Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Svatební cesta podle vašeho gusta

Džungle nejen pro dobrodružné povahy

Džungle nejen pro dobrodružné povahy Artem Bali

Měsíce plánování a starostí končí ve svatební den a vás čeká už jen odměna v podobě svatební cesty, na které si užijete zaslouženého relaxu a zábavy. Ale jak zvolit to nejvhodnější místo? Jaké jsou dnes vlastně možnosti?

Dokonalá exotika

Exotika je pro svatební cestu volbou číslo je

Exotika je pro svatební cestu volbou číslo je Azrul Aziz

Exotické země jsou v posledních letech pro většinu novomanželů první volbou. A není se čemu divit – na líbánky vzpomínáme celý život a na takový Mauritius, Bali, Bora Bora nebo Srí Lanku se hned tak zapomenout rozhodně nedá. Všechna tato místa nabízí prostor pro odpočinek, sportovní vyžití, cestování a objevování přírodních krás. Na malebných plážích plných bílého písku, pod palmami, v křišťálově čisté vodě či v dokonalých chaloupkách s doškovou střechou si vytvoříte mnoho krásných zážitků a jako bonus si z takové cesty přivezete fotky, které vám budou mnozí závidět. 

8 tipů na nezapomenutelnou dovolenou na ostrově

Čtěte také:

8 tipů na nezapomenutelnou dovolenou na ostrově

Dobrodružné plavby

Líbánky na plachetnici nebo na výletní lodi?

Líbánky na plachetnici nebo na výletní lodi? Andreas Ronningen

Tento typ svatební cesty vyžaduje trochu odvahy. Těšit se můžete na několikadenní dobrodružství na moři, které zpestří občasné návštěvy zajímavých míst na pevnině. Právě možnost navštívit hned několik koutů světa v jednom týdnu je opravdu fascinující! Navíc lokality si můžete zvolit podle vlastních preferencí – výletní lodě dnes plují opravdu všemi směry. Nudit se pak rozhodně nebudete ani na moři, jelikož na většině výletních lodí máte všechny možné druhy vyžití – od mnoha luxusních restaurací a barů přes casina, koncerty a bohatý animační program až po bazény i zahrady.

Holandskem na lodi!

Čtěte také:

Holandskem na lodi!

Poznávací zájezd

Zamilovanost Eiffelovce sluší

Zamilovanost Eiffelovce sluší Fabrizio Verrecchia

Pro krásné zážitky není třeba letět přes oceán - překrásná místa najdete i v Evropě. Pokud navíc oceníte aktivní turistiku, není nic krásnějšího, než spojit líbánky s poznáváním. Možností je v okolí hned několik – putování po Francii zakončené snídaní pod Eiffelovou věží, romantická cesta Holandskem plným kanálů a tulipánů, nebo několik dní strávených ve sluncem zalité Itálii... Právě toto jsou jedny z nejoblíbenějších míst pro intelektuální obohacení. Propojuje se v nich historie, poznávání nových míst a vytváření nových zážitků, které jsou pro každé manželství důležité.

Město Carcassonne - dokonalý středověký klenot

Čtěte také:

Město Carcassonne - dokonalý středověký klenot

Rozmazlování ve wellness

V líbánkách je třeba se rozmazlovat...

V líbánkách je třeba se rozmazlovat... Tallie Robinson

Pokud se chcete nechat během celých líbánek doslova hýčkat a rozmazlovat, můžete zvolit trošku neobvyklý způsob trávení svatební cesty. Ostatně koho by nelákal týden plný voňavých procedur, masáží, bazénů a gurmánských požitků? Pro pohodlné cestování můžete vybrat wellness středisko, které leží blízko vašeho bydliště, nebo se za vydejte do důmyslných spa v sousedním Rakousku. Pro milovníky wellness pobytů doporučujeme například Norsko či Švédsko, kde je tento typ relaxace životním stylem.

Svatební zvyky a tradice z celého světa

Čtěte také:

Svatební zvyky a tradice z celého světa

Hory a pěší turistika

Zamilované túry svědčí lásce i kondici

Zamilované túry svědčí lásce i kondici Wayan Parmana

Ne každý pár má v oblibě exotiku a lenošení, někteří novomanželé se nejlépe odreagují od svatebního chystání aktivní turistikou uprostřed čisté přírody. Barevné květiny, stromy a hory všude okolo konec konců dovedou také vytvořit krásné romantické prostředí. Vycestovat pak můžete téměř kterýmkoli směrem. U nás je oblíbených hned několik oblastí - Šumava, Beskydy, Jeseníky či Krkonoše, vydat se můžete také o něco dál, třeba na sousední Slovensko. Pokud nemáte problém s jazykovou bariérou, krásná místa plná hor a jezer najdete také v Rakousku či Itálii. 

Tipy na zážitková ubytování v České republice

Čtěte také:

Tipy na zážitková ubytování v České republice

Moře a zase jen moře

Svatební cesta bývá nejčastěji u moře

Svatební cesta bývá nejčastěji u moře Tatiana Gonzales

Na závěr si nechávám „osvědčenou klasiku“, která však není o nic horší, než všechny předchozí typy svatebních cest. I pobytové zájezdy například do Řecka, Španělska, Chorvatska, Turecka či Egypta se dají krásně upravit na dokonalou svatební cestu plnou romantiky a dobrodružství. Stačí v hotelu zamluvit novomanželské apartmá či využít některé z aktivit, které resorty nabízejí v rámci svatebních balíčků. Užít si tak můžete například masáž pro páry, večeři na pláži nebo vám delegát doporučí ideální místa pro zamilované. 

Nejkrásnější pláže Fuerteventury

Čtěte také:

Nejkrásnější pláže Fuerteventury

Říká se, že na svatební den nezapomeneme nikdy v životě a to podle mého názoru platí i u svatební cesty. Ať už však odcestujete za oceán, nebo vám rozpočet dovolí navštívit některé z krás Česka, hlavní je, že je s vámi vaše milovaná polovička a na ničem jiném už nezáleží.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín