Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Neobvyklá dovolená u Středozemního moře: Objevte kouzlo Slovinska a Černé Hory

Ostrov sv. Jiří, záliv Kotor, Černá Hora

Ostrov sv. Jiří, záliv Kotor, Černá Hora Shutterstock

Objevujete rádi nová místa? Pak pro vás máme skvělé tipy na zajímavé lokality u Středozemního moře. Zapomeňte na běžné dovolenkové cíle a vydejte se letos do Slovinska nebo do Černé Hory. Čekají tam na vás malebné pláže, divotvorná příroda i zajímavá architektura. A co teprve místní gastronomie!

Černá hora hýří barvami

Ostrov Sveti Stefan, Budva, Černá hora

Ostrov Sveti Stefan, Budva, Černá hora Shutterstock

Černá Hora sousedí s Chorvatskem, Srbskem, Bosnou a Hercegovinou, Kosovem a Albánií. Kdysi bývala jedním z území Jugoslávie. Nechme ale politiku a historii stranou. Pojďme se raději podívat, co nejlepšího můžete v Černé Hoře navštívit dnes. Hlavní turistická letoviska najdete u moře. Města Budva, Kotor, Sveti Stefan nebo Sutomore vás bezesporu okouzlí malebnými uličkami i plážemi.

Objevujte s námi Černou horu

Hotel jako z pohádky tisíce a jedné noci

Černá Hora je hornatá a krásná země

Černá Hora je hornatá a krásná země

Pokud si chcete v Černé Hoře vychutnat to nejlepší, stranou od hlavních turistických míst a ideálně na soukromé pláži, zkuste Hotel Vila Anastasija. Najdete ji v Ulcinj, a kromě soukromé pláže nabízí i bazén s lehátky, restauraci, klimatizované apartmány s terasou a posezením i kompletně vybavenou kuchyni se sporákem. Pokud si chcete odpočinout ve skutečně luxusním hotelu, zkuste právě tento.

Středomořská vesnička se srdcem na dlani

Resort Slovenska Plaza

Resort Slovenska Plaza Shutterstock

Naprostým unikátem pro turistiku a odpočinek uprostřed Černé Hory je resort Slovenska Plaza, jeden z prvních vítězů certifikátu ECO Label v Černé Hoře. Jedná se o certifikát EU pro péči a ochranu přírodního prostředí. Nachází se přibližně 500 km od Budvy a okouzlí vás na první pohled. Nejedná se totiž o klasický hotel, nýbrž o rodinný areál zasazený do autentického středomořského prostředí. Obsahuje 10 samostatných vil pojmenovaných podle odlišných černohorských druhů rostlin.

Navštivte jedinečný ostrov Lastovo v Chorvatsku

Čtěte také:

Navštivte jedinečný ostrov Lastovo v Chorvatsku

Tato malebná středomořská vesnička na pobřeží Jaderského moře byla samostatně vystavěná za účelem turistiky, žije si svým vlastním životem a nabízí vše, co si od dovolenkového letoviska představíte. Kromě pláže, bazénu a dobrého jídla i uličky, náměstíčka a obchody. 

Objevujte přírodní krásy Slovinska

Jezero Bled je symbolem Slovinska

Jezero Bled je symbolem Slovinska

Slovinsko je jedinečné nejen tím, že jeho břehy omývá Středozemní moře, ale na velké části jeho hranic hrdě ční nádherné hory – jmenovitě Julské Alpy, Kamnico-Savinijské Alpy nebo Karavanky a Pohorje. Skoro polovinu území Slovinska pokrývají lesy. Je dokonce po Finsku a Švédsku třetí největší stát se zalesněnými plochami. Proto ho milují nejen plážoví povaleči i milovníci vysokohorské turistiky, hustých lesů, čisté přírody i dobrodružství.

Nechte se okouzlit Slovinskem

Wellness, golf a turistika

Hotel Livada Prestige, Slovinsko

Hotel Livada Prestige, Slovinsko Shutterstock

Slovinsko je zemí dokonalé relaxace všeho druhu. Nabízí i zajímavá welness, kde si užijete léčebné procedury, masáže, nebo se jen tak koupat a vyzkoušet si hned několik vnitřních i vnějších bazénů. Zkuste třeba Livada Prestige, Wellness hotel v Moravskych Toplicich. Pokud už budete z vody celí rozmáčení, můžete si zahrát golf, nebo se projít po okolí a užívat si krásy Slovinska.

Dokonalá země pro romantiky i dobrodruhy: Slovinská příroda umí čarovat

Čtěte také:

Dokonalá země pro romantiky i dobrodruhy: Slovinská příroda umí čarovat

Vzhůru k alpským štítům

Slovinský přístav Piran

Slovinský přístav Piran

Pokud dáváte přednost alpské turistice, rozhodně vás zaujme Kranjska Gora. V místním Ramada Hotel & Suite si užijete veškerého komfortu, dobrého jídla, skvěle vybavených hotelových pokojů i překrásných výhledů na Alpy. Okolí poznáte na kolech i pěšky. Rozhodně se připravte na velkolepou podívanou vysoko za hranicí všedních dní.

Cestujte bez obav: Připojištění Special vás chrání před potížemi s Covid-19

Země jezer a vodopádů

Vodopád Pericnik, Slovinsko

Vodopád Pericnik, Slovinsko Shutterstock

Slovinsko vás okouzlí také krásnými jezery a vodopády. Kromě Bohinjského jezera, poblíž krásného hotelu Jezero, se můžete vypravit třeba k vodopádu Savica, který padá až do hloubky 70 metrů. Tím však výčet vodních krás Slovinska nekončí. Vydat se můžete i na Grmečický vodopád, vodopád Govic či Ribnice nebo Ledovcové morény, které vznikaly už v době ledové. Všude kolem vám budou dělat společnost husté lesy, ale nemusíte mít obavu, že byste se ztratili. Stačí sledovat značení a dojdete vždy tam, kam chcete. 

Už víte, kam letos vyrazíte na dovolenou? Poznávejte krásy přírody a relaxujte. Svěřte se do rukou odborníků z nejlepších cestovních kanceláří. Vždyť právě z dovolené si odnášíte ty nejbáječnější momenty života...

30.04.2021 Invia

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín