Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Objevte 8 nejlepších pláží Seychel

Které jsou nejlepší pláže Seychel?

Které jsou nejlepší pláže Seychel? Shutterstock

Seychely leží v Indickém oceánu zhruba 1600 km od pobřeží Tanzanie a jsou známé svou dokonalou kolekcí tropických pláží, které okouzlují tím nejjemnějším pískem, bujnou vegetací a božskými vodami. Ať už sem vyrazíte na líbánky, rodinnou dovolenou, potápěčský výlet nebo budete jen rozjímat v objetí slunečních paprsků, následujících osm pláží vás rozhodně nadchne.

Anse Source D'Argent

Anse Source d'Argent, La Digue

Anse Source d'Argent, La Digue Shutterstock

Anse Source D'Argent bývá pravidelně označována za jednu z nejkrásnějších pláží světa. Idylický plát písku omývaný Indickým oceánem patří mezi nejfotografovanější a stal se kulisou mnoha hollywoodských filmů (např. Trosečník s Tomem Hanksem). Pláž, kterou zdobí žulové balvany jako z jiného světa, najdete na západním pobřeží ostrova La Digue. Díky hloubce po kolena se tady budou cítit dobře rodiny s malými dětmi i nezkušení plavci. Společnost vám budou dělat tropické ryby a želvy. Tento ráj je přístupný pouze za poplatek přes soukromou plantáž L'Union Estate.

Objevujte s námi Seychely

Anse Intendance

Anse Intendance, Mahe, Seychely

Anse Intendance, Mahe, Seychely Shutterstock

Anse Intendance s palmami a čistým bílým pískem se táhne v délce 1 km po klidném jižním pobřeží ostrova Mahé a má jednu z nejzelenějších plážových kulis na ostrově. Oblíbené místo surfařů se vyznačuje vcelku drsnými vlnami, není tedy vždy vhodné k plavání – zejména v období od června do září. Denně tu najdete vlajky označující aktuální úroveň rizika, což vám pomůže určit, zda je koupání bezpečné. Středisko má také plážový bar, kde si můžete kupovat nápoje až do západu slunce.

Anse Lazio

Anse Lazio, Praslin, Seychely

Anse Lazio, Praslin, Seychely Shutterstock

Pláž Anse Lazio, dlouhá 500 m, leží na severozápadě ostrova Praslin. Ačkoli je oblíbená mezi místními i turisty, nikdy nepůsobí přeplněně. Hledáte-li soukromí, přijeďte sem brzy ráno. Koupání tu bývá obecně velmi bezpečné, ale vlny mohou být silné i ve zdánlivě klidných dnech. Východní část nabízí podmořský život bohatý na korály, což z ní činí skvělé místo pro potápěče. Pláž má k dispozici restaurace Bonbon Plume a Le Chevalier. Pokrmy v Bonbon Plume se pokládají za jedny z nejlepších kreolských jídel na ostrově. Anse Lazio je snadno dostupná autem či autobusem.

7 důvodů, proč vyrazit na dovolenou na Seychely

Čtěte také:

7 důvodů, proč vyrazit na dovolenou na Seychely

Beau Vallon

Beau Vallon, Mahe, Seychely

Beau Vallon, Mahe, Seychely Shutterstock

Nejdelší pláž ostrova Mahé je také nejnavštěvovanější díky množství restaurací, penzionů a vodních aktivit, včetně parasailingu a paddleboardingu. Podél pobřeží ve tvaru půlměsíce nabízejí prodejci kreolskou kuchyni, nápoje i oblečení, zatímco si turisté dopřávají pikniky a všude kolem zní veselá hudba. Severozápadní cíp ostrova tak představuje ideální místo, kde se můžete ponořit do zdejší živé scény. Navíc je tu bezpečné koupání a možnost brouzdání pro nejmenší. 

Cestujte bez obav: Připojištění Special vás chrání před potížemi s Covid-19

Anse Georgette

Anse Georgette, Praslin, Seychely

Anse Georgette, Praslin, Seychely Shutterstock

V boji o titul nejkrásnější pláže ostrova Praslin je Anse Georgette silným soupeřem Anse Lazio. Malý, ale úchvatný úsek na severozápadě má fantastické možnosti šnorchlování. Ukrývá se v areálu pětihvězdičkového resortu Constance Lemuria. Pokud nejste jeho hosty, musíte si přístup na pláž předem domluvit, případně přijet lodí. V zátoce nenarazíte na žádné korály ani kamínky, těšit se můžete na čistý písek a vodu té nejúžasnější azurové barvy.

Seychely nejen pro plážové povaleče aneb Nenechte své tělo zahálet ani v ráji

Čtěte také:

Seychely nejen pro plážové povaleče aneb Nenechte své tělo zahálet ani v ráji

Anse Louis

Anse Louis, Mahe, Seychely

Anse Louis, Mahe, Seychely Shutterstock

Téměř skrytá zátoka na západním pobřeží Mahé se dokonale hodí pro ty, kdo touží po příjemném plážovém zážitku bez davů. Anse Louis je snadno identifikovatelná díky impozantnímu zalesněnému útesu z tmavě hnědé žuly. Část pobřeží sdílí soukromý MAIA Luxury Spa and Resort. Jeho roztroušenou sbírku vil v balijském stylu na kopci je těžké minout. Návštěvníci, kteří nejsou hosty hotelu, si ale mohou užívat plný přístup k pískům Anse Louis, pokud je ovšem najdou. Jižní konec je nejlepší pro lenošení a plavání, zatímco severní strana poskytuje větší vlny atraktivní pro surfaře. 

Petite Anse

Petite Anse, La Digue, Seychely

Petite Anse, La Digue, Seychely Shutterstock

Petite Anse má jeden z nejúžasnějších výhledů na ostrov Mahé. Středisko Four Seasons Resort Seychelles vede po celém rozpětí této podmanivé zátoky, ale stejně jako všechny pláže na Mahé, i Petite Anse zůstává přístupná veřejnosti. Nedotčený a izolovaný klenot s působivým hustým lesem a žulovými útesy najdete na jihozápadním pobřeží a vychutnáte si jej zejména v případě, že hledáte místo vhodné k plavání a šnorchlování, které je zároveň perfektní pro rodiny s dětmi.

Mrkněte na nabídku zájezdů na Seychely

Anse Major

Anse Major, Mahe, Seychely

Anse Major, Mahe, Seychely Shutterstock

Vydejte se na procházku Národním parkem Morne Seychellois na ostrově Mahé a budete odměněni lákavou zastávkou na pláži Anse Major. Jelikož jediný další přístup sem umožňuje loď, pravděpodobně se na tomto odlehlém místě ocitnete sami. Skrytý poklad na severozápadním pobřeží láká klidným tyrkysovým oceánem a bezpečným prostorem k pohodovému plavání. Není tu ale žádné vybavení, a tak si s sebou nezapomeňte zabalit dostatek vody, občerstvení a všeho, co můžete na pláži potřebovat.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín