Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Karibské dobrodružství jménem Kuba

Pláž na Kubě

Pláž na Kubě Shutterstock

Láká vás vůně kubánských doutníků, rumu, lenošení pod palmami a objevování romantických oprýskaných zákoutí jednoho z nejkrásnějších ostrovů světa? Pak na nic nečekejte a vrhněte se do karibského dobrodružství! Strávíte několik hodin v letadle a vystoupíte v zemi plné přátelských obyvatel, kteří se řídí heslem „žít tady a teď“. Vřelost Kubánců je pověstná a můžete vzít jed na to, že i vás jejich spontánnost strhne k tomu rozvlnit boky do rytmů hlasité hudby, která zní celým ostrovem.

Ostrov mnoha kontrastů

Havana, Kuba

Havana, Kuba Shutterstock

Hlavní město Havana dostalo přezdívku Paříž Karibiku a vy ji na svých toulkách ostrovem určitě nezapomeňte navštívit. Staré koloniální domy, opevnění ze 16. století, historická americká auta, autentické bary a bistra, to je jen malý výčet toho, čím vás tahle ikonická metropole doslova chytne a nepustí. Mrkněte na výčet nejkrásnějších kubánských lokalit a zažijte dovolenou, na kterou budete celý život s láskou vzpomínat.

Zájezdy na Kubu

Cayo Santa Maria

Pláž v Cayo Santa Maria, Kuba

Pláž v Cayo Santa Maria, Kuba Shutterstock

Malý ostrůvek na severu Kuby, který omývají vody Atlantického oceánu. Kouzlo Cayo Santa Maria tkví ve všeobjímajícím klidu, který na vás dýchne při relaxování na pohádkových plážích obklopených zelenou vegetací. Ne nadarmo se tenhle kousek světa stal rezervací UNESCO. Ideální místo pro zamilované toužících po západech slunce jako z katalogu, na své si však přijdou i surfaři a potápěči. Pod hladinou tu narazíte na hejna pestrobarevných rybek, které ladně tančí okolo korálových útesů.

Trinidad

Trinidad, Kuba

Trinidad, Kuba Shutterstock

Město, které vás uhrane svými křivolatými a nepřehlednými uličkami, jež měly v minulosti zmást piráty a bukanýry. Historie Perly Karibiku, jak se Trinidadu přezdívá, totiž sahá až do začátku 16. století. Místo je uměleckým skvostem vystavěným v duchu koloniální španělské architektury. Pokud pozvednete svůj zrak výše nad horizont, rozprostře se před vámi podívaná plná zelených kopců. Právě tady se pěstuje cukrová třtina, z níž se vyrábí jeden z nejlepších rumů světa. Dejte si drink na hlavním náměstí Plaza Mayor, pozorujte, nasávejte radostnou atmosféru a žijte!

Kubánský rum: Symbol ostrova s exotickou vůní dálek

Čtěte také:

Kubánský rum: Symbol ostrova s exotickou vůní dálek

Varadero

Západ slunce ve Varadero, Kuba

Západ slunce ve Varadero, Kuba Shutterstock

Vyhlášené pulsující letovisko s puncem luxusu, kde najdete zdánlivě nekončící 20 km dlouhou pláž s jemným pískem lemovanou palmami. Varadero je po mnoho let modlou všech, kteří milují paprsky tropického slunce, koupání, opalování a vodní radovánky. Chcete si zaplavat s delfíny, vidět jeskynní malby původních indiánských obyvatel, spočinout ve stínu vzrostlých stromů uprostřed nádherného parku a potom ve stylovém baru na pláži s koktejlem v ruce protančit střevíce? Pak sbalte kufr, Varadero čeká jen na vás!

Baracoa

Baracoa, Kuba

Baracoa, Kuba Shutterstock

Kousek ostrova, na kterém bylo založeno město Baracoa, objevil před stovkami let samotný Kryštof Kolumbus. I dnes vás destinace přivítá svěží krajinou, kde vodopády a krásné pláže poskytují chladný kontrast k parné džungli. Samotné městečko okouzluje úzkými uličkami s nízkými domky bez skleněných oken, postavených jeden vedle druhého. Do dnešní doby zde žijí potomci původních indiánů a poklidné životní tempo zdejších obyvatel možná i vás inspiruje k tomu, se na chvíli zastavit, rozjímat a užívat si krásu všude kolem. Pokud se vydáte na výlet po okolí, najdete plantáže plné kokosových palem, banánovníků a kakaovníků. Ovoce, které tady roste vám v ústech vykouzlí sladký ráj.

Dovolená na Kubě

Bahía de Cochinos

Podmořský svět v Bahía de Cochinos

Podmořský svět v Bahía de Cochinos Shutterstock

Milujete svět pod mořskou hladinou? Pak budete mít v Bahia de Cochinos doslova žně. Vraky lodí, křišťálově čistá voda, korálové útesy, pestrobarevné rybky, i podmořský jeskynní systém je důvodem, proč místo zbožňují potápěči z celého světa. Mezi českými turisty se lokalitě přezdívá Zátoka sviní (doslovný překlad však znamená Zátoka prasat) a mnozí tvrdí, že právě tady najdete ty nejkrásnější pláže na celém ostrově. Proto se tu budou cítit jako v bavlnce i ti, kteří si na Kubu přijeli hlavně pro dávku žhavého slunce, karibského pobřeží a dokonalé pohody.

Cestujte bez obav: Nabízíme komplexní cestovní pojištění

 

17.01.2024 Invia

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín