Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Velikonoční mámení: 5 žhavých tipů od prodejců Invia!

Což takhle vyjet letos na Velikonoce do světa? Máme pro vás pět superžhavých destinací, kde se vám po pomlázce rozhodně stýskat nebude. Rozhodnout se už musíte sami podle toho, jestli jste v srdci aktivní sportovec, dobrodruh nebo milovník historie.

1. Nablýskaný svět uprostřed pouště

Megalomanská Dubaj vyrostla uprostřed pouště

Megalomanská Dubaj vyrostla uprostřed pouště Shutterstock

Pokud si chcete užít velikonoční prázdniny plné sluníčka, tepla a osvěžujícího koupání na bílých písčitých plážích, vydejte se do Spojených arabských emirátů. Svět luxusu láká cestovatele bažící po exotice i moderních vymoženostech. Mrakodrapy v Dubaji se tyčí do neuvěřitelných výšek, umělé ostrovy ve tvaru palem vzbuzují úžas, luxusní hotel Burdž al-Arab přitahuje turisty ze všech koutů Země. Přírodní krásy a úchvatné scenerie tvořené Hajarskými horami hledejte v emirátu Ras al Khaimah. Ve stejnojmenném městě můžete navštívit muzeum se sbírkou mušlí a minerálů. Hlavní město emirátů Abú Dhabí se chlubí pestrou škálou působivých staveb – moderními mešitami, empírovými paláci i uměleckými muzei. Nenechte si ujít prohlídku starého paláce Al-Husn nebo nejstarší místní čtvrti Batin.

Průvodce dubajskými plážemi

Čtěte také:

Průvodce dubajskými plážemi

2. Nirvána pro tělo i duši

Po maďarských lázních budete jako znovuzrozen

Po maďarských lázních budete jako znovuzrozen Shutterstock

Termální lázně jsou symbolem Maďarska a jedním z hlavních důvodů, proč byste měli tuto zemi léčivých vod navštívit. Najdete zde až 385 lázní a koupališť s více než tisícovkou horkých pramenů. Vedle léčebné kúry si v nich dopřejete i pořádnou porci zábavy. Z nejvyhledávanějších lázeňských měst zmiňme Mosonmagyárovár, jehož areál zahrnuje čtyři bazény, restauraci, saunu i neodolatelné masáže. Oblíbeným lázeňským městečkem je také Győr s krásným barokním centrem. Součástí lázní je pět zážitkových bazénů, dětský bazén, tobogany nebo vodní bar. Széchényi, jedny z největších evropských lázní, se nacházejí v hlavním městě Budapešti

Nechte se hýčkat nejlepšími wellness hotely v Evropě

Čtěte také:

Nechte se hýčkat nejlepšími wellness hotely v Evropě

3. Euforie na prahu Orientu

Istanbul vás svým kouzlem očaruje

Istanbul vás svým kouzlem očaruje Shutterstock

Turecko je nádhernou zemí s jedinečnou orientální atmosférou, bohatou kulturou a působivou historií. V Istanbulu nasbíráte řadu nezapomenutelných zážitků, ať už ochutnáte tradiční musaku (mleté maso s brambory, lilkem a rajčaty), zavítáte do Velkého bazaru (jednoho z nejrozsáhlejších a nejstarších krytých tržišť na světě) či bosou nohou překročíte práh některé vznešené mešity. K největším sakrálním stavbám na planetě patří notoricky známý chrám Hagia Sofia, symbol Istanbulu a význačná památka byzantské architektury. 

10 nejkrásnějších pláží Turecka

Čtěte také:

10 nejkrásnějších pláží Turecka

4. Ledovcové království

Z lyžovačky v rakouských Alpách se nebudete c

Z lyžovačky v rakouských Alpách se nebudete c Shutterstock

Na různých místech v Rakousku si můžete užívat zimních radovánek po celý rok. Jistotu vynikajících sněhových podmínek a příjemné lyžování na upravených sjezdovkách nabízí např. Mölltalský ledovec v Korutanech, Dachsteinský ledovec ve Štýrsku nebo pohodlně dosažitelný Kitzsteinhorn v Salcbursku. Tyrolsko disponuje dokonce pěti lyžařskými oblastmi na ledovcích, kde si kromě začátečníků a zkušených lyžařů přijdou na své i snowboardisté a běžkaři. Takový Hintertuxský ledovec s 60 kilometry sjezdovek je schopen obšťastňovat vás hromadou sněhu po neskutečných 365 dní v roce.

Kam s dětmi na lyže?

Čtěte také:

Kam s dětmi na lyže?

5. V záři velkoměsta

Eiffelovka nikdy nezklame ani neomrzí

Eiffelovka nikdy nezklame ani neomrzí Shutterstock

Máte jen omezený čas, ale přesto si přejete poznat některé z četných krás Evropy? Pak jsou pro vás eurovíkendy jako stvořené. Jejich programy bývají připravené tak, abyste nezmeškali žádnou z unikátních pamětihodností evropských velkoměst. Prohlédněte si interiéry slavné katedrály Sagrada Família v Barceloně, vystoupejte na Eiffelovu věž a kochejte se výhledem na romantickou Paříž nebo se vydejte na průzkum Vatikánu a římských památek, jako je Andělský hrad či proslulé Koloseum.

Cestovat sama? Nejvhodnější destinace pro ženy

Čtěte také:

Cestovat sama? Nejvhodnější destinace pro ženy

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín