Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rio de Janeiro je jen začátek: Poznejte další zajímavá místa Brazílie

Brazilská vlajka nad Brazílií

Brazilská vlajka nad Brazílií Shutterstock

Rio de Janeiro je právem nejoblíbenější brazilskou destinací. Úžasné město oslňuje svěží džunglí, dlouhými úseky písku a rytmy samby. V obrovské a rozmanité Brazílii však představuje pouhý fragment. Objevte zachovanou koloniální architekturu zdobící útulná horská města, písečné duny Lençóis Marenhenses nebo jižní Pantanalské mokřady...

Jericoacoara

Jericoacoara, Brazílie

Jericoacoara, Brazílie Shutterstock

Někdejší poklidná rybářská vesnice Jericoacoara se stala bohémským letoviskem s novými hotely, letištěm a rušným životem. Potěší vás zdejší přírodní krásy, mj. ohromné písečné duny valící se až k větrné pláži. Pro milovníky windsurfingu a kiteboardingu, kteří letovisku přezdívají „Jeri“, je toto místo takřka povinnou zastávkou. Uspokojí ale i plážové povaleče upřednostňující opalování a koupání v laguně.

Objevujte s námi Brazílii: Vyberte si z naší nabídky zájezdů

Paraty

Paraty, Brazílie

Paraty, Brazílie Shutterstock

Paraty je ideální pro výlet z Ria de Janeira i São Paula – od obou měst je vzdálené 4 hodiny jízdy. Může se to zdát daleko, ale útěk do tohoto malebného městečka za váš čas určitě stojí. Bílé koloniální budovy ze 17. století a úzké dlážděné ulice poseté obchody a galeriemi potěší oko i duši. Kolem hlavního náměstí se nese bzukot mnoha turistů, což je v jinak klidném městě vítané zpestření. S více než 65 ostrovy a dvěma stovkami pláží poblíž je ostatně snadné oddělit se od stáda.

Skrytý poklad Jižní Ameriky: Objevte krásy Bolívie

Čtěte také:

Skrytý poklad Jižní Ameriky: Objevte krásy Bolívie

Búzios

Búzios, Brazílie

Búzios, Brazílie Shutterstock

V 60. letech si francouzská herečka Brigitte Bardot a její brazilský přítel pro svůj útěk do ráje vybrali právě město Búzios. Od té doby navštívila sluncem prozářené pláže malého poloostrova řada hvězd, včetně Madonny a Micka Jaggera. Ze dvou desítek pláží stojí za zmínku především skalní zátoka Praia Azeda a Praia Brava, na níž se písek potkává s džunglí. Vody jsou tu klidnější a čistší než v Riu. Ve městě na vás čeká spousta restaurací i barů, umělecké galerie a bujarý noční život.

Belo Horizonte

Belo Horizonte, Brazílie

Belo Horizonte, Brazílie Shutterstock

Hlavní město státu Minas Gerais na jihovýchodě proslulo svěží zemědělskou půdou, koloniální architekturou a chutnou kuchyní. Ve čtvrti Pampulha bylo vybudováno umělé jezero, na jehož březích vzniklo několik budov, parků a zahrad. Nenechte si ujít jednodenní výlet do muzea Inhotim, masivního komplexu moderního umění, zasazeného do botanické zahrady jen hodinu od města.

Zamilujte se do Brazílie: Klikněte pro nejširší nabídku zájezdů

Národní park Lençóis Maranhenses

Národní park Lençóis Maranhenses, Brazílie

Národní park Lençóis Maranhenses, Brazílie Shutterstock

Chráněné území na severovýchodě Brazílie zahrnuje zvlněné písečné duny, vodní plochy a mangrovové porosty na pobřeží Atlantiku. Navzdory přítomnosti písečných dun připomínajících zmačkané povlečení se nejedná o poušť, a právě tím je lokalita jedinečná. Laguny se sladkou vodou jsou napájeny dešťovými srážkami, které dávají na pouhých několik měsíců vzniknout krásným plážím.

Národní park Serra dos Órgãos

Národní park Serra dos Órgãos, Brazílie

Národní park Serra dos Órgãos, Brazílie Shutterstock

Třetí nejstarší národní park v Brazílii se využívá pro vysokohorské túry a horolezectví. Za jasného dne můžete přímo z Ria pozorovat hřebeny, vyčnívající věže a hory vzniklé před 620 miliony let. Společně vytvářejí vskutku pozoruhodný horizont. Ambiciózní cestovatelé mohou vylézt na Pedra do Sino a dopřát si příjemný jednodenní výlet. Nebo se mohou vydat na třídenní trek mezi půvabnými horskými městy Petrópolis a Teresópolis. Oba výlety je lepší absolvovat během podzimu či jara, když není příliš chladno nebo deštivo.

Dovolená u vody: Objevte 8 tajných evropských jezer

Čtěte také:

Dovolená u vody: Objevte 8 tajných evropských jezer

Močály Pantanal

Močály Pantanal, Brazílie

Močály Pantanal, Brazílie Shutterstock

Amazonka je korunovačním klenotem brazilských přírodních destinací, ale známé mokřiny Pantanal nabízejí cestujícím opravdu pozoruhodný zážitek z divočiny. Jde o největší tropický mokřad na světě a domov největší koncentrace volně žijících živočichů na kontinentu. A to už je pořádný důvod pro obdivné „ách“! Někteří tuto oblast nazývají nejlépe zachovalými mokřady na planetě. Navíc, protože terén je docela plochý, je tu snazší spatřit jaguáry, mravenečníky, anakondy a opice.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín