Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Objevujte s námi Karibik: Rajské ostrovy, o kterých jste zatím jen snili

Karibské ostrovy, o kterých jste možná neslyš

Karibské ostrovy, o kterých jste možná neslyš Shutterstock

Není žádným tajemstvím, že Karibik je synonymem dokonalé exotiky. Mnozí lidé si v prvé řadě vzpomenou na Bahamy, Jamajku, Dominikánskou republiku nebo třeba Portoriko, ale Karibik skrývá i další rajské ostrovy, stejně atraktivní a zajímavé. Připravili jsme pro vás výběr nejméně navštěvovaných karibských ostrovů, které však díky své kráse a nedotčené přírodě představuji fantastickou příležitost pro dovolenou.

Curaçao: ostrov s evropskou atmosférou

Curacao, Amsterdam západního světa

Curacao, Amsterdam západního světa Shutterstock

Curaçao nese stejný název jako světoznámý koktejl azurové barvy. Ačkoli dříve stávalo ve stínu svého sesterského ostrova Aruby, v poslední době začalo více investovat do cestovního ruchu – skoro se zdá, jako by zde každý den vyrůstal nový hotel nebo restaurace. Hlavní město Willemstad zdobí seznam kulturního dědictví UNESCO a díky budovám v pastelových barvách, inspirovaným holandskými a portugalskými stavbami, potěší oko návštěvníka z každého úhlu.

Nebesky modré Curaçao aneb příběh karibského ostrova v láhvi

Čtěte také:

Nebesky modré Curaçao aneb příběh karibského ostrova v láhvi

Aruba: ráj kaktusů a nádherných pláží

Arriba, Aruba!

Arriba, Aruba! Shutterstock

Malý nizozemský karibský ostrov ve tvaru drahokamu se pyšní neobvykle stabilním a teplým počasím, které nenarušují hurikány ani cyklony. Nabízí asi 300 sluncem zalitých dní v roce, poklidné vody při pobřeží a mnoho luxusních letovisek typu all inclusive. Návštěvníky přitahuje zejména hlavní město Oranjestad, plné pastelových fasád, památek a obchůdků, díky nimž si člověk připadá jako v Evropě. V pravém karibském stylu se nesou okraje města, lemované kilometry krásných pláží a útulnými vilami. Pláže na Arubě – např. prášková Eagle Beach a nerozvinutá Arashi – se řadí mezi nejlepší na světě. Také Národní park Arikok, zabírající 18 % ostrovní plochy, je skrytým pokladem, jenž rozhodně stojí za prozkoumání. Koneckonců okouzluje krajinou plnou kaktusů.

Zájezdy do Karibiku

Dominika: zelené plíce Karibiku

Dominika, zelený ráj

Dominika, zelený ráj Shutterstock

Hornatá Dominika se může pochlubit tropickými pralesy s nepřeberným množstvím zvířat a více než 1000 druhů rostlin. Většinu sopečného ostrova pokrývá džungle, zatímco dlouhých písečných pláží tu nalezneme jen poskrovnu. Zelený ráj milovníků přírody zahrnuje Národní park Morne Trois Pitons, první místo světového dědictví UNESCO ve východním Karibiku, a Národní stezku Waitukubuli, vůbec první karibskou dlouhou pěší trasu. Dominika patří mezi deset největších potápěčských míst na světě a je jedinou zemí, kde se po celý rok zdržují vorvani obrovští. Na přitažlivosti přidávají Dominice pestré možnosti pěší turistiky a canyoningu. Od trekkingu až po omlazení svalů v geotermálních horkých pramenech je zde stále co dělat. Proslulé vroucí jezero Boiling Lake představuje hezký a dobrodružný tip pro výlet.

Pohádkový ostrov Karibiku aneb Co možná nevíte o Dominikánské republice

Čtěte také:

Pohádkový ostrov Karibiku aneb Co možná nevíte o Dominikánské republice

Grenada: karibská kolébka koření

Granada

Granada Shutterstock

Jednou z předních atrakcí Grenady je kultovní pláž Grand Anse, kde zářivé modré vody Karibského moře jemně obepínají dvoukilometrový úsek bílého písku. Návštěvníci, kteří se dokážou od nádherných pláží odtrhnout, by měli vyzkoušet šnorchlování v prvním podvodním parku soch na světě. Další skvělou možností, jak trávit čas, je túra deštným pralesem nebo po klikatých trasách přes hory až k romantickým vodopádům. Grenada proslula rovněž jako ostrov koření, které si můžete vychutnat v místních pokrmech. Země muškátového oříšku, vanilkových lusků a voňavé skořice však nezapomíná ani na milovníky kvalitního rumu.

Dovolená v Karibiku

V Karibiku se skrývá ještě spousta zatím opomíjených perel, jejichž návštěvu byste si neměli nechat ujít. Např. Svatá Lucie překypuje přírodními zajímavostmi, historickými památkami i svěží zelení. Na svou příležitost čeká i Saba, Montserrat, Svatý Eustach nebo třeba Anguilla.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín