Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dominikánské Santo Domingo: Co si nenechat ujít v tropické metropoli?

Kolumbův dům a socha, Santo Domingo

Kolumbův dům a socha, Santo Domingo Shutterstock

Santo Domingo, hlavní město a kulturní centrum Dominikánské republiky, je místem, kde se staré prolíná s novým. Santo Domingo je totiž nejstarším městem Nového světa. Muzea v koloniální části města, přímořské parky, luxusní restaurace, živá hudební scéna a nedaleké pláže s bílým pískem, to vše činí ze Santa Dominga oblíbený cíl turistů. Poradíme vám, jak si maximálně užít tropickou metropoli...

Projděte se koloniální zónou

Zona Colonial, Santo Domingo

Zona Colonial, Santo Domingo Shutterstock

Colonial City nebo také Zona colonial je půvabná historická oblast Santo Dominga. V koloniální zóně, zapsané do světového dědictví UNESCO, najdete muzea, parky, kavárny, rozlehlá náměstí s restauracemi a obnovenou španělskou koloniální i gotickou architekturou. Projděte se po první dlážděné ulici v Americe, Calle de Las Damas, která dostala své jméno údajně proto, že se tu kdysi rády procházely španělské dvorní dámy. Prohlédněte si nejstarší americkou katedrálu Catedral Primada de América, kde byly objeveny Kolumbovy ostatky. Osvěžte se studeným pivem Presidente a pozorujte čilý cvrkot v parku Parque Colon. A rozhodně zůstaňte až do setmění, místní uličky jsou totiž osvětleny lucernami a přenesou vás za soumraku do dob dávno minulých...

Vyberte si zájezd do Dominikánské republiky

Užijte si karibskou promenádu

Část promenády Malecón

Část promenády Malecón Shutterstock

Pobřežní promenáda Malecón de Santo Domingo, jejíž oficiální název zní Avenida George Washington, je ikonickou dominantou města. Ve stínu palem se vám otevřou působivé výhledy na Karibské moře. Na druhé straně pak stojí přepychové hotely, kasina a restaurace. Vydejte se na promenádu při západu slunce, abyste si užili romantiku osvěženi příjemným vánkem. Malecón je také místem, kde se každý únor koná karnevalový průvod.

Ochutnejte dominikánskou kuchyni

Sancocho

Sancocho Shutterstock

Santo Domingo je také srdcem gastronomické scény v zemi. Právě tady ochutnáte autentickou dominikánskou kuchyni ve všech jejích podobách. Své chuťové pohárky můžete uspokojit u stylových vozíků na ulici, v místních bufetech, romantických bistrech nebo vynikajících restauračních zařízeních. Začněte třeba v Colonial City, kde podávají latinskoamerické tapas na venkovní terase s výhledem na náměstí Plaza de España. Vyhledávaná je i restaurace s rušnou venkovní terasou Cafeteria El Conde naproti Parque Colon.

Srdce Dominikánské republiky aneb Tropický ráj nabízí víc než jen dokonalé pláže

Čtěte také:

Srdce Dominikánské republiky aneb Tropický ráj nabízí víc než jen dokonalé pláže

Protancujte třeba troje střevíce

Karibský tanec

Karibský tanec Shutterstock

Hudba a tanec jsou národní zábavou a jak by vám řekli Dominikánci, pro rušný noční život není vhodnější místo než Santo Domingo. Ať už v parku nebo v sále, oslava života prostřednictvím hudby platí za podstatnou součást života ve velkém městě. Místa s živou hudbou zahrnují kapely hrající merengue, jazzové koncertní noci i týdenní kulturní show na venkovních náměstích. Mezi oblíbené tipy patří Grupo Bonye, vystupující živě v neděli večer v ruinách kláštera Monasterio de San Francisco, a JetSet Club o pondělních večerech, který láká na živou dominikánskou salsu. Na náměstí Plaza España se každý pátek a sobotu večer koná bezplatná kulturní taneční show.

Relaxujte na pláži 

Pláž Juan Dolio

Pláž Juan Dolio Shutterstock

Abyste si mohli vychutnat odpočinek na pláži, musíte vycestovat kousek za město. Bělostné pásy hebkého písku a tyrkysové karibské vody jsou jen 25 minut jízdy východně od Santo Dominga. Vydejte se tam v neděli a uvidíte, jak místní obyvatelé tráví volný den. Začněte v Boca Chica, chcete-li poznat typickou dominikánskou plážovou atmosféru v rytmu merengue. Pokud budete pokračovat dalších 15 minut východně od Boca Chica, dospějete k tiššímu a možná ještě hezčímu bílému úseku Juan Dolio. Tato pláž se hodí zejména pro ty, kdo touží po klidné rodinné dovolené. 

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín