Překvapení: Čechy Francie neláká.

U dovolených na léto 2013 zakoupených takzvaně na first minutu vzrostla nejvíce poptávka po zájezdech na Kypr. Čeští turisté si first minute dovolenou v této lokalitě pořizují o 190 procent více než minulý rok, vyplývá to z pátečních statistik cestovní agentury Invia.cz.

"Nejvíce se prodávají zájezdy do Řecka, o které byl velký zájem i minulý rok. Proti minulému roku poptávka po dovolené v této destinaci stoupla ještě o 33 procent. Obliba roste také u zájezdů do Tuniska a na Kanárské ostrovy," uvedl marketingový ředitel cestovní agentury Invia.cz Michal Tůma.

S menším zájmem se naopak setkávají zájezdy do Francie a Maroka. Francie zaznamenala pokles o 28 procent, Maroko dokonce o 67 procent. Z dřívějších statistik agentury Invia.cz také vyplynulo, že letos v zimě vzrostl nejvíce zájem po dovolených na Kapverdských ostrovech. Češi si pobyty v této lokalitě pořizují o 118 procent více než ve stejném období loňského roku.

"Překvapením letošní zimy je rovněž opětovný nárůst popularity Kanárských ostrovů, které loni zaznamenaly pokles zájmu ze strany českých turistů. Zavítá na ně o 56 procent turistů více než minulý rok. Proti tomu letos v zimě netáhne Kuba, na kterou se chystá téměř o polovinu méně Čechů než loni," sdělil ředitel Tůma s tím, že propad poptávky zaznamenaly i Maledivy nebo Srí Lanka.

Společnost Invia.cz je internetová cestovní agentura v České republice a autorizovaný prodejce zájezdů více než 300 cestovních kanceláří působících na českém a slovenském trhu.

eurozpravy.cz

Publikováno: 14.12.2012