Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zažijte Berlín jinak!

Berlínský dóm

Berlínský dóm Francesco Carovillano

Berlín, hlavní město Německa, odráží ve svých početných památkách, bohatém kulturním životě a multikulturním životním stylu rozmanitost celého Německa. V Berlíně se můžete ponořit do německé historie a zažít moderní dobu tak intenzivně, že vás okamžitě uchvátí.

Za jednu z nejznámějších památek Berlína je považována Braniborská brána, která se stala symbolem sjednocení Německa. Přímo v ohnisku dění současných událostí se nachází historická budova Říšského sněmu se svou impozantní kupolí, kde zasedá německý parlament a která je současně sídlem spolkového kancléře. Je to místo, které návštěvníky města přitahuje jako magnet.

Braniborská brána, Berlín

Braniborská brána, Berlín Francesco Carovillano

Berlín nabízí svým návštěvníkům ten nejúžasnější muzejní komplex na světě, a to více než 170 muzeí nabízejících historii, umění a vědění, k nimž mimo jiné patří také Muzejní ostrov zapsaný na seznamu světového kulturního dědictví UNESCO.

V Berlíně si přijdou na své i milovníci múzických umění. Ať už jsou to vystoupení významných orchestrů, vzrušující inscenace operních a baletních představení, divadla, varieté, hudební revue a kabarety nebo koncerty – místní nabídka skutečně jako by neznala hranic. Vedle možností, jak strávit den aktivně, zde najdete místa k odpočinku v podobě mnoha parků, zahrad, zámeckých areálů a jezer, které vás budou lákat k dlouhým procházkám a poznávacím výletům.

Berlín – město neomezených možností

Čtěte také:

Berlín – město neomezených možností

Jedinečné, jako je Berlín sám, jsou také hotely Maritim. Maritim Hotel Berlin se nachází na klidném místě u zoo (Tierpark), mezi slavnou nákupní ulicí Ku'Damm a náměstím Potsdamer Platz a je poctou zlatých 20 let. Noblesní a elegantní hotel s vynikajícím servisem a perfektní nabídkou kulinářského umění nabízí svým hostům všechno, co si jen při návštěvě hlavního města mohou přát.

Hotel Miritim, lobby

Hotel Miritim, lobby

Přímo v centru na známé Friedrichstraße najdete Maritim proArte Hotel Berlin. Celkovému dojmu tu vévodí moderní umění a design. V „berlin tapas“ si můžete pochutnat na typických berlínských specialitách ve formě jednohubek. Více informací o obou hotelech a jejich nabídkách najdete zde.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Přáli byste si navštívit tuto lokalitu? Stačí si vybrat.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín