Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Když potřebujete dovolenou aneb Podzimní prázdniny pro unavené rodiče a neúnavné děti

Dovolená pro unavené rodiče

Dovolená pro unavené rodiče Shutterstock

Podzimní prázdniny jsou za rohem a nejen unavení rodiče, ale i neúnavné děti, ocení několikadenní výlet za poznáním, zábavou i odpočinkem. Přijměte pozvání do blízkých i vzdálenějších míst, kde únava zmizí jako mávnutím kouzelného proutku...

Mystické Beskydy v Polsku

Tajemný les v Polsku

Tajemný les v Polsku Shutterstock

Návštěvu Polska můžete začít pobytem ve vodním parku Tropikana, který leží jen pár kilometrů za hraničním přechodem u Českého Těšína. Nachází se v městečku Visla, zasazeném v malebné krajině údolí stejnojmenné řeky. Obklopeni svěží zelení Beskydských lesů si zde vychutnáte vířivky pod širým nebem či solné jeskyně. Nejen děti budou nadšené z moderního aqua aparku. Perfektní hotelové služby a výtečné jídlo vám zpříjemní pošmourné podzimní dny. Starobylé město Krakov láká na návštěvu hradu i historického centra, které je pro širokou škálu památek zapsáno na seznamu UNESCO. Nedaleko Krakova leží 7 století starý, 327m hluboký solný důl Wieliczka. Během dech beroucí prohlídky odhalíte stovky metrů podzemních chodeb, solné sochy, jeskynní kaple i podzemní jezero.

Dovolená s dětmi: Zažijte cesty za poznáním a zábavné rodinné vzdělávání

Čtěte také:

Dovolená s dětmi: Zažijte cesty za poznáním a zábavné rodinné vzdělávání

Ruské kolo a dobroty v Rakousku

Vídeňský Prátr

Vídeňský Prátr Shutterstock

Hlavní město Rakouska – Vídeň, oplývá elegancí i množstvím památek. Na děti zde čeká velký zábavní park Prátr s obřím kolem a pouťovými atrakcemi všeho druhu. Procházka historickým centrem Vídně připomene naši společnou minulost. Během procházky jistě odhalíte podobnost se stověžatou matičkou Prahou. A pak je tu samozřejmě kavárenská kultura s dlouholetou tradicí i pravý vídeňský, na másle smažený řízek o jehož velikosti kolují mezi gurmány legendy.

Zažijte podzim v Rakousku

Tropická pláž i umění v Německu

Tropical Islands

Tropical Islands

Za pouhou hodinu a půl cesty z Drážďan vám dokonale vytvořené prostředí tropického ostrova dovolí zapomenout na běžné starosti. Ocitnete se v rozsáhlém komplexu Tropical Island. S mnoha restauracemi, hřišti, stylovým ubytováním, ale především téměř dokonalou kopií tropického ostrova. Pokud se vám během relaxace pod palmou zasteskne po nákupech či historickém a moderním umění, pak zamiřte do Berlína. Po hodině strávené v autě děti jistě ocení také procházku zoologickou zahradou s mořským akváriem.

Po stopách Lvího krále: Která místa inspirovala oblíbený film?

Čtěte také:

Po stopách Lvího krále: Která místa inspirovala oblíbený film?

Žhavé africké slunce v Egyptě, Tunisku nebo Maroku

Maroko je plné barev, chutí a vůní

Maroko je plné barev, chutí a vůní Shutterstock

Zastesklo-li se Vám po létě, pak se za několik málo hodin letu můžete ocitnout v severní Africe. Přivítá vás modrá obloha, teplé sluneční paprsky a závan exotiky. Egypt, to jsou zejména káhirské pyramidy, Sfinga, nejdelší řeka Afriky Nil a k ní přilehlé chrámy. Průzračné vody Rudého moře a turistické resorty s prvotřídními hotely. Za pozornost stojí i méně známá letoviska. Nejmladší z turistických středisek Ain Soukhna je díky pozvolnému vstupu do moře, poklidné atmosféře i luxusu pečlivě udržovaných hotelů ideálním místem pro rodinnou dovolenou.

Podzimní prázdniny v teple

Obdobnou jistotou pro podzimní cestu k moři je Maroko. Země sultánů a paláců, kde lze navštívit Saharskou poušť i zasněžené vrcholky pohoří Atlas. Ve městech Fés či Marákeš na vás během procházky medínami a súky dýchne pohádkově orientální atmosféra. Pobřeží Maroka na východě omývají poklidné vody Středozemního moře a na západě o poznání divočejší vlny Atlantského oceánu. Nachází se zde rozsáhlé hotelové komplexy, které jsou skvělou základnou pro podnikání výprav za dobrodružstvím. Dlouhé písčité pláže Tuniska i ostrova Djerba jsou sázkou na jistotu. Příjemným zpestřením bezstarostného lenošení může být vyjížďka k solnému jezeru Chott el Jerid, spojená s ochutnávkou čerstvě sklizených datlí nebo návštěva pouštní lokality Matmata s pozůstatky filmových kulis z natáčení legendárních Hvězdných válek.

Radovánky v Tatrách na Slovensku

Relax v Tatrách

Relax v Tatrách Shutterstock

V důvěrně známém podhůří Tater, u města Liptovský Mikuláš a vodní nádrže Liptovská Mara, láká všechny malé i velké vodníky zábavní park Tatralandia. Svět plný vodních atrakcí a dokonalého wellness vyžití. Stejně tak i komornější termální park Bešeňová. Díky krytým bazénům, tobogánům a vířivkám s léčivou termální vodou, je návštěva možná po celý rok. Nezapomenutelným zážitkem je i prohlídka Liptovského hradu. Místní výrobna sýrů nabízí nespočet tradičních výrobků z ovčího mléka. Vydáte-li se do hlavního města Bratislavy, jistě si po návštěvě hradu a historického centra nenecháte ujít prohlídku ZOO s oblíbeným Dinoparkem. Cestu domů si můžete zpestřit návštěvou jednoho z nejzachovalejších slovenských hradů v Trenčíně.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín