Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

La Isla Bonita: Tuláci po hvězdách si kanárskou La Palmu rozhodně zamilují

Mléčná dráha nad ostrovem La Palma

Mléčná dráha nad ostrovem La Palma Shutterstock

Zjistili jste, že na vašich cestovních zavazadlech leží silná vrstva prachu a vaše cestovatelské já touží po nevšedních zážitcích? Zkuste zamířit na místo, kterému je pro jeho nesporné půvaby přezdíváno La Isla Bonita (Krásný ostrov). Toto přízvisko si La Palma získala především díky jedinečným přírodním scenériím, všudypřítomné zeleni, blankytně modrým vodám Atlantského oceánu, sluncem prohřátému lávovému písku, pestrému podmořskému životu i okouzlujícímu hvězdnému nebi. La Palma je místem zaslíbeným romantickým tulákům po hvězdách, milovníkům nespoutané přírody i turistům, znaveným hektickým životním tempem.

La Palma není klasickou plážovou destinací, turisté sem přijíždějí spíše za přírodními krásami, vynikající kuchyní, hvězdnou noční oblohou i příjemně uvolněnou atmosférou. Jedná se o vulkanicky nejaktivnější z Kanárských ostrovů. Právě úrodnému lávovému prachu vděčí zdejší zemědělci za bohatou úrodu vinné révy, banánů, citrusů, avokáda, tabáku i papáji. Místní víno a včelí med patří mezi oblíbené a chutné suvenýry.

Zájezdy na Kanárské ostrovy

Dokonalá romantika 

Roque de Los Muchachos, la Palma

Roque de Los Muchachos, la Palma Shutterstock

Nejvyšší horou ostrova je Roque de Los Muchachos (2426 m. n. m.). Jedná se o významnou astrologickou oblast, kde si užijete jeden z nejkrásnějších pohledů na temné nebe ozářené tisíci hvězd. Z okraje hory je krásný panoramatický výhled na sopečný kráter, hluboký 1 500 metrů, jehož úbočí zdobí vzrostlé stromy i obří lávové kameny. Celá oblast byla, díky své výjimečnosti, prohlášena národním parkem. Romantickou procházku si můžete okořenit zasvěceným výkladem některého z místních průvodců. Nad dokonalou tmou tu bdí dokonce i přísné oko zákona, regulující míru světelného smogu.

Kanárské ostrovy skrývají bájnou Atlantidu! Uhodnete, jestli je to Tenerife nebo Fuerteventura?

Čtěte také:

Kanárské ostrovy skrývají bájnou Atlantidu! Uhodnete, jestli je to Tenerife nebo Fuerteventura?

Zlaté vodopády 

Vodopád Cascada de Colores

Vodopád Cascada de Colores Shutterstock

Krásná příroda s mnoha endemickými druhy roslin i živočichů je k vidění také v La Caldera de Taburiente – největším národním parku ostrova. Zdatní turisté si mohou vychutnat všechny jeho divy, během procházky po některé z mnoha značených výletních tras. Unikátní podívanou skýtá vodopád Cascada de Colores, jehož vody jsou vlivem vysokého obsahu železa, zbarveny do žluté a oranžové barvy. Na severu ostrova leží národní park Las Nieves, na jehož území se můžete pokochat jedinečným třetihorním pralesem, který je zapsán na seznamu světového dědictví UNESCO. Divokou sopečnou krajinu představuje park Cumbre Vieja na jihu ostrova.

Objevujte s námi La Palmu

Kolumbova Palma 

Santa Cruz de La Palma

Santa Cruz de La Palma Shutterstock

Metropolí ostrova je půvabná Santa Cruz de La Palma, ležící na západním pobřeží. K vidění je tu historický přístav, z nějž vyplouval vstříc dobrodružství Kryštof Kolumbus, bohatě zdobené měšťanské domy, několik kostelů i monumentální pevnosti Castillo Real a Castillo De Santa Catalina. Město překvapí příjemně živelným tempem, útulnými kavárnami, restauracemi, pulzujícími nočními kluby i tradiční tržnicí. Nejkrásnější výhled na celé město i okolní krajinu, protkanou palmovými háji, je ze známé vyhlídky Risco de la Concepcion.

Představujeme El Hierro: Kanárského trpaslíka, který plní sny turistů

Čtěte také:

Představujeme El Hierro: Kanárského trpaslíka, který plní sny turistů

Slunný jih 

Útesy na pobřeží La Palmy

Útesy na pobřeží La Palmy Shutterstock

Titulem největší město ostrova se pyšní Los Llanos de Aridane. Moderní centrum ostrova vyniká živější atmosférou. Velmi oblíbené jsou místní trhy s velkým výběrem čerstvého ovoce, zeleniny, vynikajícího medu, sýrů i kvalitního červeného vína. K oblíbeným turistickým letoviskům patří Fuencaliente – luxusní resort ležící na slunném jihu ostrova. Hlavní pláž pokrývá tmavý vulkanický písek s oblázky. Na své si tu přijdou rodiny s malými dětmi, milovníci vodních sportů i obdivovatelé rozmanitého podmořského života. Díky vyšší nadmořské výšce tu panují i během hlavní sezóny příjemné teploty, hustý pás borových lesů sytí vzduch blahodárnými silicemi a okouzlující zátoky jsou jako stvořené k bezstarostnému lenošení.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín