Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Království rodinné zábavy v Dubaji: Průvodce aktivitami nejen pro děti

Dovolená v Dubaji s dětmi

Dovolená v Dubaji s dětmi Shutterstock

Dubaj, moderní město luxusu, nákupních center a ambiciózních architektonických projektů, se nesoustředí pouze na dospělé turisty. Také pro děti má pestrou nabídkou zábavných aktivit. Prozkoumejte s námi ty nejzajímavější tematické a vodní parky i další báječná místa.

Parky 3+1

Populární areál Dubai Parks and Resorts nabízí rodinám trojici tematických parků a ještě jeden vodní park k tomu. Připraveni? Jdeme na to: Bollywood Parks je první park svého druhu na světě. V pěti fascinujících zónách tu můžete navštívit různá prostředí inspirovaná největšími bollywoodskými trháky. V Legolandu si užijí hlavně děti ve věku 2–12 let. Čeká tu na ně více než 40 jízd, přehlídek, zážitků a atrakcí s tématem LEGO. Třetí zábavní park, Motiongate, umožňuje prohlídku nejúspěšnějších filmových studií Hollywoodu – DreamWorks Animation, Columbia Pictures a Lionsgate. Ponořte se s dětmi do světa svých oblíbených animáků a nezapomeňte nakouknout do šmoulí vesnice. Vašim potomkům budou očka radostí jen svítit! Spoustu legrace přináší také bulvár Riverland. 

Vydejte se do města luxusu: Mrkněte na nejširší nabídku zájezdů

Kluziště Dubai Ice Rink

Nákupní centrum Dubai Mall má v rukávu nejednu zábavnou atrakci. Další v řadě je kluziště s olympijskými rozměry, které zve k veselé jízdě bruslaře všech věkových kategorií. V této malé oáze uprostřed pouště se na ledě příjemně zchladíte. Instruktoři vám pomohou překonat počáteční rozpaky a děti se hravě stanou krály a královnami ledu. Nejmenším návštěvníkům bývají oporou drobní umělí tučňáci, starší děti se vydovádí při diskotéce na ledě při svitu barevných světýlek.

Kluziště Dubai Ice Rink

Kluziště Dubai Ice Rink Shutterstock

Po stopách Lvího krále: Která místa inspirovala oblíbený film?

Čtěte také:

Po stopách Lvího krále: Která místa inspirovala oblíbený film?

Akvárium a podvodní zoo

Počkejte, ještě z obchodního domu Dubai Mall neodcházejte! Svou nabídku aktivit zdaleka nevyčerpal. Věděli jste, že v něm najdete největší akvárium na světě? Má více než 10 milionů litrů vody a jeho skleněné okno je oficiálně největším skleněným panelem vůbec. Žije tu přes 33 000 vodních živočichů, z toho na 300 žraloků. Pyšní se i největší sbírkou žraloků písečných. Akvárium je součástí podvodní zoo, ale nemusíte nutně kupovat vstupenku, abyste si ho mohli prohlédnout. Největší úsek se nachází ve veřejné, a tedy zdarma přístupné, části Dubai Mall. Lze ji sledovat ze vzdálenosti asi 2 m. Nabízí dostatek možností k pozorování ryb, žraloků i rejnoků. Pokud ovšem zatoužíte projít slavným podvodním tunelem, budete už lístek do zoo potřebovat. Stojí za to, protože tam uvidíte také vydry, krokodýly, mořské koníky, medúzy, hvězdice, chobotnice, kraby nebo tučňáky. 

Zaleťte s dětmi za létem i za zábavou: Vyberte si z našich zájezdů do Dubaje

Podvodní tunel v akváriu v Dubaji

Podvodní tunel v akváriu v Dubaji Shutterstock

Adrenalin na vrcholu

Den strávený v jednom z nejnovějších zábavních parků vykouzlí úsměv na tváři každého dítka. Zažijte adrenalinovou jízdu s marvelovskými superhrdiny, vydejte se mezi dinosaury do ztraceného údolí a setkejte se s oblíbenými postavičkami Cartoon Network. Nechybí ani interaktivní zóna s množstvím obchodů a restaurací. Atrakce jsou rozeseté po ploše velké jako 28 fotbalových hřišť dohromady, takže si nezapomeňte vzít pohodlnou obuv.

Ráj mezi mrakodrapy: Objevte přírodní krásy Dubaje

Čtěte také:

Ráj mezi mrakodrapy: Objevte přírodní krásy Dubaje

Dětský park Kidzania

Do tohoto magického městečka uvnitř nákupního centra Dubai Mall vstupují děti vždycky s nadšením. Právě tady totiž mají příležitost vyzkoušet si jakoukoli profesi. Na chvilku se z nich stanou piloti, lékaři, kuchaři, malíři, hasiči, rozhlasoví moderátoři nebo třeba kosmetičky. Svět dospělých v dětském měřítku zaručeně okouzlí malé i velké.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín