Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zažijte léto plné hudby: 5 nejlepších evropských festivalů

Zažijte léto plné hudby

Zažijte léto plné hudby Shutterstock

Za skvělou muzikou a festivalovou atmosférou šel bych světa kraj... Nebojte se, tak daleko nemusíte! Vybrali jsme pro vás pět nejzajímavějších evropských festivalů tohoto léta. Většina z nich se koná přímo v hlavním městě dané země, takže si vedle hudební produkce můžete užít pohodlí hotelu a ještě poznat místní pamětihodnosti.

Rock Werchter (Belgie)

Fireshow na pozadí koncertu

Fireshow na pozadí koncertu Shutterstock

27.–30. června 2019

Čtyřdennímu multižánrovému festivalu se dostalo uznání jako jednomu z nejlepších a nejlépe organizovaných festivalů. Letos je pořádán už pátým rokem a fanoušci se mohou těšit na zpěvačky Pink a Kylie Minogue nebo skupiny The Cure, Muse, Mumford & Sons či Florence + the Machine. Krom toho hodlá návštěvníkům nabídnout i gastronomický zážitek daleko převyšující pouhé stánky s hot-dogy nebo hamburgery. Festival se koná ve vesnici Werchter asi 30 km od Bruselu. Pro ty, kdo si potrpí na větší pohodlí a nepotřebují trávit na festivalovém prostranství celou noc, se jako vhodné nabízí ubytování v některém z hotelů přímo v belgickém hlavním městě. Zkuste například hotel Adagio Acces Brussels Europe nacházející se přímo v centru města. Svůj pobyt tak můžete spojit třeba s prohlídkou královského paláce, který je od něj vzdálen jen 10 minut chůze.

Užijte si léto v Belgii: Vyberte si z naší nabídky

Štěstí najdete ve vodě: 9 tipů na fascinující vodní lokality

Čtěte také:

Štěstí najdete ve vodě: 9 tipů na fascinující vodní lokality

Wireless (Velká Británie)

Letní festivalová atmosféra

Letní festivalová atmosféra Shutterstock

5.–7. července 2019

Londýnský Finsbury Park každý rok na začátku července hostí vůbec největší městský hudební festival v Evropě. Návštěvníkům nabídne to nejlepší z moderních hudebních žánrů, jako je například hip-hop, grime nebo garage. Představí se na něm pěkná řádka rappových hvězd, kupříkladu Cardi B, Travis Scott, Tyga, Future nebo skupina Migos. Vzhledem k tomu, že se festival koná přímo v hlavním městě, je případný výběr hotelu k ubytování velmi široký. Vyzkoušet můžete třeba tříhvězdičkový hotel Travelodge London Central City Road.

Sexy dovolená: S cizí ženou v cizím pokoji

Čtěte také:

Sexy dovolená: S cizí ženou v cizím pokoji

Roskilde (Dánsko)

K létu patří pořádný festival

K létu patří pořádný festival Shutterstock

29. června – 6. července 2019

Největší festival v severní Evropě, po Glastonbury se jedná o druhý nejstarší festival na světě. Jako jediný se také může pyšnit tým, že nebyl vynechán ani jeden ročník. I když tu prim hraje hudba, festival si zakládá na charitativním smýšlení, komunitě a soudržnosti. Veškerý výdělek organizátoři věnují na dobročinné účely. Na návštěvníky čeká osm dní skvělé muziky i ekologických, sociálních a kulturních témat. Z hudebních interpretů se lidé mohou těšit na rappera Travise Scotta, zpěvačku Robyn nebo skupiny The Cure či Brockhampton. Festival se koná ve městě Roskilde asi 30 km od hlavního města Kodaně, kde zájemcům o ubytování v hotelu doporučujeme Hotel Osterport. Ten leží hned u stejnojmenného vlakového nádraží, z něhož se do dějiště festivalu Roskilde velmi snadno a pohodlně dostanete během půl hodiny.

Mykonos: 6 důvodů, proč si tento řecký ostrov zamilujete

Čtěte také:

Mykonos: 6 důvodů, proč si tento řecký ostrov zamilujete

Mad Cool Festival (Španělsko)

Mixážní pult a DJ

Mixážní pult a DJ Shutterstock

11.–13. července 2019

Relativně mladý festival (první ročník byl pořádán teprve v roce 2016) se už stihl vyšvihnout mezi absolutní evropskou špičku. Během tří dnů hlavní město slunného Španělska uvítá hvězdy rockové, indie a elektronické muziky, například skupiny Bon Iver, The Cure, Prophets of Rage, The Smashing Pumpkins, The Nationals a plejádu dalších. Zájemci o ubytování nebudou mít díky konání akce přímo v Madridu těžké najít si vhodný hotel, zkusit mohou například čtyřhvězdičkový Hotel Mercure Madrid Centro, který stojí hned naproti muzeu Prado. To se pyšní jednou z nejlepších sbírek evropského umění od dvanáctého po devatenácté století na světě a nabízí tak skvělou možnost zkombinovat váš akustický zážitek s vizuálním.

Hra o trůny: 6 filmových lokací, kam můžete vyrazit na dovolenou

Čtěte také:

Hra o trůny: 6 filmových lokací, kam můžete vyrazit na dovolenou

Ultra Europe (Chorvatsko)

U moře se tančí nejlépe!

U moře se tančí nejlépe! Shutterstock

12.–14. července 2019

V chorvatském Splitu se letos uskuteční 7. ročník jednoho z nejočekávanějších evropských festivalů taneční muziky na světě. Návštěvníky čeká velkolepá show a pořádná dávka výběrové EDM, house a techno muziky. Kromě hlavního programu konaného na stadionu Poljud ve Splitu si můžete užít i další párty, například Ultra Beach na ostrově Hvar nebo Regatta Beach na ostrově Brač. Line-up festivalu nabídne taková jména jako David Guetta, Swedish House Mafia, DJ Snake či Carl Cox. Vzhledem k tomu, že přímořský Split je oblíbeným dovolenkovým centrem, se více než nabízí rovnou spojit návštěvu festivalu s letním pobytem u moře. Pro ubytování můžete zvolit buď jeden z četných hotelů, nebo některý z mnoha apartmánů. Například apartmány Vinko za výhodnou cenu nabídnou parkoviště přímo u domu a jen 300 metrů vzdálenou oblázkovou pláž. 

Do Chorvatska i na festival: Vyberte si z naší nabídky zájezdů

05.06.2019 Invia

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín