Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Objevte Portugalsko: Nejlepší lokality země mořeplavců a lahodného vína

Objevte Portugalsko

Objevte Portugalsko Shutterstock

Patříte k ostříleným světákům, pohybujícím se po letištních halách s obdivuhodnou samozřejmostí? Nebo se řadíte mezi turisty zelenáče? Ať tak či onak, rozhodně byste si na seznam svých cestovatelských cílů měli zapsat Portugalsko. Rodiště slavných mořeplavců, jež dali světu na vědomí, že naše Země je kulatá. Kromě opáčka z dějepisu si tu užijete ty nejkrásnější západy slunce, rybí speciality na tisíc způsobů, nádherné pláže i procházky malebnými městečky. A zkrátka nepřijdou ani milovníci adrenalinu. Prosluněná země mořeplavců, skvělého vína a čarokrásných ostrovů ve vás probudí touhu objevovat svět.

Cestujte bez obav: Připojištění Special vás chrání před potížemi s Covid-19

Albufeira

Bílé město Albufeira, Portugalsko

Bílé město Albufeira, Portugalsko Shutterstock

Nejoblíbenější prázdninové letovisko, ležící na jihu země, se může pochlubit krásnými písčitými plážemi, malebným historickým centrem i celou řadou stylových kaváren a restaurací. Svou porci křupavých sardinek či zaručeně čerstvých mořských plodů si tu můžete vychutnat od časného rána až do pozdních nočních hodin. Jen 10 kilometrů od letoviska se nachází mořský park Zoomarine s moderním aquaparkem, rozkvetlou odpočinkovou zónou, mini zoo i dech beroucí delfíní show.

Mrkněte na nabídku zájezdů do Portugalska

Alvor

Alvor, Portugalsko

Alvor, Portugalsko Shutterstock

Zlatavé pláže, jedinečná manuelská architektura a každodenní trhy. Toužíte-li po dovolené s nádechem romantiky, pak byste jen těžko hledali ideálnější místo než je západní část Algarve. Starý přístav, dlážděné uličky s domky ozdobenými truhlíky plnými pestrobarevných květin a všudypřítomná uvolněná atmosféra vás dostane do té správné dovolenkové nálady. Nekonečnou romantiku můžete proložit dováděním ve vlnách Atlantiku. Za těmi se sem sjíždějí nadšení milovníci surfování. V okolí se nachází také několik vyhlášených mistrovských golfových hřišť.

11 pokladů Portugalska pro vaši dokonalou dovolenou

Čtěte také:

11 pokladů Portugalska pro vaši dokonalou dovolenou

Praia da Rocha

Praia da Rocha, Portugalsko

Praia da Rocha, Portugalsko Shutterstock

Během procházky po 1,5 kilometru dlouhé pláži, omývané průzračně čistými vlnami Atlantiku, vás okouzlí nespočet bizarně tvarovaných pískovcových útvarů i divokých skalisek. Pobřeží tu spadá do hloubky jen velmi pozvolna, a tak je letovisko oblíbeným cílem rodin s malými dětmi. Ty si tu kromě vodních radovánek užijí i moderní plážový servis. Vyhlášené jsou také místní restaurace, jež se z velké části specializují především na rybí speciality. Na své si tu přijdou i milovníci sportů všeho druhu. Jsou jim k dispozici tenisové kurty, střediska vodních sportů i moderní golfové hřiště. Centrum letoviska je proslulé bujarým nočním životem.

Vyberte si hotel v Praia da Rocha

Cascais

Pohádkové Cascais, Portugalsko

Pohádkové Cascais, Portugalsko Shutterstock

Chcete-li svou plážovou dovolenou zkombinovat i s poznáváním, pak je Cascais tím pravým letoviskem pro vás. Kromě dlouhé písčité pláže a zajímavé historické pevnosti potěší také vlakovým spojením do nedalekého Lisabonu, Belému či romantické Sintry. Plážovou promenádu lemovanou palmami si můžete projet třeba na kole. Nad sklenkou portského si pak v přístavu užijete výhled jaký se naskytl Kryštofu Kolumbovi při jeho triumfálním návratu z Ameriky.

Nespoutaná Madeira: Rajská zahrada uprostřed oceánu

Čtěte také:

Nespoutaná Madeira: Rajská zahrada uprostřed oceánu

Madeira

Rozkvetlá Madeira

Rozkvetlá Madeira Shutterstock

Ostrov věčného jara září ve vlnách Atlantiku jako vzácný smaragd. Ač se nejedná o typicky letní destinaci, s oblibou sem míří vyznavači turistiky, lovci dokonalých snímků i aktivní rodiny s malými dětmi. Ty si tu mohou zaskotačit ve vlnách, vydat se na výlet podél levád, přivonět si k pohádkově krásným květinám a pochutnat si na šťavnatých banánech, mangu či maracuji. Nezapomenutelný zážitek slibuje i návštěva moderního mořského světa Madeira Aquarium, kde jsou k vidění stovky druhů ryb včetně respekt budících žraloků i rejnoků.

Objevte Madeiru

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín