelné městečko Labin.

Léto 2019 v Chorvatsku

Léto 2019 v Chorvatsku

Itálie

Prosluněná Itálie má také spoustu výhod. Země chutných těstovin, výborné zmrzliny, bohaté historie a nádherných památek je snadno dostupná a uspokojí potřeby všech typů cestovatelů. Ať už rádi odpočíváte u moře, obdivujete díla významných umělců nebo si užíváte slavnostní atmosféry při benátském karnevalu, Itálie vás rozhodně nezklame.

Léto 2019 v Itálii

Léto 2019 v Itálii

Kanárské ostrovy

Na vrchol žebříčku turisticky nejvyhledávanějších oblastí světa útočí i Kanárské ostrovy. Poskytují totiž návštěvníkům vše, co k nerušenému odpočinku u moře patří – spoustu zábavy, komfortní ubytování a lahůdky všech světových kuchyní. Za zmínku stojí i zdejší noční život – zajděte si třeba na diskotéku, do karaoke baru, kasina nebo příjemné hospůdky.

Léto 2019 na Kanárských ostrovech

Léto 2019 na Kanárských ostrovech

Štítek:

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín