Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Objevte Brémy: Tajemství úspěchu a kouzelný osel

Pohlazení oslíka v Brémách  přináší štěstí

Pohlazení oslíka v Brémách přináší štěstí Německá turistická centrála

Brémy získaly svůj mezinárodní a kosmopolitní charakter díky své námořnické minulosti. Po staletí se zde vyvíjel liberalismus a tolerance, které jsou hlavním rysem soužití zdejšího obyvatelstva. Ostatně potvrzuje to i osvědčený brémský recept na úspěch: Zachovej staré, vyzkoušej nové.

Osel, který splní každé přání

Historie města čítá více než 1 200 let. Procházku po nejvýznamnějších pamětihodnostech zvládnete hravě i bez mapy: 2 000 mosazných a ocelových hřebů vás dovede od prostranství před kostelem Panny Marie přes náměstí až do Böttcherstraße, bývalé řemeslnické uličky, dnes kulturně-uměleckého centra a skvostu dějin evropské kultury.

Socha Rolanda v Brémách

Socha Rolanda v Brémách Německá turistická centrála

Na „Hřebové trase“ neminete ani Brémské muzikanty. Stejnojmenná pohádka je světoznámá a od časů bratří Grimmů s Brémami tak úzce spjata jako radnice a Roland. A pokud toužíte po větší dávce štěstí, dotkněte se oslíkových nohou. Pokud to uděláte správně, můžete si dokonce i něco přát. Důležité je totiž, abyste oslí nohy pohladili oběma rukama. Kdybyste natáhli jen jednu, stihlo by vás brémské rčení, o tom, jak se zdraví dva oslové!

Co zkusit změnu? Vyrazte letos na lyže do Berchtesgadenu!

Čtěte také:

Co zkusit změnu? Vyrazte letos na lyže do Berchtesgadenu!

Tisíc a jedna hospůdka

Motto Brém: Zachovej staré, vyzkoušej nové

Motto Brém: Zachovej staré, vyzkoušej nové Německá turistická centrála

Brémští si umí užívat života: káva světového věhlasu, lahodná čokoláda, exotické koření, lákavé rybí speciality a v neposlední řadě i špičková mezinárodní piva shledáte ve více než 1 000 hospůdkách a kavárnách, restauracích, bistrech a barech. A také v nádherných krámcích, pro které jako by se zastavil čas.

Staré město Brémy

Staré město Brémy Německá turistická centrála

Přímo centrum města, od náměstí a Brémských muzikantů co by kamenem dohodil, protíná nově upravená promenáda podél Vezery, brémská Schlachte. Zejména za hezkého počasí je plná života a z terasy či zahrádky se můžete kochat pohledem na vodní hladinu. V letní sezoně mají hosté v pivních a letních zahradách na promenádě k dispozici na 2 000 míst k sezení – a to až do půlnoci.

Námořník na každém kroku

Brémy mají dlouhou námořnickou historii

Brémy mají dlouhou námořnickou historii Německá turistická centrála

Z kotviště Martini přímo u Schlachte se dá vyrazit na kratší i delší plavbu, kupříkladu okružní po Vezeře nebo po přístavu. Ani na vlnách nepřijdete v Brémách o kulinářskou nabídku: na palubě lodí kotvící u promenády čeká na návštěvníky rozmanitá gastronomie od slavnostní pirátské večeře až po tradiční severoněmeckou masovou pochoutku „Kohl und Pinkel“.

Kam vyrazit během chladných a sychravých dní? Zkuste německé lázně a wellness!

Čtěte také:

Kam vyrazit během chladných a sychravých dní? Zkuste německé lázně a wellness!

Námořnické tradice se oddaně ctí i o něco dále po proudu řeky, ve čtvrti Vegesack. Jedná se o pestrý tematický svět s pěknými kapitánskými domky a přístavní čtvrtí, s námořnickými svátky a pronájmem lodí na plavbu po Vezeře a Lesumu. Ve Vegesacku kotví od roku 1996 také loď Schulschiff Deutschland, jediná zachovaná výcviková vícestěžňová plachetnice z historie německé plavby. Je zpřístupněna nejen k prohlídkám, ale i k přenocování: intenzivnější námořnickou atmosféru těžko jinde pohledat.

Další inspiraci najdete na: www.germany.travel.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Přáli byste si navštívit tuto lokalitu? Stačí si vybrat.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín