Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dokonalá exotika: Top 10 nejkrásnějších pláží Jižní Ameriky

Top 10 nejkrásnějších pláží Jižní Ameriky

Top 10 nejkrásnějších pláží Jižní Ameriky Shutterstock

S výjimkou dvou vnitrozemských států jsou všechny jihoamerické národy domovem okouzlujících pláží. Vybrali jsme pro vás TOP 10, které uspokojí milovníky večírků, nadšené surfaře i plážové povaleče. 

Jericoacoara, Ceará, Brazílie

Jericoacoara, Ceara, Brazílie

Jericoacoara, Ceara, Brazílie Shutterstock

Jericoacoara se nachází poblíž pevnosti Fortaleza na severovýchodě Brazílie. Její vody jsou mělké, není tedy příliš vhodná k plavání, ale co ji činí vskutku jedinečnou, jsou písečné duny směřující na západ. Nabízejí úžasné pohledy na slunce nad křišťálově čistým oceánem.

Objevujte: Nejvýhodnější zájezdy do Brazílie

Cayo de Agua, Los Roques, Venezuela

Pláž Cayo de Agua, Venezuela

Pláž Cayo de Agua, Venezuela Shutterstock

Nádherně bílou písčitou pláž Cayo de Agua s azurovými vodami najdete v Národním parku Los Roques. Je považována za skutečný karibský klenot. Zdejší moře je vhodné k plavání, i když příliv může být docela silný. Dostatečně jasná voda pak umožňuje radostné šnorchlování.

Joaquina, Florianópolis, Brazílie

Pláž Joaquina, Florianópolis, Brazílie

Pláž Joaquina, Florianópolis, Brazílie Shutterstock

Florianópolis, hlavní město státu Santa Catarina v jižní Brazílii, je jednou z nejznámějších destinací, kam míří cestovatelé z celého světa. Nabízí desítky úchvatných pláží. Sázkou na jistotu je nádherná Joaquina s písečnými dunami a bohatými možnostmi surfování. Dopřejte si přímo na písku výtečné mořské pochoutky.

Anakena, Chile

Pláž Anakena, Chile

Pláž Anakena, Chile Shutterstock

Nejlepší doba k návštěvě pláže Anakena je ráno, kdy ji budete mít takřka jen pro sebe. Nic nepřekoná dobrý pocit z relaxace na dlouhém úseku světlého písku pod stíny monolitických kamenných soch Velikonočního ostrova.

Velikonoční ostrov: Tajemný kout naší planety

Lopes Mendes, Ilha Grande, Brazílie

Lopes Mendes, Ilha Grande, Brazílie

Lopes Mendes, Ilha Grande, Brazílie Shutterstock

Krásná pláž Lopes Mendes se nalézá na rajském ostrově Ilha Grande. Lemují ji mandlové i palmové stromy a průzračné modré vody. Nejlepší ale je, že tento úsek bílého písku je prakticky nedotčený. V dohledu není jediná budova. Přineste si proto s sebou něco k občerstvení, opalovací krém a třeba i dobrou knihu.

Čtěte také: 10 nejkrásnějších míst Jižní Ameriky

Montañita, Ekvádor

Pláž Montañita, Ekvádor

Pláž Montañita, Ekvádor Shutterstock

Malé pobřežní město Montañita poskytuje výborné podmínky pro surfování, potápění, windsurfing a další vodní aktivity. Dokonalé místo pro aktivní cestovatele, méně vhodné pro mladé rodiny. Má ostatně pověst města večírků, což se odráží i na místních plážích. Turisté nasávají vzrušující atmosféru nejčastěji s koktejlem v ruce. Mimochodem, kouření marihuany je zde povoleno.

Poznávejte: Galapágy, perla Ekvádoru

Shell Beach, Guyana

Želva na Shell Beach, Guyana

Želva na Shell Beach, Guyana Shutterstock

Pláž Shell Beach v Guyaně se táhne asi 90 km podél pobřeží Atlantského oceánu nedaleko hranic s Venezuelou. Pojmenování získala podle všudypřítomných mušlí. Je ideálním místem pro venkovní nadšence, kteří touží spatřit mořské želvy. Představuje totiž známé hnízdiště pro čtyři z osmi druhů mořských želv, z nichž většina je ohrožených.

El Cabo San Juan, Magdalena, Kolumbie

El Cabo San Juan, Magdalena, Kolumbie

El Cabo San Juan, Magdalena, Kolumbie Shutterstock

El Cabo San Juan v srdci Národního parku Tayrona není nic míň než kousek pravého ráje. Přístup k pláži je však spíše pro zdatné. Náročný výlet bude odměněn nádherným prostředím, kde si budete moci pronajmout houpací síť a utábořit se na noc. 

Mancora, Peru

Plážové město Mancora, Peru

Plážové město Mancora, Peru Shutterstock

Malé plážové město v nejslunnější části Peru je vyhlášené kvalitními restauracemi pod širým nebem – s výhledem na oceán na jedné straně a s pouští na druhé. Mancora každoročně přitahuje spoustu kite surfařů díky příznivému větru a vlnám. Pláž během dne nebývá příliš přeplněná, v noci ale ožívají místní noční kluby a lákají davy lidí.

Inspirujte se: Cesta na Machu Picchu

Punta del Diablo, Uruguay

Pláž Punta del Diablo, Uruguay

Pláž Punta del Diablo, Uruguay Shutterstock

Pro cestovatele hledající při útěku na pláž výraznou bohémskou atmosféru je Punta del Diablo dobrou volbou. Právě sem v létě míří za zábavou na slunci i za velkými vlnami mnozí Uruguayci a Argentinci. Poskytuje nenáročný zážitek z pláže a parádní surfování.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín