Recenze hotelů
Egypt

Napište svou recenzi

Celkem: 5.8 Hotel je pěkný, ale určitě neodpovídá 5*. Jezdí sem hlavně místní, Izraelci, Poláci a Češi a dle toho to tam i vypadá. Především Izraelci...

  • 5.5 Ubytování
  • 5 Strava
  • 7 Okolí
  • 6 Cena

Celkové shrnutí
Hotel je pěkný, ale určitě neodpovídá 5*. Jezdí sem hlavně místní, Izraelci, Poláci a Češi a dle toho to tam i vypadá. Především Izraelci a místní se chovají, že jim celý hotel patří (všude se cpou, strkají do vás, zanechávají za sebou nehorázný bordel) a opravdu bývají obsloužení přednostně. Takže třeba na večeři bylo u obsluhy vidět, že nějaký bakšiš na ni vůbec neplatí, spíš daná národnost hosta (přítel po čtvrt hodině čekání na pivo to raději vzdal, nutno podotknout, že nebylo úplně narváno nebo nedostatek personálu).

Pozitivně hodnotíme domluvu CK s hotelem, že hned po příjezdu (kolem půl sedmé ráno) jsme dostali náramky a karty k pokojům a mohli jsme jít na snídani. Co naopak hodnotím velmi negativně ohledně CK, je, že je domluvený s místní cestovkou a výlety do Petry může nabízet jen on. Takže když jsme si zajišťovali výlet do Petry od místní firmy (za 190 EUR na osobu), tak nám po zjištění, že jsme z Taba Heights, bylo sděleno, že kvůli domluvě CK s místní cestovkou, nás vzít nemohou, že je to zakázané. A mohli jsme si tedy výlet do Petry domluvit jen od CK, kde navíc mi paní z cestovky posílala v pátek ceník - Petra za 295 EUR na osobu, abych v neděli dostala ceník na místě od delegáta, kde byla Petra již za 325 EUR! Samozřejmě jsme na výlet nejeli, neboť by nás stál víc jak dovolená za jednu osobu. Ale přijde mi to jako sprosté chování od CK! Jestli jste tedy přemýšleli i nad výletem za hranice Egypta, doporučuji jet do Sharmu a na výlety až odtamtud.

Celkově tedy hodnotím prostředí Taby jako zajímavé (díky horám), ale znovu bych sem už nejela, nebo do jiného hotelu jedině. V porovnání s Hurghadou nebo Marsou to byl nejslabší zážitek a jediné, co by stálo za to vidět znovu, byl daný korál u pláže. A pro milovníky lodí - je to koridor pro velké nákladní lodě, takže těch je tu denně vidět spousta. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Pokoje mají své nejlepší za sebou, ale funkci splní. Klimatizace fungovala, stejně jako minibar a sejf, takže si není na co stěžovat. Jediné, co opravdu vázlo, byl úklid. Kdyby nebyla zastlaná peřina pod matraci a nebyly složené použité ručníky v koupelně, tak ani nepoznáte, že tam někdo byl. Po příjezdu jsem se umyla, utřela se ručníkem a po těle jsem měla dlouhé černé vlasy (jsem světlovlasá, takže mé opravdu nebyly). Tytéž vlasy pak byly i v posteli (spolu s tmavými chlupy nebo krátkými vlasy, blíže jsme to nezkoumali). Na zemi špína, prach nikdo neutíral už hodně dlouho, v šuplících také ne, takže jsme tam věci ani nedávali. Bohužel skříně v chodbě jsou spíš na ramínka, takže oblečení si musíte dát do komod u postele, ale když toho nemáte moc jako my, tak se to dá. Žádná zvířátka z ručníků určitě nečekejte, my byli rádi, když nám pán dal vody a toaletní papír. A i to jsme si museli dvakrát zařizovat sami - bakšiš si vzal, ale vodu ani toal.papír nedal, takže ho přítel odchytával po patře na chodbě, zda by mu dal aspoň něco do ruky. Ručníky nevyměnil ani jednou, dalo se to poznat dle seprané špíny, co na ručnících byla. Takže je vždy akorát složil, ale nevyměnil žádný (i když jsme je házeli na zem, aby je vzal). Bohužel úklid nebyl zrovna úžasný nikde po hotelu. Hosté nechávají talíře se zbytky jídel a hrnky na chodbách na takových poličkách, takže se tam hodně slétávaly vrány a rozebíraly zbytky.

Strava
Jídlo není zrovna pestré, každý den vesměs to samé a výběr dost omezený. Jediné, co stojí za zmínku, jsou dezerty. Ty byly opravdu krásné a vynikající. Zelenina také docela výběr, ale ovoce skoro žádné. Hlavní jídelna ale kapacitně určitě nestačila a tvořily se velké fronty, druhý den otevřeli i druhou restauraci, tak jsme chodili spíše tam. Výběr vesměs stejný, jen méně lidí.

Co se týče barů, tak pití v rámci all inclusive dostanete přes den v baru u bazénu, kde jsou ale takové fronty, že jsme si vždy radši nosili načepované pití v petce ze snídaně. V baru na pláži dělají jen freshe, které jsou už za příplatek, takže z pláže musíme pro pití chodit k bazénu - což je dost otravné, když seženete volné lehátko až na konci pláže. Pak je ještě bar u lobby - ten jsme ani nevyužili.

Služby hotelu
Jak jsem psala u "Ubytování", úklid v hotelu nic moc. Animátory nemohu soudit, nevyužili jsme žádný program... animátory jako takové jsme viděli vesměs jen v jídelně, když šli na oběd. V místním spa jsem využila masáže - doporučuji si počkat, až vám to bude někdo na pláži nebo u bazénu nabízet, neboť první dny nikdo nepřišel, a tak jsem se tam šla zeptat, samozřejmě za plnou cenu. Druhý den tak z 2/3 původní ceny. Masáž příjemná, na problémová záda to moc není, ale jako relax to stačí. Určitě můžu doporučit slaný bazén - není v něm tak narváno jako v chlorovaném a spíš tu seženete volná lehátka (i když to je všude kolem bazénu náročný úkol). A komu nevadí řasy po stranách, tak si tu užije většího klidu, či si může třeba zaházet s míčkem. Od hotelu jezdí zdarma shuttle bus do "městečka" El Wekala, kde je pár obchůdků, jinak je to takové město duchů. Ale už cesta samotná je zážitek, tak doporučuji využít.

Pláž
Pláž vypadala jako při odlivu celou dobu, co jsme tam byli (vstup tedy po kamenech). Boty do vody jsou tady určitě nutností! Co bych vyzdvihla, je určitě korál hned u pláže. Vede k němu cesta ohraničená bójkami a přímo mezi korály je tam taková ulička, aby se dalo dostat ze strany otevřeného moře. Korál vede na obě strany a rybiček je tam opravdu spousta druhů. Viděli jsme i bílého úhoře nebo červenou chobotnici. Také je v moři opravu hodně mořských okurek, tak je lepší koukat pod nohy. Směrem doprava se dá dojít i na pláž s písečným vstupem do moře, což jsme zjistili tedy až ke konci pobytu.

Andrea N., 29.09.2022, Datum pobytu: 18.9. - 25.9.2022
Oblast: Egypt Egypt, Taba, Hotel: Mosaique Beach Resort Taba Heights (ex. Sofitel Taba Heights)

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (0)

Celkem: 8.8 Mohu jen doporučit

  • 9 Ubytování
  • 10 Strava
  • 6 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Mohu jen doporučit Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Po příjezdu nám dali hrozný pokoj hned jsem se dožadoval výměny 2. Den vše OK pokoj jiný pěkný tak jak bylo ve smlouvě s výhledem na bazén.

Strava
Fajn žadný problém hodně na výběr spokojenost.

Služby hotelu
Vše ok

Pláž
Tento hotel není o pláži pláž nic moc byl jsem jednou .

Stanislav Řehák, 29.09.2022, Datum pobytu: 16.9. - 25.9.2022
Oblast: Egypt Egypt, Hurghada, Hotel: Pickalbatros Jungle Aqua Park (ex. Neverland Resort)

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 10 Perfektní

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Perfektní Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Naprosto vyhovující- prostorný, čistý, moderně zařízený, to samé se týká i koupelny. Pokojový servis fungoval dokonale - každý den precizně uklizeno, vždy doplněná lednička, vyměněné ručníky.

Strava
V hlavní restauraci velký výběr a to jak u snídaně, oběda i večeře . Navíc každý den střídající se tématické večeře - speciality z grilu, Asie, ryby a mořské plody, Stredomořská a další. Neuvěřitelný výběr sladkého a ovoce. U večeře na výběr mimo klasiky- nealko, pivo, víno i míchané koktejly. Bar u pláže a bazénu nabízí “jednodušší” stravování, ale přesto (alespoň pro nás) chutné a dostatečné . Navic u bazénu se několikrát konaly ochutnávky koktejlů, ovoce a specialit

Služby hotelu
Tak tady není co vytknout- servis byl úžasný! Veškerý personál pracoval na jedničku- byli milí, příjemní, ochotní, usměvaví. Tým animátorů byl k nezničení- fungoval od rána do pozdních večerních hodin, organizoval denní sportovní aktivity, večer se staral o zábavu hostů - živá hudba, africký večer, Latina, bazénová show a jiné

Pláž
Pláž krásná, pozvolný s písčitý vstup do moře. Pro milovníky šnorchlování - korál ne sice až tak moc velký, ale rybiček spousta- perutýni, klauni, muréna i chobotnice, krokodýlí ryba… Ovšem velká kompenzace- denně ráno i odpoledne 4-5 karet, a hlavně dugongové- neuvěřitelný zážitek

Anonym, 29.09.2022, Datum pobytu: 2.9. - 16.9.2022
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Iberotel Costa Mares

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 10 SUPER

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
SUPER Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Moc se nam libilo

Strava
Vyborna

Služby hotelu
Byla jsem spokojena

Pláž
Plaz byla cista k mori dobry pristup snorchlovani vyborny

Helena Kotunová, 29.09.2022, Datum pobytu: 18.9. - 25.9.2022
Oblast: Egypt Egypt, Sharm El Sheikh, Hotel: Sunrise Diamond Beach

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 5.6 Pro ty co sem jedou hlavně aby si užili moře a krásu korálových útesů vřele doporučuji. Kdo vyžaduje i perfektní hotel a s tím vše...

  • 5.5 Ubytování
  • 5 Strava
  • 6 Okolí
  • 6 Cena

Celkové shrnutí
Pro ty co sem jedou hlavně aby si užili moře a krásu korálových útesů vřele doporučuji. Kdo vyžaduje i perfektní hotel a s tím vše spojené ať hledá jiný zájezd Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Hotel pamatuje lepší časy, ne vše je OK, ale vcelku jsme měli čisto a klima fungovala bezchybně. Nejsme nároční a tak za nás pohoda.

Strava
Jídla je dost, ale kvalita opravdu průměr. Co bylo z grilu bylo suché, tvrdé (hovězí se nedalo ani rozkousat a až po reklamace u kuchaře mě vybral pár poživatelných soust). Jak jsem již napsal, kdo hledá hotel i stravu na úrovni, tak sem ne.

Služby hotelu
Personál vcelku ochotný, dá se s nimi dobře jednat, je dobré znát alespoň základní z angličtiny. Nesmíte ale dát na sliby a nebát se důrazně dožadovat slíbeného. Ale já si nemohu stěžovat. A dát jim pár "doláčů" bakšišného se zde prostě "nosí".

Pláž
Pláž čistá, lehátek dostatek, skvělá mořská zátoka, kde se můžete koupat každý den bez obav z vln a uzavření vstupu do moře. Perfektní pro děti, protože vstup do moře je pozvolný. Pro "podvodníky" paráda. Doporučuji jít šnorchlovat ráno okolo 6 hod., kdy je moře klidné, vítr příjemný (později dost zesiluje), a tam kde končí zátoka a kde jsou nejhezčí korály a ryby ještě nejsou tak velké vlny. Toto alespoň pro mě je přesně to, proč do Egypta jezdím.

Jaromír C., 29.09.2022, Datum pobytu: 17.9. - 25.9.2022
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Aurora Bay Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 9 Naprostá spokojenost

  • 9.5 Ubytování
  • 8 Strava
  • 9 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Naprostá spokojenost Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Pěkné bez připomínek

Strava
Opakující se každý den totéž

Služby hotelu
Bez připomínek, vyhovující

Pláž
Velká vzdálenost pláže od ubytování kde je možné se koupat.

Dobré podmínky pro šnorchlování.

Anonym, 29.09.2022, Datum pobytu: 16.9. - 25.9.2022
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Jaz Samaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 9.6 Dojem velice dobrý. spokojenost.

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 9 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Dojem velice dobrý. spokojenost. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ubytování super. Pouze pro klienty z ČR, kteří přiletí nad ránem a check in je hotelem daný až ve 14.00 hod, to může být hodně ale hodně úmorné. Chápu, že nemusí mít uklizené volné pokoje. Nicméně na obranu obsluhy recepce musím říci, že se snažili dát pokoj okamžitě k dispozici krátce po snídani, jakmile byl uklizený a připravený k předání.

Strava
Za mne super. Všeho dost a velice chutné a dekorativně poskládané coby oku lahodící. :-)

Služby hotelu
OK

Pláž
Pláž blízko, moře blízko, žlutý písek, korály blízko břehu. Zase něco jiného.

Iva Ejim, 29.09.2022, Datum pobytu: 20.9. - 23.9.2022
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: The Three Corners Sea Beach Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (1)

Celkem: 3.6 Hotel neodpovídá popisu 4* , maximálně 3* . Cestovní kancelář by měla upozornit na převážně arabskou klientelu hotelu. Z 80% byl hotel...

  • 3 Ubytování
  • 5 Strava
  • 4 Okolí
  • 3 Cena

Celkové shrnutí
Hotel neodpovídá popisu 4* , maximálně 3* . Cestovní kancelář by měla upozornit na převážně arabskou klientelu hotelu.

Z 80% byl hotel obsazen místními muslimy. Nepříjemný delegát cestovní kanceláře. Nejdříve jsme na letišti řešili, že nám nepřiletěl jeden z kufrů. Na to se delegát zeptal jestli je v kufru něco tak důležitého ? A podruhé jsme s ním řešili stížnost na pokoje v hotelu a chování recepčních. Delegát byl neochotný s námi cokoliv řešit a vůbec nám nijak nepomohl. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Pokoje neodpovídají popisu. Měli jsme zaplacený pokoj Delux. Fotografie neodpovídají popisu. Měli jsme objednané 3 pokoje. Při příchodu na recepci jsme do každého pasu vložili 10euro. A anglicky jsme recepčního poprosili , aby byli pokoje u sebe. Ten si ještě řekl o dalších 10 euro. Nejdříve jsme je dát nechtěli, ale po dohadování jsme je tedy zaplatili. Při první obhlídce pokojů nám portýr s kuframa ukázal pokoje v úplně jiných pavilonech hotelu. Které byli od sebe dost vzdálené. Na jednom pokoji byl starý nábytek, zašlá špína všude. Vrátili jsme se na recepci a anglicky se s recepčním dohadovali o vybavení pokojů a že jsou pokoje od sebe hodně vzdálené, že takové nechceme. Nejdříve tvrdil, že nemá žádné jiné volné. a že máme pokoj Delux, že jiné pokoje Delux na hotelu nejsou. Potom nám ukázal ještě další 3 pokoje, které byli poblíž sebe a z těch jsme vybrali. Stejný problém s pokoji řešili i ostatní Češi ubytovaní na hotelu.

Strava
Jídlo dobré. Menší výběr masa. Velmi dobré zákusky. Každý den byla ryba, 1x v týdnu krevety, kalamáry a krabi. Bohužel čistota v hlavní restauraci hodně pokulhávala. Co nás, ale zarazilo, že nápoje byli servírované pouze v plastových kelímkách. Při snídani jsme nedostali ani porcelánový hrníček na čaj nebo kávu. Vše v plastu. Navíc u nápojového baru kam jste si šli sami pro pití něco strašně smrdělo. Číšníci co obsluhovali na hlavní restauraci vám z legrace brali talíř s jídlem, když jste šel od bufetu ke stolu a nebo, když jste ještě nedojedl. Nám to tedy vtipné nepřipadalo. Nedělal to pouze jeden, ale více zaměstnanců.

Služby hotelu
V hotelu by měli zapracovat na větší čistotě . A rekonstrukci pokojů.

Pláž
Moře čisté, v dopoledních hodinách chladné a v době odlivu velmi mělká kaluž na koupání u pláže. Dřevěné molo do vody bylo zrovna v rekonstrukci. Nebyl možný přístup do vody ke korálům. Hotel zajišťoval 3x denně cestu minibusem k jiné pláži, kde bylo možno šnorchlovat. Ale na této pláži zase chybělo veškeré vybavení. Žádná lehátka, žádné slunečníky, žádné toalety. A k pití jste dostal 1 malou lahvičku vody. 3-4 hodiny jste se buď musel potápět nebo vydržet na slunci než vás doveze minibus zpátky na hotel.

Vendula, 29.09.2022, Datum pobytu: 16.9. - 23.9.2022
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Blend El Phistone Beach Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (0)

Celkem: 9 Kdyby to bylo jen trochu možné, okamžitě letím zpět. Už teď se těším,že se příští rok vrátíme.

  • 9 Ubytování
  • 9 Strava
  • 9 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Kdyby to bylo jen trochu možné, okamžitě letím zpět. Už teď se těším,že se příští rok vrátíme. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Krásný hotelový komplex se spoustou vyžití.

Strava
Jídlo rozmanité, na výběr vše možné. Sice se opakující,ale chuťově vynikající.

Služby hotelu
Nejlepší služba je poskytnutí bezva barmanů co umí namíchat skvělé drinky ????????

Pláž
Krásné korálové útesy, proto jsme si zájezd vybrali.

Gabriela, 29.09.2022, Datum pobytu: 18.9. - 25.9.2022
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Radisson Individuals Marina Port Ghalib

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)