Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

7x ANO pro zážitky na Zanzibaru

Atypická restaurace v Zanzibaru

Atypická restaurace v Zanzibaru

Jemný bílý písek, dlouhé romantické pláže, křišťálově čistá voda, tropické ovoce, tajuplné chrámy vybudované daleko v historii, bohatý noční život, exotická zvířata všude okolo. Je až k nevíře, že tohle všechno najdete na jednom místě. Řeč je o Zanzibaru, překrásné exotické destinaci ležící na východoafrickém pobřeží. Jakmile se o tomto kouzelném souostroví dozvíte více, nedokážete mu říci ne.

1. Můžete vyrazit na Zanzibar na podzim či v zimě?

Katamarán

Katamarán

ANO! Zanzibar patří k vyhledávaným exotickým destinacím především na podzim a v zimě, ale báječnou dovolenou si na ostrově koření užijete po celý rok. Od června až do konce října zde panují mírné teploty a s dešti se téměř nesetkáte. Pouze duben a květen patří do období dešťů.

Vyberte si zájezd na Zanzibar

2. Najdete si na Zanzibaru oblíbenou pláž?

Zanzibarská pláž s bílým pískem

Zanzibarská pláž s bílým pískem

ANO, rozhodně! Dlouhé pláže s jemným bílým pískem a exotickou zelení všude okolo přímo svádí k večerním romantickým procházkám, nebo k odpočinku během dne. Pro milovníky plavání je rozhodně vhodnější severní část, kde není tolik patrný vliv přílivu a odlivu. Nádherné pláže v oblasti Nungwi si získaly přízeň nejednoho turisty. Nejznámější pláž Ras Nungwi nebo o něco nenápadnější Kendwa si rozhodně zaslouží vaši pozornost.

3. Budete mít na Zanzibaru své klidné místečko?

Oáza klidu v hotelovém komplexu

Oáza klidu v hotelovém komplexu

ANO! Toto vám zaručí téměř každý hotel. Přestože je Zanzibar snem mnoha cestovatelů, ubytovací kapacity zde zůstávají poměrně dost nevyužité. Přispívá k tomu také velký rozsah měsíců, ve kterých tuto zemi lze navštívit. Může se tedy klidně stát, že hotel budete mít téměř sami pro sebe.

Nejkrásnější pláže Zanzibaru

Čtěte také:

Nejkrásnější pláže Zanzibaru

4. Objevíte na Zanzibaru svůj podvodní poklad?

Korálový útes

Korálový útes

ANO! Ve východní oblasti Zanzibaru na vás pod hladinou čeká téměř jednolitý korálový útes, který vytváří velké množství malých mělkých lagun. Ty v době odlivu odhalují všechny krásy zdejšího vodního života. Stačí tedy nasadit potápěčské brýle a z blízka prozkoumat lagunu za lagunou. Při přecházení mezi nimi můžete pozorovat malé rybky nebo hledat mušle.

5. Potkáte na Zanzibaru exotická zvířata?

Typičtí obyvatelé Zanzibaru, opice

Typičtí obyvatelé Zanzibaru, opice

ANO! Zatímco v naší zemi občas přes cestu přeběhne myš či liška, obyvatelé Zanzibaru jsou zvyklí na opice, antilopy a divoká prasata ležící uprostřed cesty. Dominantou je samozřejmě mořský svět, který nabízí pohled na želvy, delfíny či žraloky kladivouny v jejich přirozeném prostředí.

Cestujte bez obav: Nové připojištění vás chrání před potížemi s Covid-19

6. Najíte se na Zanzibaru dobře?

Pouliční prodej ve Stone townu

Pouliční prodej ve Stone townu

ANO, najíte se přímo výtečně! A navíc budete omámeni vůní. Ne nadarmo je Zanzibar nazýván ostrovem koření. Patří například mezi hlavní světové producenty hřebíčku. Při pátrání po dobrém jídle však zjistíte, že jídelníček zde mají mnohem pestřejší. Ovoce a zelenina je již samozřejmostí, kuchaři vás zde rádi pohostí také mořskými plody, rybami a grilovanými specialitami.

7. Seznámíte se s historií Zanzibaru?

Katedrála a památník otroctví

Katedrála a památník otroctví

ANO! Návštěva tradiční vesnice a starých kostelů v historické části Stone Town by neměla chybět na seznamu žádného správného cestovatele. Za připomenutí jistě stojí také Mbweni ruins a Mtoni Palace ruins, pozůstatky zámků, které připomínají dobu mocných panovníků a otrokářů.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín