Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nejkrásnější pláže Sicílie

Nejkrásnější pláže Sicílie

Nejkrásnější pláže Sicílie

Sicílie se vyznačuje kromě památek a Etny také výtečnou kuchyní a množstvím úchvatných pláží. Ostrov je známý jejich rozmanitostí. Najdete tu pláže písečné i kamenité v odstínech okrové, žluté a šedé, ba i lávově černé barvy. Velkým lákadlem jsou dobře vybavené pláže v blízkosti velkoměst. Hojně navštěvované jsou v hlavní sezóně také pláže na menších ostrovech v okolí.

Ostrov Sicílie leží ve Středozemním moři a náleží k Itálii. Jeho hlavním městem je architektonicky různorodé Palermo, vyznačující se řadou zajímavých památek, jako je např. Normanský palác, Teatro Maximo či kostel San Cataldo. Velmi oblíbeným sicilským letoviskem je Taormina, jíž bývá přezdíváno „sicilské Monte Carlo“. Právě odtud se turistům naskytne nejhezčího výhledu na sopku Etnu, jež byla roku 2013 zapsána na seznam světového dědictví UNESCO. 

Cala dello Zingaro (Trapani)

Cala dello Zingaro

Cala dello Zingaro

Čistou písečnou pláž s nedotčenou přírodou intenzivních barev si můžete vychutnat na západě ostrova, v části přírodní rezervace Zingaro. Pláž, nazývána též Cala della Disa, je přerušována útesy, pročež je cesta k ní poněkud náročnější, ale rozhodně nebudete litovat. Za trošku námahy se vám dostane spousty úžasných výhledů a zážitků. Zdejší moře mění odstíny od kobaltově modrého až po tyrkysový.

Vyberte si zájezd na Sicílii

Fontane Bianche (Syrakusy)

Pláž Fontane Bianche

Pláž Fontane Bianche

Fontane Bianche, dlouhá pláž roztahující se 15 km od centra Syrakus, patří rovněž k nejnádhernějším písečným plážím Sicílie. Rodiny s dětmi sem přicházejí za teplou průzračnou vodou a hebkým vřelým pískem. Pronajměte si lehátko a slunečník a kochejte se krajinou nebo prozkoumejte bohatý podmořský svět.

Zapomeňte na Benátky a Koloseum: 7 míst v Itálii, která musíte vidět

Čtěte také:

Zapomeňte na Benátky a Koloseum: 7 míst v Itálii, která musíte vidět

Isola Bella (Taormina)

Pláž Isola Bella

Pláž Isola Bella

Také Isola Bella se může pochlubit čistou vodou a potřebným vybavením. Jsou tu pro vás k dispozici lehátka i slunečníky. Oblázková pláž se nalézá v kouzelné zátoce, kam se dostanete lanovkou z Taorminy. Aktivnější turisté, které neuspokojí pouze relaxace u vody, mohou navštívit historické centrum města.

Cestujte bez obav: Připojištění Special vás chrání před potížemi s Covid-19

Mondello (Palermo)

Pláž Mondello

Pláž Mondello

Pláž Mondello v Palermu přitahuje zájem návštěvníků svými sportovními akcemi, nádherným bílým pískem a palmami. Je hlučná, živá, pestrá a někdo by možná i řekl, že poněkud snobská. Bývá nicméně považována za nejkrásnější. Leží mezi útesy Monte Gallo a Monte Pelegrino, přibližně 15 km západně od Palerma. Plytká křišťálová voda, lemovaná jemným pískem, slibuje bezpečnou zábavu i pro naše nejmenší. O kousek dál zajišťuje dobré podmínky pro šnorchlování či surfování. Mondello patří v současnosti mezi elitní rekreační střediska. Ačkoli je pláž částečně obsazená barevnými soubory kabin a impozantní lázeňskou budovou, zachovává si své kouzlo kombinující úžasné přírodní scenerie a svědectví mezinárodních úspěchů sportovců ve windsurfingu.

Recept na dokonalé italské tiramisu

Čtěte také:

Recept na dokonalé italské tiramisu

San Leone (Agrigento)

Pláž San Leone

Pláž San Leone

Jižně od města Agrigento leží písečná pláž San Leone. Poblíž si lze zapůjčit lehátka a slunečníky. Okolí nabízí také restaurace a bary. Na San Leone život neutichá ani v nočních hodinách. V místních klubech můžete tančit až do rána. Toužíte-li tedy po troše zábavy, zamiřte právě sem! Dospělí si mohou užít také „koncertní kavárny“.

Zažijte s námi Sicílii

San Vito Lo Capo (Trapani)

Pláž San Vito Lo Capo

Pláž San Vito Lo Capo

Asi 40 km od Trapani se rozprostírá jedna z nejhezčích sicilských pláží s bílým pískem, táhnoucí se přibližně kilometr při pobřeží omývaném průzračnou vodou. Díky pozvolnému vstupu do vody a skutečnosti, že silné proudy se této oblasti nedotýkají, je pláž San Vito Lo Capo vhodná pro rodiny s dětmi a nezkušené plavce. Zajímavá je ale především díky skále Mount Cofano s jeskyněmi. Během hlavní sezóny je pochopitelně plná turistů. Téměř tři kilometry písku, jenž se zlatě třpytí ve slunci, by Sicílii mohly závidět nejznámější ráje jižních moří.

Představujeme charismatické obry Středomoří: Sicílii, Sardinii a Korsiku

Čtěte také:

Představujeme charismatické obry Středomoří: Sicílii, Sardinii a Korsiku

Scala dei Turchi (Agrigento)

Pláž Scala dei Turchi

Pláž Scala dei Turchi

Útes Scala dei Turchi (Schodiště Turků) na pobřeží Realmonte patří k unikátům Sicílie a nachází se jen asi dvacet minut jízdy autem od Agrigenta. Zářivě bílý přírodní útvar obklopuje písčité pláže s pozvolným vstupem do moře. O této jedinečné turistické atrakci spousta našinců zatím ještě neslyšela. Pokud patříte k nim, měli byste to co nejdříve napravit. Obec Realmonte požádala v srpnu 2007 o zařazení útesu na seznam dědictví UNESCO, spolu s nedalekou římskou vilou Aurea.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín