Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vydejte se do Dubaje a zažijte Expo 2020

Dovolená v Dubaji

Dovolená v Dubaji Shutterstock

Dubaj nejsou jenom klimatizovaná nákupní centra a luxusní hotely. Opulentní emirát vybudovaný v poušti se chlubí přílivem kulturních institucí a galerií, množstvím ojedinělých architektonických skvostů i množstvím adrenalinových zážitků. A na přelomu roku se tam navíc koná světová výstava Expo 2020! 

Zážitky na celý život 

Dubai Frame

Dubai Frame Shutterstock

Dubai Frame, údajně největší obrazový rám na světě, představuje metaforické spojení mezi starým a novým městem. Pyšní se panoramatickými skleněnými výtahy, které vás dopraví až na vrchol. Projděte se po čirém skleněném chodníku, máte-li dostatek odvahy. Říkáte, že jí máte víc než dost a vlastně očekáváte něco mnohem napínavějšího? Což takhle vyhlídkový let nad mrakodrapy, dálnicemi a bazény prostřednictvím Xline Dubai, jedné z nejdelších, nejrychlejších a nejstrmějších městských ziplinů na světě? Jestli se vám přece jen začala třást kolena, vezměte si do tandemu parťáka. A kdyby vám to snad pořád ještě nestačilo, pak je tu Skydive Dubai – volný pád v tandemu se zkušenými průvodci. Zkušenější odvážlivci do toho mohou jít i sólo. 

Zájezdy do Dubaje

Moře zábavy pro celou rodinu

Global Village Dubai

Global Village Dubai Shutterstock

O něco klidnější formu zábavy přináší globální vesnice (Global Village) s atrakcemi vhodnými i pro děti. Čekají vás tu koncerty, nákupy, vzrušující jízdy a pestré možnosti stravování. Město ostatně poskytuje spoustu volnočasových aktivit pro všechny věkové kategorie. Uprostřed nákupního centra se například schovává třetí největší krytá sjezdovka na světě. Místo je pochopitelně plné rodin s dětmi, z nichž většina se radši věnuje návštěvě tučňáků. Jestli vás tohle dostatečně neosvěží, jděte se vydovádět do Aquaventure, největšího vodního parku na světě. Obsahuje více než 30 tobogánů a atrakcí, včetně nejdelší líné řeky. Milovníci stavebnice Lego budou skákat radostí v Legolandu, zábavním parku zahrnujícím venkovní i klimatizované vnitřní atrakce.

Dovolená v období pandemie aneb Dubaj vám dobije baterky i s rouškou

Čtěte také:

Dovolená v období pandemie aneb Dubaj vám dobije baterky i s rouškou

Vlídná tvář Dubaje

Tančící fontána v Dubaji

Tančící fontána v Dubaji Shutterstock

Dubaj má samozřejmě něco i pro umírněnější turisty. V malebné čtvrti Al Fahidi najdete tradiční budovy v labyrintu pokroucených uliček. Okolí přináší vítaný útěk před mrakodrapy a rušnou dopravou. Zajděte se podívat do mešity Jumeirah, která je jako jediná v Dubaji otevřená i nemuslimským návštěvníkům. Nasát zajímavé informace o vzniku sedmi emirátů tvořících SAE můžete v ultramoderním muzeu Etihad. Když si pak budete chtít odpočinout v hezkém svěžím prostředí, zastavte se na chvíli u nejvyšší fontány na světě, která zahanbuje i ty ve Vegas, anebo si zajděte do zahrady Dubai Miracle Garden a obdivujte miliony květin i exotická aranžmá.

Cestujte bez obav: Připojištění Special vás chrání před potížemi s Covid-19 

Světová výstava Expo 2020

Dubai Marina

Dubai Marina Shutterstock

Pokud zavítáte do Dubaje v období od 1. října 2021 do 31. března 2022, můžete využít jedinečné příležitosti a navštívit Expo 2020. Místo konání se nachází mezi emiráty Dubaj a Abú Dhabí a je dvakrát větší než Monako. Expo se v regionu Středního východu, severní Afriky a jižní Asie uskuteční poprvé. Navíc ho poprvé bude hostit arabská země. Hlavním tématem bude „spojování myšlenek a společné utváření budoucnosti“. Areál výstavy bude hostit zhruba 190 pavilonů jednotlivých zemí a nabídne spoustu inovativních zážitků. Uvidíte některé z nejpokročilejších technologií na světě. Dozvíte se, co státy dělají pro život v souladu s přírodou a jak řeší nejzávažnější globální problémy. Budete se moci toulat lesními kořeny, ponoříte se do hlubin oceánu, vyzkoušíte si stavbu robota nebo návrh vesmírné lodi. Projedete se v autonomním vozidle budoucnosti, získáte informace o vývoji průzkumu vesmíru nebo se podíváte na ukázky hoverboardů a jetpacků. V pavilonu České republiky se seznámíte s historií sklářství v zemi, dopřejete si něco dobrého z tradiční kuchyně, ale hlavně budete moci sledovat, jak se dá za neúrodných pouštních podmínek vytvořit úrodná půda extrakcí vodní páry ze vzduchu pomocí sluneční energie a českých inovací.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín