Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Valentýn na cestách aneb 5 tipů pro dokonalé zážitky ve dvou

Valentýnská dovolená

Valentýnská dovolená Shutterstock

Ačkoliv zima drží otěže své vlády pevně v rukou, už za několik dní provoní vzduch vůně květin. Blíží se totiž svátek sv. Valentýna, tedy ideální příležitost pro naplánování romantické dovolené. Ať už se vydáte do hor, za tropickým sluncem, do rušných ulic světových metropolí nebo za poznáním historie, jedno je jisté: společné zážitky z cest váš vztah příjemně oživí a dodají mu tolik potřebnou jiskru.

Romantický Řím

Řím, Itálie

Řím, Itálie Shutterstock

Patron všech zamilovaných, svatý Valentýn, pocházel s největší pravděpodobností právě z italské metropole. Řím je nádherné město plné malebných zákoutí. Projděte se ruku v ruce po Španělských schodech, pokochejte se dokonalou krásnou Kolosea či Pantheonu. Prohlídka historického centra Říma by nebyla kompletní bez návštěvy romantických kavárniček a útulných restaurací, nabízejících výtečnou italskou kuchyni. Tancechtivé páry se mohou oddat své vášni v některém z moderních hudebních či tanečních klubů, slibujících skvělou zábavu až do brzkých ranních hodin. Dokonalou tečkou za italskou romancí může být návštěva Vatikánu, nejmenšího státu světa a sídla papeže. Jeho centrem je impozantní náměstí sv. Petra v čele s Apoštolským palácem a bazilikou sv. Petra. Ideální místo pro romantickou žádost o ruku.

Zažijte Řím plný romantiky

Pro květinu přímo do Amsterdamu

Amsterdam, Nizozemí

Amsterdam, Nizozemí Shutterstock

K svátku zamilovaných neodmyslitelně patří květiny. Je nasnadě, že ideální destinací pro romantická dostaveníčka je Holandsko. Květinová velmoc, kde se ročně prodá více než 11 miliard kusů řezaných květin. Vychutnejte si Amsterdam s hustou spletí vodních kanálů, křižovanou množstvím mostů, pitoreskními domky i příjemně kosmopolitní atmosférou. Mekku umělců na volné noze i milovníků umění nejlépe poznáte během projížďky na kole, typickém jízdním prostředku, patřícímu k Holandsku stejně nerozlučně jako květinové a sýrové trhy. Amsterdam je milý, romantický a jeho různorodost osloví každého nejen ve svátek sv. Valentýna.

7 divů světa v roce 2020: Poznejte nejpůsobivější místa planety

Čtěte také:

7 divů světa v roce 2020: Poznejte nejpůsobivější místa planety

Hřejivé slunce Savojských Alp

Co takhle strávit Valentýna na horách? V jedné z největších lyžařských oblastí světa, ve Třech údolích, tedy ve francouzském Les Trois Vallées. Sjezdovky jsou tu velkoryse široké a sníh je díky nadmořské výšce přes 3 000 m více než jistotou. Milovníci zimních sportů nemají o čem přemýšlet. Pokud si domyslíte báječné francouzské sýry, rozpečený raclette, teplé fondue nebo vyhlášené savojské speciality (třeba vepřové maso na víně), pak je Francie na svahu i v restauraci pod ním tou pravou valentýnskou volbou!

Lyžovačka ve Francii pro vás

Tropický ráj kubánského Varadera

 Varadero, Kuba

Varadero, Kuba Shutterstock

Toužíte po troše exotiky? Nekonečné pláže Varadera, lemované palmami a tyrkysově průzračná voda Karibského moře jsou její dokonalou esencí. Romantické západy slunce a žhavé kubánské rytmy dodávají dovolené na Kubě neopakovatelné kouzlo. Nevynechejte návštěvu Havany. Zajděte do zapadlých uliček, kde se i za bílého dne radostně tančí. Schází se tady staří i mladí, aby se všichni dohromady oddali rytmům smyslné salsy. Procházka centrem vás zavede ke Kapitolu, sídlu vlády a známé pobřežní promenádě Malecón. Ochutnejte sklenku vychlazeného mojita či daiquirí, třeba právě tam, kde jej s chutí popíjel sám Ernest Hemingway. Všudypřítomná architektura z dob španělské kolonizace navzdory neúprosnému zubu času neztrácí své osobité kouzlo. Stejně jako celá Kuba po odchodu Fidela Castra.

Zájezdy na Kubu pro požitkáře

Slunná Florida

Florida, USA

Florida, USA Shutterstock

Valentýnské oslavy na Floridě jsou pro našince možná až příliš okázalé. Američané milují oslavy všeho druhu a velkolepost zdejších oslav vás ohromí. Z všudypřítomných červených srdíček a obchodů přetékajících láskyplnými dárky se vám zatočí hlava. Užijte si svou lásku na nekonečných plážích slunné Miami, v obrovských zábavních parcích u Orlanda nebo v lůně přírodní rezervace Everglades na jihu poloostrova. Kennedyho vesmírné středisko zažehne v mužích touhu po objevování nekonečných hlubin kosmu. A něžnější polovičky zjihnou při pohledu na jiskřičky nadšení v očích svých protějšků. Na Floridě si svou zábavu najde každý, ať už je to koupání, nakupování, turistika i expozice úchvatného vesmírného výzkumu, která ve světě nemá obdoby.

Vydejte se za oceán!

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín