Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

7 důvodů, proč vyrazit na dovolenou na Seychely

Seychely

Seychely

Chcete-li zažít exotiku snů, vydejte se do tropického ráje u východního pobřeží Afriky. Jedno z nejromantičtějších míst na světě tvoří více než 115 ostrůvků a právě se znovu otevírá světu! Kromě toho, že je tu celoročně stabilní počasí s vysokými teplotami moře i vzduchu, víme i o dalších pádných důvodech, proč vyrazit na dovolenou právě na Seychely! 

1. Hříšná příroda

Seychelský deštný prales

Seychelský deštný prales Shutterstock

Příroda na Seychelách vás doslova uhrane. Deštné pralesy, vodopády, svahy s bujnou vegetací, bohatá fauna a flóra i hory jsou přírodním bohatstvím, které potěší vaše oči i duši. Pro milovníky pěší turistiky je připravena celá řada dobře značených turistických tras. Pěkný je výšlap na nejvyšší vrchol Seychel vypínající se do výšky něco přes 900 m n. m. I když se nejedná o žádné velehory, počítejte, že se při výstupu pěkně zapotíte.

Coco de Mer

Coco de Mer

Uprostřed ostrova Praslin na vás čeká nádherný národní park Vallée de Mai, kde se vyskytuje světový unikát, volně rostoucí palmy seychelské plodící dvoukomorové gigantické ořechy, tvarem připomínající ženský klín. A právě tyto plody zvané Coco de Mer jsou seychelským národním symbolem.

Coco de Mer - hříšný plod pozemského ráje

Čtěte také:

Coco de Mer - hříšný plod pozemského ráje

2. Dokonalé pláže

Anse Source d'Argent

Anse Source d'Argent

Proslulé seychelské bělostné pláže s žulovými balvany obklopené exotickými palmami jsou jedním z hlavních lákadel této destinace. Pozorovat ty nejkrásnější romantické západy slunce můžete na ostrově Mahé, konkrétně pak na pláži Beau Vallon a na ostrově La Digue na pláži Anse Source d'Argent. Hra světel a stínů, žhavého slunce a jiskřivého moře vám v tomto romantickém koutku světa vezme dech.

Mrkněte na nabídku zájezdů na Seychely

3. Svět pod hladinou

Podmořský svět na Seychelách

Podmořský svět na Seychelách

Seychely se řadí mezi nejkrásnější potápěčské lokality světa. Tyrkysově zbarvené vody Indického oceánu skrývají jedno z nejrozmanitějších podmořských království na světě. Na své si přijdou jak zkušení potápěči, tak i začátečníci, podmínky jsou tu příznivé pro obě skupiny. V hloubce 8–30 metrů můžete sledovat stovky druhů mořských živočichů, překrásně zbarvené korály i vraky dávno potopených lodí.

Objevte 8 nejlepších pláží Seychel

Čtěte také:

Objevte 8 nejlepších pláží Seychel

4. Dovádění ve vlnách

Seychely pro sportovce

Seychely pro sportovce

S větrem o závod můžete svištět na vlnách při windsurfingu, nebo vyrazit na výletní plavbu na plachetnici. Můžete surfovat, potápět se, šnorchlovat, plavat nebo jen tak dovádět ve vlnách indického oceánu. Na pevnině můžete lenošit, vyrazit na cyklovýlet nebo snížit svůj hendikep na jednom z nejkrásnějších hřišť světa... 

Cestujte bez obav: Připojištění Special vás chrání před potížemi s Covid-19

5. Lahodná gastronomie

Typická kreolská kuchyně

Typická kreolská kuchyně

Základem místní kreolské kuchyně jsou čerstvé ryby, zejména pak tuňák, sépie či makrela, mořské plody a různé druhy koření. Nejoblíbenějším národním pokrmem jsou grilované ryby, chobotnice s pálivou omáčkou a rajčaty nebo polévka s mušlemi zvaná tec-tec. K pití si dejte čaj z citronové trávy pro dobrý spánek, místní světlé pivo Seybrew, palmové víno nebo některý z likérů s ananasovou příchutí. 

Objevte s námi Seychely

6. Příznivé klima

Seychely s dětmi

Seychely s dětmi

Ptáte se, kdy se vydat na Seychely? Kdykoliv. Sezóna je na souostroví prakticky po celý rok. Klidně můžete vyrazit v půli prosince, kdy u nás vrcholí předvánoční šílenství, a máte jistotu, že si užijete nejen koupání v teplém moři, ale jako bonus si navíc přivezete bronzové opálení. V průběhu roku se teploty pohybují mezi 24–32 °C, pro období od listopadu do února jsou typické krátké deště, a to zejména v noci. V tomto období bývají i nejvyšší teploty vzduchu. Teplota vody je po celý rok v rozmezí příjemných 25–27 °C. Sušší klima panuje na ostrovech od května do září.

Seychely nejen pro plážové povaleče aneb Nenechte své tělo zahálet ani v ráji

Čtěte také:

Seychely nejen pro plážové povaleče aneb Nenechte své tělo zahálet ani v ráji

7. Bezpečnost

Obří želva na Seychelách

Obří želva na Seychelách

Vždy před odjezdem do cizí země je dobré zjistit, jak je na tom daná destinace po stránce bezpečnosti. Tato informace je dvojnásob důležitá, jedete-li s dětmi. Seychely patří mezi bezpečné země. Místní obyvatelé nemají potřebu páchat jakoukoliv trestnou činnost, protože tu žijí spokojeně, v materiálním dostatku. Samozřejmě i zde se najdou výjimky, a proto je určitá obezřetnost na místě. Nicméně ne o mnoho větší než třeba u nás.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín