Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Srdce Dominikánské republiky aneb Tropický ráj nabízí víc než jen dokonalé pláže

Objevte srdce Dominikánské republiky

Objevte srdce Dominikánské republiky Shutterstock

Dominikánská republika proslula krásnými plážemi. Okouzlují např. křišťálově čisté vlny Punta Cana, nápadně tyrkysové vody v Bahía de las Águilas nebo modravé hloubky Atlantiku obklopené zlatavým pískem na poloostrově Samaná. Až vás omrzí plážové radovánky, vydejte se do bijícího srdce Dominikánské republiky, plné outdoorových dobrodružství, koloniální a domorodé historie i osvěžujícího horského vánku.

Do Národního parku Los Haitises

Národní park Los Haitises

Národní park Los Haitises Shutterstock

Výlet do Los Haitises na oblíbeném poloostrově Samaná poskytuje nejen den strávený na slunci, ale i rychlou cestu k ekologické a kulturní historii regionu. Národní park, lemovaný řetězcem 58 malých zubatých ostrůvků, působí téměř prehistoricky. Na několika ostrovech se otevírají zející ústa jeskyní, zatímco na skalách hnízdí mohutní pelikáni a volavky se sbíhají na vodní hladinu. V parku můžete na kajaku objevovat husté mangrovy.

Mrkněte na nabídku zájezdů do Dominikánské republiky 

Za vodopády Charcos de Damajagua

Vodopád Charcos de Damajagua

Vodopád Charcos de Damajagua Shutterstock

Sklouzněte se po tekoucích vodách do kouzelných modrozelených přírodních bazénů během návštěvy dvaceti sedmi vodopádů Damajagua. Areál nabízí celodenní turistiku hustými lesy, překračování mostů a objevování dominikánské flóry, než se dostanete na skalnatý vrchol kopce, odkud lze skákat nebo sjíždět po řadě vodopádů. Při sklouzávání či skákání do hlubokých bazénů je povinná bezpečnostní výbava. U vchodu do areálu najdete restauraci a návštěvnické centrum.

Perly Karibiku: 7 nejkrásnějších pláží Dominikánské republiky

Čtěte také:

Perly Karibiku: 7 nejkrásnějších pláží Dominikánské republiky

Vzhůru na vrchol hory!

Constanza, Dominikánská republika

Constanza, Dominikánská republika Shutterstock

Hledáte-li únik z karibského vedra, vydejte se do centrální vysočiny a nadechněte se pro změnu čerstvého horského vzduchu. Jarabacoa a Constanza jsou nejoblíbenějšími zastávkami v regionu a odměňují cestující výhledem na úchvatné zelené kopce, květinové farmy i spoustu restaurací, které podávají dominikánskou arepu (v podstatě velký a hutný kukuřičný dort). Milovníci adrenalinu mohou vyzkoušet rafting na divoké vodě nebo výpravu do kaňonu dolů po Río Yaque del Norte. Vychutnejte si také výhledy do údolí z rotující restaurace v Aroma de la Montaña.

Cestujte bez obav: Připojištění Special vás chrání před potížemi s Covid-19

Za historií do Santa Dominga

Kryštof Kolumbus, Santo Domingo

Kryštof Kolumbus, Santo Domingo Shutterstock

Kdo má rád historii, ten se určitě zaraduje při návštěvě historického jádra města Santo Domingo, jemuž se přezdívá „Zona colonial“. V roce 1990 bylo zapsáno na seznam světového dědictví UNESCO a překypuje krásně zachovanou španělskou koloniální architekturou. Právě tady se nacházejí nejstarší stavby na americkém kontinentě, jako je katedrála Primada de América, pevnost zvaná Fortaleza Ozama či nemocnice Ruinas del Hospital San Nicolás de Barí.

Pro doutníky do Santiaga

Santiago de los Caballeros

Santiago de los Caballeros Shutterstock

Ručně balený dominikánský doutník je skutečný umělecký artefakt. Mnohé z předních světových značek se vyrábějí ve zvlněných smaragdových kopcích okolo Santiaga de los Caballeros, druhého nejstaršího města v zemi. Několik továren je zasazeno severovýchodně od něj v městečku Tamboril a většina pořádá prohlídky. Navštivte tradiční fabriku La Aurora Parque Industrial, kde se dozvíte o procesu výroby doutníků. Zavítáte-li do Santiaga na konci února, nezapomeňte se podívat na extravagantní karnevalovou oslavu lechones.

Objevujte s námi Dominikánskou republiku  

Vnitrozemí Dominikánské republiky je často přehlížené, a přitom slibuje spoustu atraktivních zážitků pro ty, kteří chtějí vyzkoušet více než jen opalování a vodní sporty. Ať už si vyberete kterékoli z výše uvedených míst, můžete si být jistí, že odtud odjedete s mnoha pěknými vzpomínkami.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín