Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Skála, loď, nebo strašidelný hrad? Netradiční svatební místa pro odvážné

Adrenalin: Nevěsta se ženichem na skále

Adrenalin: Nevěsta se ženichem na skále Shutterstock

Ne všechny nevěsty sní o bílém obřadu v rozkvetlé rajské zahradě v princeznovských šatech. Svatby se dnes odehrávají na místech s temnou historií či alespoň tajuplnou atmosférou. Představte si například hrad Houska, v jehož útrobách by se měla ukrývat snad i brána do pekla, nebo hrad Křivoklát, který dříve sloužil jako vězení...

Trochu jiný druh adrenalinu pak mohou hostům připravit milovníci výšek či adrenalinových sportů – ani taková svatba v oblacích, či při seskoku padákem není v dnešní době ničím nemožným. Existuje dokonce i několik organizací, které jsou ochotné podobný zážitek zařídit. Pokud navíc plánujete obřad v zahraničí, škála možností se značně rozšiřuje. V destinacích obklopené mořem či oceánem jsou svatby na vodě na denním pořádku, několik párů se již nechalo oddat i v kleci se žraloky... Svatbu můžete vystrojit skutečně kdekoli. Důkazem je například americký pár, který si své ano řekl v uličce svého oblíbeného nákupního centra.

Mauricius: Nejoblíbenější destinace pro zásnuby, svatby i líbánky

Originální kostely

Je libo strašidelnou či netradiční svatbu?

Je libo strašidelnou či netradiční svatbu? Shutterstock

Pokud přece jen zastáváte tradiční hodnoty, neznamená to, že vaše svatba nemůže být něčím zajímavá. Na netradiční kostely narazíte i v České republice – Kostel všech svatých v Sedlci je například z velké části vystavěn z kostí, celkem se zde nachází přes 40 000 koster. To v italském Bergamu vsadili na přirozenou krásu a kostel je zde doslova živý, celý ze stromů. V Nizozemí najdete kostel z lega, v Rusku nedostatek prostředků vyřešili vybudováním kostelíku ve starém vlakovém vagonu.

Svatba nebo rozchod? Zapomeňte na činy, důležitá je destinace!

Čtěte také:

Svatba nebo rozchod? Zapomeňte na činy, důležitá je destinace!

Svatba na lodi

Svatba na lodi je krásným zážitkem

Svatba na lodi je krásným zážitkem Shutterstock

Na první pohled působí celkem normálně, jenže takovýhle typ svatby si může dovolit pouze nevěsta, která má vše promyšlené až po ty nejjemnější detaily. Není možné na cokoli zapomenout, jelikož na moři toho moc neseženete. Velkou výhodou je však umístění všeho na jednom místě a velká pravděpodobnost, že celý pečlivě naplánovaný program vyjde bez komplikací a pro všechny pozvané. No uznejte sami, že moc prostoru pro odchod z takové svatby hosté nemají. 

Objevujte: Nejvýhodnější plavby právě pro vás

Trendy líbánky

Svatba u moře nebo přímo v moři?

Svatba u moře nebo přímo v moři? Shutterstock

V posledních letech je velkým trendem luxusní dům na stromě v Kostarice. Spojíte tak netradiční typ ubytování s pohodlím a krásným prostředím. Z koruny stromu toho navíc uvidíte mnohem více, než z běžného hotelového pokoje. Pokud máte se svým vyvoleným srdce dobrodruha, nenechte si ujít dobrodružné túry džunglí, večeře v ptačím hnízdě nebo sjíždění řeky na raftech.

Svatební cesta podle vašeho gusta

Čtěte také:

Svatební cesta podle vašeho gusta

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín