Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nespoutaná harmonie: Objevte nejkrásnější pláže Kostariky

Nejkrásnější pláže Kostariky

Nejkrásnější pláže Kostariky Shutterstock

Fakt, že je středoamerická Kostarika skloňována nejen mezi cestovateli všemi pády, lze snadno opodstatnit. Tento tropický ráj je vzorovým příkladem života lidí v nejvyšší harmonii s přírodou. Malou zemi pokrytou pralesy, úrodnými planinami a sopečnými vrcholky, jako by svými vodami objímalo Karibské moře a Pacifický oceán. Jejich pobřeží jsou od sebe vzdálena zhruba 6 hodin jízdy. Vydejte se na kostarické divoké pláže a nechte se pohltit nespoutanou přírodou v jejich okolí.

Playa Manuel Antonio: Divoká příroda na dosah ruky

Playa Manuel Antonio

Playa Manuel Antonio Shutterstock

Národní park Manuel Antonio na pobřeží Pacifiku nabízí nádherné skloubení procházky rezervací deštného pralesa s pobytem na dvou úchvatných plážích. Najdete tu jemný, světlý písek a průzračně čistou, teplou vodu. Před ostrým sluncem vás ochrání vzrostlé stromy. Jen si dejte pozor na roztomilé opičky. Ty jsou krásnou atrakcí do té doby, než se zmocní vaší svačiny. A čeká vás tu ještě jedna nevšední podívaná: Na slunci se tu často vyhřívají majestátní leguáni.

Zažijte kouzlo Kostariky

Playa Blanca: Pláž z titulních stran katalogů

Playa Blanca

Playa Blanca Shutterstock

Na severovýchodním pobřeží omývají břehy Kostariky blankytně modré vody Karibiku. U městečka Cahuita a vstupní brány do stejnojmenného národního parku, se nachází Playa Blanca. Dokonale fotogenické místo je jako stvořené k bezstarostnému odpočinku ve stínu palem.

Playa Carillo: Ideální pro rodiny a sportovce

Playa Carillo

Playa Carillo Shutterstock

Stočená do tvaru půlměsíce, dlouhá, se světlým pískem a velmi pozvolným vstupem do moře. Pláž Carillo v blízkosti městečka Sámara, na poloostrově Nicoya, působí jako ráj. Poklidné místo je vhodné pro vodní radovánky a ocení jej i surfaři začátečníci. Živěji je zde o víkendech a svátcích, kdy je Carillo oblíbeným cílem Kostaričanů z širokého okolí. Při troše štěstí tu můžete během opalování spatřit skupinku skotačících delfínů. Velmi oblíbené jsou také zdejší lekce plážové jógy.

Dokonalá Kostarika: Jak chutná život v oáze zeleně a klidu?

Čtěte také:

Dokonalá Kostarika: Jak chutná život v oáze zeleně a klidu?

Playa Conchal: Mušličky kam se podíváš

Playa Conchal

Playa Conchal Shutterstock

Nádherné místo na severozápadním pacifickém pobřeží vás rozhodně okouzlí. Conchal znamená v překladu lastura. Při pobytu na pláži zjistíte, že jemný bílý písek jsou vlastně mořem nadrcené mušličky. Tyrkysová voda, navíc krásně teplá a klidná, zajišťuje pláži Conchal velkou popularitu.

Playa Papagayo: Luxus uprostřed rajské přírody

Playa Papagayo

Playa Papagayo Shutterstock

Klidná voda a překrásné přírodní scenérie v zálivu Papagayo, jsou jasným lákadlem milovníků koupání. Nachází se tu luxusní all inclusive resorty s vysokým standardem poskytovaných služeb, které však svým ekologickým přístupem nenarušují ráz krajiny.

Vydejte se s námi na Kostariku

Playa Corcovado: Odpočinek ve stínu palem

Playa Corcovado

Playa Corcovado Shutterstock

Pokrytá hnědým lávovým pískem, dlouhá a divoká jako Pacifik sám, taková je pláž Corcovado. Leží na poloostrově Osa v jižní části země a  lemují ji vzrostlé palmy. Pokud toužíte po klidu, pak je poloostrov Osa stvořený právě pro vás. Návštěvu pláže můžete spojit s trekem v přírodním parku Corcovado. Zastoupení fauny a flory je tady světově ojedinělé. S příchodem noci vylézají ze svých úkrytů hadi všech barev i velikostí, číhající na kořist v podobě pestrobarevných žabek. V korunách stromů můžete spatřit mravenečníka i o poznání méně aktivního lenochoda. Plážové rejdy si tu za svitu měsíce užívají stovky krabů.

Playa Isla Tortuga: Ráj pod hladinou moře

Playa Isla Tortuga

Playa Isla Tortuga Shutterstock

V zálivu Nicoya se nachází ostrůvek Isla Tortuga, dostupný pouze lodí. Objevíte tu malebné pláže a klidné moře úchvatně tyrkysové barvy.  Zdejší podmořský život ocení vyznavači šnorchlování. Ostatní se mohou nechat unášet na tichém katamaránu. Dlouhou chvíli můžete zahnat výletem lodí s proskleným dnem, ochutnávkou osvěžujících ovocných koktejlů nebo pozorováním západu slunce.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín