Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Seychely nejen pro plážové povaleče aneb Nenechte své tělo zahálet ani v ráji

Seychely nejen pro povaleče

Seychely nejen pro povaleče Shutterstock

Seychely. Zní vám název této turisty opěvované země jako zvuk větru ševelícího v korunách vysokých palem? V jedné z nejkrásnějších exotických destinací, kde si můžete užívat ideální počasí v průběhu celého roku si svůj kousek ráje najde každý. Jste sportovní nadšenci a nedokážete si představit svůj den bez pohybu? Ani v obležení rajsky krásných pláží, přímo svádějících k slastnému odpočinku, nemusíte nechat své tělo zahálet. Jakým sportům se můžete oddat v rajské exotice?

Potápění

Potápění se žralokem velrybím

Potápění se žralokem velrybím Shutterstock

Na to, abyste mohli říci, že jste poznali všechny krásy Seychel, budete potřebovat strávit alespoň část vaší dovolené pod vodní hladinou. Potápění zaujímá zaslouženou první příčku na žebříčku zdejších sportovních aktivit. V samém srdci Indického oceánu můžete být na chvíli součástí fascinujícího světa v němž vám budou dělat společnost tisícihlavá hejna pestrobarevných rybek, krevety, obří trnuchy, murény, mořské želvy i respekt budící žraloci. K nejkrásnějším potápěčským lokalitám patří panenský Aride Bank či Marianne Island s nebývale pestrým rybím společenstvím.

Objevujte s námi Seychely

Cyklistika

Cyklistika na ostrově La Digue

Cyklistika na ostrově La Digue Shutterstock

Půvab ostrova si můžete vychutnat i ze sedla jízdního kola. Ostrovy Praslin, Mahé a La Digue křižuje velké množství tras, které vás zavedou i do méně známých turistických oblastí. Půjčovny horských kol jsou běžnou součástí hotelových resortů. Spolehlivě fungují i soukromé půjčovny v turistických letoviscích. Projížďku ostrovem La Digue si můžete zpestřit návštěvou stylového zábavního parku L'Union Estate Park s vanilkovou plantáží a výběhy s několika exempláři želv obrovských.

Běh

Běhání na ikonické pláži

Běhání na ikonické pláži Shutterstock

Ať už jste spíš rekreační běžci nebo je pro vás 8 kilometrů před snídaní běžnou denní rutinou, na bělostných plážích Indického oceánu zcela jistě pokoříte svůj osobní rekord. Svěží slaný vzduch, nádherné přírodní scenérie a jemný písek pod nohama vám dají zapomenout na únavu a opulentní hotelovou snídani si tak budete moci dopřát bez výčitek svědomí.

7 důvodů, proč vyrazit na dovolenou na Seychely

Čtěte také:

7 důvodů, proč vyrazit na dovolenou na Seychely

Golf

Golfové hřiště Lemuria

Golfové hřiště Lemuria Shutterstock

Pokud se vám stýská po prostředí golfových klubů, pak vám své brány otevírá rozsáhlé 18-ti jamkové hřiště Lemuria Golf Course. Nádherné prostředí jednoho z nejkrásnějších světových hřišť oslňuje výhledem na bujnou zeleň i temně modrou hladinu Indického oceánu. Prvních 12 jamek, vystavěných na plochém terénu, vás připraví na ostrý finiš v podobě posledních šesti jamek, zasazených v hojně zalesněné kopcovité krajině. 

Rybaření

Rybolov na Seychelách

Rybolov na Seychelách Shutterstock

Kde jinde by se vám mělo podařit chytit zlatou rybku než na místě, kde se plní sny všech cestovatelů. Pro sportovní rybolov není na Seychelách zapotřebí žádné povolení. Stačí si jen prostudovat místní předpisy na ochranu přírody a vyrazit vstříc dobrodružství. Na třpytku tu můžete chytit ryby roztodivných tvarů a barev. Většina seychelských amatérských rybářů se řídí nepsaným pravidlem, doporučujícím vrátit úlovek zpět do moře.

Cestujte bez obav: Připojištění Special vás chrání před potížemi s Covid-19

Surfování

Surfování na Seychelách

Surfování na Seychelách Shutterstock

Ač by se mohlo zdát, že hladina oceánu v okolí Seychelských ostrovů je vždy dokonale klidná i tady je možné najít lokality, kde si užijí adrenalinovou jízdu vyznavači surfingu. Oblíbený sport místních vám pomůže k lepšímu držení těla a s větrem v zádech pocítíte dokonalou radost z pohybu. Ideální podmínky nabízí pláž Anse Lazio na ostrově Praslin. Divoká pláž Grand Anse na ostrově La Digue dokonale prověří vaše schopnosti. V období pasátů se sem za vysokými vlnami sjíždějí surfaři ze širokého okolí.

Coco de Mer - hříšný plod pozemského ráje

Čtěte také:

Coco de Mer - hříšný plod pozemského ráje

Turistika

Exotická turistika na Seychelách

Exotická turistika na Seychelách Shutterstock

Strávit dovolenou na Seychelách jen na plážovém lehátku by byl hřích. Ostrovy oplývají nesmírně pestrou faunou i flórou, a tak se vyplatí přibalit do kufru pevné boty a navštívit některý z národních parků. Palmový les na ostrově Praslin je domovem mnoha druhů plazů, ptáků, exotických palem coco de mer i vzácných vanilkových orchidejí. Národní park Morne Seychelles National Park, pokrývající celou pětinu plochy ostrova Mahé, ukazuje na dvanácti samostatných stezkách divokou přírodu v její nejkrásnější podobě.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín