Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Země mezi dvěma moři: Fascinující kraj za humny

Maják na ostrově Sylt

Maják na ostrově Sylt Německá turistická centrála

Ráz této krajiny utváří Severní a Baltské moře. Rytmus života místních obyvatel udává mělčina i vlny v objetí odlivu a přílivu. V rekreační destinaci Šlesvik-Holštýnsko na vás čeká čerstvý mořský vítr, nekonečné hráze, pláže a duny. Těšte se na bohatou přírodu, malebné cyklostezky a vodní sporty.

Svět na samotném severu Německa je plný ostrovních světů a přímo vybízí k napínavým výletům, dobrodružným plavbám plachetnicí nebo k plavení řek s kánoí či kajakem. Ať už přijedete jako rodina, pár nebo sólo, na dovolené ve Šlesvicko-Holštýnsku si každý najde to své. Drsné, dráždivé podnebí, slunce, písek a mořská voda vám rozhodně pozvednou náladu a posílí imunitní systém.

Zaostřeno na rozmanitost

Šlesvik-Holštýnsko vás okouzlí

Šlesvik-Holštýnsko vás okouzlí Německá turistická centrála

Objevte tuto zemi mezi dvěma moři v celé její rozmanitosti, každý region má svůj vlastní šarm. Pro Severní moře je typické Mělčinové moře a hráze. Naopak pobřeží Baltu vás bude fascinovat strmými útesy a bílými plážemi. A ve vnitrozemí vás okouzlí romantická jezera uprostřed mírně zvlněné pahorkatiny.

Přístav Husum

Přístav Husum Německá turistická centrála

Šlesvik-Holštýnská města si vás získají svým přímořským charakterem, historickými stavbami, neomezenými možnostmi nákupů a zajímavými kulturními událostmi. Vévodství Lauenburg, nejjižnější oblast Šlesvicka-Holštýnska, nabízí se svými širými zalesněnými plochami a četnými jezery pestrou dovolenou pro milovníky přírody. 

Biosférická rezervace

Tuleň na ostrově Helgoland

Tuleň na ostrově Helgoland Německá turistická centrála

Od ústí řeky Labe až po hranice s Dánskem se rozprostírá Šlesvik-Holštýnské Mělčinové moře. Tato biosférická rezervace patří ke světovému přírodnímu dědictví UNESCO a zasahuje 430 čtverečních kilometrů. Velké části tohoto jedinečného přírodního prostoru, vyhlášeného národního parku, jsou dodnes ve svém původním stavu.

Pláže s bílým pískem ve Šlesvik-Holštýnsku

Pláže s bílým pískem ve Šlesvik-Holštýnsku Německá turistická centrála

Další inspiraci najdete na: www.germany.travel.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Přáli byste si navštívit tuto lokalitu? Stačí si vybrat.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín