Jižní Amerika nadchne náročné cestovatele. Nabízí nespoutanou přírodu, památky i poznávání bájných kultur

Jižní Amerika se v srpnu ocitne v hledáčku sportovních fandů z celého světa. Brazílie totiž hostí již jednatřicáté letní olympijské hry. Kontinent na jižní polokouli toho ale může nabídnout mnohem více, a to nejen v létě. Na své si zde přijdou obzvláště milovníci přírodních zajímavostí a historie. ChileBolíviePeru a další jihoamerické země totiž lákají na hory, pouště i města bájných předků. Ať už tedy vyrážíte fandit sportovcům na Olympiádu nebo hledáte ideální místo pro netradiční dovolenou, země Jižní Ameriky rozhodně stojí za prozkoumání.

...

V zemích Jižní Ameriky se domluvíte většinou španělsky, v Brazílii pak převládá portugalština. Pracovníci v turisticky oblíbených místech ale většinou ovládají také základy angličtiny. Pozor si ale musíte dát při plánování samotné cesty. Na jižní polokouli se totiž roční období střídají jinak než u nás. V období největšího horka tak mají v Jižní Americe oficiálně zimu. „Ve většině zemí nebývají zimy příliš chladné. V subtropické oblasti se i zimní teploty pohybují kolem 20 stupňů. I proto se zde v srpnu může konat letní olympiáda, teploty pro venkovní sporty totiž budou navzdory ročnímu období na kontinentu příjemné,“ říká Michal Tůma z cestovní agentury Invia, která nabízí zájezdy do zemí Jižní Ameriky. A dodává, že pro turisty, kteří se do Jižní Ameriky chtějí vydat v jinou roční dobu je ideální cestovat mezi prosincem a dubnem, kdy v zde panuje příjemné počasí a nehrozí velké deště.

...

Bolívie nadchne zejména milovníky náročnější turistiky a hor. Nabízí totiž možnost zdolat některou z šestitisícovek i náročné cesty po náhorní plošině Altiplano. V Bolívii navíc stále žije velké množství původních obyvatel, dozvědět se tak můžete zajímavosti z jejich života a po vzoru legendy Inků se vydat k nejvýše položenému splavovému jezeru na světě – jezeru Titicaca, kde podle mýtů vznikl den a noc. Odpočinek a zábavu pak naleznete v městečku Copacabana, které se nachází na břehu jezera. „Městečko Copacabana má totožný název jako nejslavnější Brazilská pláž. Stejně jako na ní to i tady několik dní v roce opravdu žije, pořádají se zde totiž fiesty, které navštěvují obyvatelé celé Bolívie. Ve městě najdete i množství památek a hezká místa ke koupání,“ doplňuje Michal Tůma ze společnosti Invia, v jejíž nabídce jsou také zájezdy do Bolívie.

 

Celý článek: Jižní Amerika nadchne náročné cestovatele. Nabízí nespoutanou přírodu, památky i poznávání bájných kultur

zpravodajstvi24.cz

Publikováno: 12.08.2016