Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Chystáte se v červnu na dovolenou? Nechte se inspirovat!

Žhavé tipy na dovolenou v červnu

Žhavé tipy na dovolenou v červnu Shutterstock

Jarní období může být pro mnohé značně stresující. Pokud i vy tajně sníte o pár dnech klidu, které strávíte na pláži u vlnícího se moře, toulkami cizí krajinou či ochutnáváním neznámých dobrot, pak pro vás máme ideální řešení: Splňte si své přání! Máme pro vás žhavé tipy na místa, kde okamžitě zapomenete na starosti všedních dní. Garantujeme, že i prodloužený víkend udělá zázraky!

Chorvatsko: Po stopách Vinnetoua

Dechberoucí krása Plitvických jezer

Dechberoucí krása Plitvických jezer Shutterstock

Pokud máte rádi přírodu, naplánujte si výlet např. do Chorvatska na Plitvická jezera – jedná se o národní park s 16 jezery, která jsou propojená vodopády a kaskádami, mj. zde byl natáčen legendární film Vinnetou. Chorvaté zvažují, že by park úplně uzavřeli veřejnosti, možná tedy máte poslední šanci jej navštívit. Pokud nechcete jezdit příliš daleko, vydejte se k naším sousedům do Německa. Možná vás překvapí, co všechno tato země nabízí: od přírodních krás, přes malebné pláže, sportovní i kulturní vyžití až po profesionální lázně i lahodné víno.

10 nejkrásnějších pláží Chorvatska

Čtěte také:

10 nejkrásnějších pláží Chorvatska

Turecká riviéra: Na prahu Orientu

Kleopatřina lázeň v Turecku

Kleopatřina lázeň v Turecku Shutterstock

Máte rádi dobré jídlo, dlouhé písčité pláže a dobrou zábavu? Zvolte pro svou dovolenou Turecko. Kromě toho se můžete těšit na orientální kulturu, objevitelské nákupy i zajímavé památky, takže svůj pobyt nemusíte trávit pouze u moře. Za navštěvu stojí určitě Pamukkale sněhobílé kopce s travertinovými jezírky, starobylé památky v Side či Kemeru nebo přírodní i kulturní zajímavosti v Antalaya.  Když Turecko uhranulo kdysi Kleopatru, tak určitě nezklame ani vás. Právě naopak!

Vyberte si z naší nabídky zájezdů do Turecka

Co můžete vidět a zažít na dovolené v Side?

Čtěte také:

Co můžete vidět a zažít na dovolené v Side?

Bulharsko: Čechem zapomenutý kraj

Nedotčená pláž Irakli v Bulharsku

Nedotčená pláž Irakli v Bulharsku Shutterstock

Věděli jste, že tato pohostinná země plná vstřícných lidí, opojných nápojů a chutných pokrmů je také domovem majestátních hor a zlatavých pláží? Bulharsko se neprávem na seznamu dovolenkových destinací mnoho let krčilo vzadu, zapomenuté a přehlížené. Naštěstí se v poslední době znovu vrací na výsluní! Za necelé dvě hodinky letu se můžete slunit na malebné pláži, obdivovat historické památky, toulat se panenskou přírodou a vychutnávat si místní vynikající pochoutky (které se sluší zapít místní pálenkou).

Zapomeňte na minulost a dejte Bulharsku šanci

Čtěte také:

Zapomeňte na minulost a dejte Bulharsku šanci

Řecko: Na dosah ráje

Malebný klid na ostrově Santorini v Řecku

Malebný klid na ostrově Santorini v Řecku Shutterstock

Řecké ostrovy jsou nejprodávanější dovolenkovou destinací posledních let a rozhodně se není čemu divit. Kromě neuvěřitelných historických skvostů, ke kterým se váží neméně hodnotné báje, vás rozhodně okouzlí rozmanitá příroda, nádherné pláže a pitoreskní architektura. A pokud by vám tento výčet byl málo, místní si vás získají svou vstřícností a především božskou gastronomií. Na řeckých ostrovech je nejkrásnější jejich počet – objevování jednoho po druhém může být vaše nové hobby.

Mykonos: 6 důvodů, proč si tento řecký ostrov zamilujete

Čtěte také:

Mykonos: 6 důvodů, proč si tento řecký ostrov zamilujete

Egypt: Nejen pro plážové povaleče

El Gouna v Egyptě a její božské laguny

El Gouna v Egyptě a její božské laguny Shutterstock

Láká vás lenošení na malebné bělostné pláži s koktejlem v ruce? Pak se vydejte do Egypta a načerpejte energii z paprsků afrického slunce. Užíjete si skvělou dovolenou, prohřejete se, a možná i ušetříte. Zájezdy mimo hlavní sezónu totiž bývají za hubičku. Doporučujeme moderní letoviska Marsa Alam či Safaga. Zajímavá jsou také residenční města Sahl Hasheesh a El Gouna, kde si dost možná budete připadat jako v Karibiku.

Vyberte si z naší nabídky zájezdů do Egypta

Tajemství památek starověkého Egypta: Vydejte se po stopách faraonů

Čtěte také:

Tajemství památek starověkého Egypta: Vydejte se po stopách faraonů

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín