Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dovolená v srdci Atlantiku aneb Proč se vydat na Kapverdy?  

Boa Vista, Kapverdy

Boa Vista, Kapverdy Shutterstock

Ať už patříte mezi nadšené objevitele kreolské kultury, milujete vodní sporty, nebo raději sbíráte zážitky z nejkrásnějších pláží světa či vás baví poznávat přírodu na turistických stezkách, Kapverdy si rozhodně zamilujete. Deset ostrovů v srdci Atlantiku vás navíc přivítá hřejivou náručí po celý rok.

Fogo, ostrov ohně

Pico de Fogo, Kapverdy

Pico de Fogo, Kapverdy Shutterstock

Hlavní atrakcí ostrova Fogo je sopka Pico do Fogo, na kterou se dá vystoupat zhruba za šest hodin. Jako výchozí bod můžete využít nedaleké město Chã das Caldeiras. Největším městem ostrova je ovšem São Filipe, čtvrté největší město na Kapverdách. Samozřejmě, stejně jako každý z ostrovů Zeleného mysu, jak se Kapverdám také říká, nabízí i Fogo malebné pláže.

Za exotikou na Kapverdské ostrovy

Čtěte také:

Za exotikou na Kapverdské ostrovy

Sal, nejslunnější ostrov

Ostrov Sal

Ostrov Sal Shutterstock

Když se v letadle přiblížíte k ostrovu Sal, bude pro vás těžké uvěřit, že se chystáte přistát právě na takovém nedotčeném zlatém drahokamu. Nenechte se zmást, trosečníkem tady určitě nebudete, Sal má rostoucí populaci asi 20 000 lidí. Panuje zde horké a suché klima, tento ostrov je rájem především pro plážové povaleče.

Vydejte se na Kapverdy

Přístavní město Palmeira se nachází na slunném písečném ostrově Sal a návštěvníky láká mnoha restauracemi, veselými bary i krásnou architekturou. Vyhledávají ji také potápěči, kteří se sem hrnou z celého světa, aby mohli objevovat podvodní jeskyně a útesy nedaleko pobřeží. Po pěší turistice bude možná zapotřebí ulevit bolavým svalům. K tomu se skvěle hodí relaxační solné lázně.

Santa Maria, Kapverdy

Santa Maria, Kapverdy Shutterstock

Santa Maria na ostrově Sal je živým rozvinutým městem s hotely na té nejvyšší úrovni. Platí za jedno z nejvhodnějších míst na Kapverdách pro klasickou plážovou dovolenou. Těšit se můžete na průzračnou vodu i vodní sporty. Hlavní atrakcí ve městě je dům ve starém přístavu, který se v minulosti používal k vážení soli před exportem.

Cestujte bez obav: Připojištění Special vás chrání před potížemi s Covid-19

Hlavní město Praia

Praia,Santiago

Praia,Santiago Shutterstock

Praia leží na úrodném ostrově Santiago a je hlavním městem Kapverd. Prohlédněte si např. koloniální budovy ve staré části, které se budou krásně vyjímat na vašich fotografiích. K vidění jsou také kostely, prezidentský palác a budova parlamentu. Po kulturním vyžití si můžete zalenošit na nedalekých písečných plážích.

Zájezdy na Kapverdy

Sal Rei s dotekem Afriky

Sal Rei, Boa Vista

Sal Rei, Boa Vista Shutterstock

Největší město na ostrově Boa Vista si zachovává uvolněnou atmosféru, přestože je domovem více než poloviny populace Kapverdských ostrovů. Hlavní náměstí má díky tamním obchodníkům, barevným květinám a budovám výrazný africký nádech. Sotva byste však našli lepší místo pro nákup suvenýrů. Nezapomeňte ani na návštěvu hlavních turistických atrakcí, především pak barokního kostela a koloniálních budov.

Nejoblíbenější pláže Kapverdských ostrovů

Čtěte také:

Nejoblíbenější pláže Kapverdských ostrovů

Mindelo, skutečná směsice kultur

Mindelo

Mindelo Shutterstock

Na závěr zmiňme ještě jeden z mnoha dobrých důvodů pro návštěvu Kapverd, a sice město Mindelo na ostrově Sao Vicente. I když tady v posledním desetiletí žijí někteří lidé v náročných podmínkách kvůli jistým hospodářským problémům, město si zachovává status kulturního centra. Hudební kluby a bary potěší milovníky bujarého nočního života až do časných hodin. Ve dne potom stojí za průzkum rybí trh a místní přístav.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín