Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Objevte Egypt, jak ho neznáte: Představujeme středomořské letovisko Marsa Matrouh

Marsa Matrouh u Středozemního moře

Marsa Matrouh u Středozemního moře Shutterstock

Oblíbené egyptské letovisko Marsa Matrouh u Středozemního moře vás hned při první návštěvě chytne za srdce. Tato původně rybářská osada totiž nabízí nádherné bílé písčité pláže a průzračné moře jako v Karibiku. Aby ne, vždyť se tu slunila i samotná Kleopatra! Objevte s námi Egypt, jak ho neznáte.

Pláže téměř karibské

Kleopatřina pláž, Marsa Matrouh

Kleopatřina pláž, Marsa Matrouh Shutterstock

Hlavním důvodem, proč je Marsa Matrouh tak oblíbené, jsou nádherné a široké pláže, které patří k nejkrásnějším v Egyptě. Můžete se těšit na 7 kilometrů dlouhou pláž s příjemným jemným bílým pískem a průzračnou čistou vodu. Letovisko je skvělé i pro rodiny s dětmi, jelikož je po celé pláži mírný vstup do moře a záliv chrání před otevřeným mořem skalnaté útesy. Minout byste určitě neměli pláž s přírodním jezírkem, která je pojmenovaná po samotné Kleopatře. Zdobí ji ikonické skály a je ideální pro nadšence do vodních sportů. Při západu slunce ale rozhodně patří romantikům.

Zájezdy do Marsa Matrouh 

Vojenský bunkr v jeskyni

Karibské pláže v Egyptě

Karibské pláže v Egyptě Shutterstock

Nedaleko Rommelovy pláže najdete stejnojmenné muzeum, které tvoří skalní jeskyně na výběžku východně od města. Jeskyně totiž sloužily během 2. světové války jako německé vojenské velitelství. Na dně moře dodnes odpočívají pozůstatky potopených lodí. Leží tam například i britská loď Volo, kterou napadla v roce 1941 německá ponorka. Další památku najdete kousek od pláže Agiba, a to bývalé chrámové město Zāwiyat Umm er-Racham založené faraónem Ramessem II.

Egyptský Karibik: Představujeme moderní letoviska El Gouna a Sahl Hasheesh

Čtěte také:

Egyptský Karibik: Představujeme moderní letoviska El Gouna a Sahl Hasheesh

 

Pohádková oáza

Oáza Siwa, Egypt

Oáza Siwa, Egypt Shutterstock

Marsa Matrouh je ideálním výchozím bodem pro výlety. Rozhodně si nenechte ujít oázu Siwa, která leží nedaleko hranic s Libyí. Zažijete poušť jako z pohádky. Vyvěrá tu na povrch spousty malých i velkých pramenů, ve kterých se můžete i koupat. Společně s písčitými dunami, palmami a olivovníky tyto prameny tvoří krásnou podívanou. Projeďte se po dunách na čtyřkolkách nebo v poušti přespěte pod širým nebem a odvezte si tak domů nezapomenutelný zážitek.

Cestujte bez obav: Nabízíme komplexní cestovní pojištění

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín