Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

7 nejkrásnějších pláží Mexika

Představujeme nejkrásnější pláže Mexika

Představujeme nejkrásnější pláže Mexika Shutterstock

Mexiko se dotýká Tichého oceánu, Karibského moře, Mexického zálivu a Cortézova moře. Kromě toho nabízí řadu obydlených ostrovů, včetně slavného Isla Mujeres na Yucatanu. O rozmanité plážové destinace tedy rozhodně nemá nouzi. Snadno tady najdete svou vysněnou pláž, ať už prahnete po lenošení u tyrkysových vod Karibského moře na mayské riviéře nebo po surfování v Tichém oceánu v Oaxace.

Tulum, mayská riviéra, Yucatan

Tulum, Yucatan, Mexiko

Tulum, Yucatan, Mexiko Shutterstock

Na jižním konci mayské riviéry, asi dvě hodiny jízdy od Cancúnu, vás okouzlí dokonalá a historicky bohatá pláž Tulum. Pás bílého písku lemují na jedné straně tyrkysové vlny Karibského moře, na druhé útesy a džungle s mayskými ruinami. Přímý výhled na ruiny umožňuje Playa Ruinas na severu, jedna z plážových oblastí kolem Tulumu. Jižní pláž (South Playa) si vás získá nejen bělostným pískem, ale i dobrými místy pro kitesurfing.

Zájezdy do Mexika

Akumal, mayská riviéra

Akumal, Mexiko

Akumal, Mexiko Shutterstock

V oblasti Tulum najdete také Akumal. Je to překrásná, a přitom méně turistická pláž, ideální zejména pro milovníky zvířat. Velké mořské želvy sem chodí klást vejce a jejich pozorování platí za jednu z oblíbených zdejších aktivit. Zlákají vás ale i místní čisté a klidné vody, představující skvělou volbu pro rodiny s dětmi. Prosperující korálový útes vás následně utvrdí v tom, že šnorchlování je vždy báječný nápad.

Maroma, mayská riviéra

Maroma, Cancun, Mexico

Maroma, Cancun, Mexico Shutterstock

Abyste se dostali k tomuto úchvatnému úseku prachového písku, jenž se setkává s akvamarínovým mořem mayské riviéry, musíte si zarezervovat luxusní nemovitost podél něj. Pláž Maroma je totiž součástí uzavřené komunity. Navíc se nemusíte obávat davů, které najdete na nedalekých plážích Playa del Carmen a Cancún. Tady vás čeká jen božský klid a spousta místa pro koupání.

Mexiko: Objevte dokonalé pláže i stopy mayské civilizace

Čtěte také:

Mexiko: Objevte dokonalé pláže i stopy mayské civilizace

Playa del Amor, Cabo San Lucas

Playa del Amor, Cabo San Lucas

Playa del Amor, Cabo San Lucas Shutterstock

K Playa del Amor se snadno dostanete vodním taxíkem z přístavu v Cabo San Lucas. Protože se pyšní působivými skalními útvary a hýří romantickou atmosférou, přezdívá se jí Lover's Beach neboli Pláž milenců. Táhne se mezi Tichým oceánem a Cortézovým mořem, díky čemuž může nabídnout dva rozdílné zážitky. Na jedné straně okusíte divoké vlny a na druhé (Cortézově) mírnější vody vhodné ke šnorchlování.

Skrytý poklad Jižní Ameriky: Objevte krásy Bolívie

Čtěte také:

Skrytý poklad Jižní Ameriky: Objevte krásy Bolívie

Bahía Balandra, La Paz

Bahía Balandra, La Paz, Mexiko

Bahía Balandra, La Paz, Mexiko Shutterstock

Bahía Balandra v oblasti Baja v La Paz proslula skalním útvarem Diamond Rock. Na vašem seznamu míst k navštívení by však neměla chybět z několika dalších důvodů. Předně je chráněna ze všech stran, což umožňuje bezpečné plavání a objevování barevného podmořského světa. I když její vody patří k chladnému pobřeží Tichého oceánu, během dne se zahřívají, a tak se můžete těšit z příjemného koupání. 

Objevujte Mexiko  

Puerto Vallarta, Jalisco

Puerto Vallarta, Mexiko

Puerto Vallarta, Mexiko Shutterstock

Na pobřeží Tichého oceánu přináší pláž Puerto Vallarta okouzlující západy slunce nad zlatavým pískem, které z jedné strany obklopují sytě modré vody a z druhé pohoří Sierra Madre. V chráněných zátokách kolem pláže si užijete šnorchlování, a kdyby vám to nestačilo, můžete vyrazit na výlet za hlubinným rybolovem nebo pozorováním velryb. Na pláži zábava v žádném případě nekončí, o čemž vás přesvědčí i staré město Puerto Vallarta s dlážděnými ulicemi, obchůdky a řadou restaurací.

Zipolite, Oaxaca

Zipolite, Oaxaca, Mexiko

Zipolite, Oaxaca, Mexiko Shutterstock

Od 60. do 80. let platila pláž Zipolite za populární hippie destinaci a byla také jednou z prvních nudistických pláží v Mexiku. Dnes už tu moc květinových dětí nepotkáte, zato ale určitě natrefíte na milovníky jógy a surfování. Zipolite se rozkládá mezi dvěma skalními výběžky. Její spodní proud může být silný, a tak se raději nevydávejte mimo bezpečné zóny. 

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín