Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dobrodružství Zlatého trojúhelníku: Objevte autentickou thajskou kulturu v Sop Ruak

Chiang Rai v severním Thajsku

Chiang Rai v severním Thajsku Shutterstock

Zlatý trojúhelník najdete v provincii Chiang Rai v severním Thajsku. Svůj název získal pro svou polohu mezi hranicemi Thajska, Barmy a Laosu. Místní mu říkají Sop Ruak, protože se tu stékají dvě mocné řeky – Mekong a Ruak. Svěží džungle a mlhavá horská krajina v minulosti proslula makovými poli, pěstováním opia a pašeráky drog. Dnes platí za populární destinaci plnou starobylých chrámů a klidných vesniček. Proč byste ji měli navštívit?

Vydejte se po stopách padlého opiového ráje

Zlatý Buddha na březích Mekongu

Zlatý Buddha na březích Mekongu Shutterstock

Na thajské straně řeky, odkud uvidíte všechny tři země, na vás čeká park. Jeho brána, zdobená sochami slonů, je branou do Zlatého trojúhelníku. Na březích Mekongu pak můžete obdivovat obří sochu zlatého Buddhy. I když se to možná na první pohled nezdá, oblast může nabídnout víc, než jen pár přírodních krás a zajímavých věcí ke koukání. Navštivte třeba uctívaný Phra That Doi Pu Khao, starobylý chrám na nedalekém kopci, nebo interaktivní muzeum opia.

Vyberte si z našich zájezdů do Thajska a vyrazte!

Nechte se okouzlit starobylou atmosférou Chiang Saen

Chiang Saen

Chiang Saen Shutterstock

Toužíte prozkoumat i okolí? Pronájem lodi je skvělou příležitostí, jak poznat např. malý laoský ostrov Don Sao. Nebo můžete zamířit dolů po řece Mekong do Chiang Saen a Chiang Khong. Nejstarší thajské město, Chiang Saen, nabízí o něco autentičtější zážitek a je zajímavou zastávkou po cestě za půvabnými městy Phrae a Nan. Při jeho objevování spatříte ruiny staré městské zdi a další záblesky minulé éry. Obrazy Buddhy, hliněné hradby a sloupy činí město obzvlášť přitažlivým pro kulturní nadšence a historiky. Chiang Saen leží asi 9 km od Zlatého trojúhelníku. Až budete ve městě, podívejte se na jezero, Národní muzeum Chiang Saen nebo některé z místních impozantních chrámů.

Jeden den na thajském plovoucím trhu Amphawa

Čtěte také:

Jeden den na thajském plovoucím trhu Amphawa

Prohlédněte si muzea a chrámy ve městě Phrae

Vongbury House, Phrae

Vongbury House, Phrae Shutterstock

Phrae není na hlavní turistické trase, a právě proto se tu můžete ponořit hlouběji do thajské kultury. Má mnoho působivých atrakcí, třeba lesní park Phae Mueang Phi známý jako „lesní město duchů“. Posvátné místo obestřené řadou pověstí proslulo svými skalními útvary. Zajímavý je také komplex Wat Phra Baht Ming Meuang, jehož součástí je muzeum i buddhistická škola. Phrae nenabízí jen bohaté kulturní vyžití, ale také oblíbený sobotní pouliční trh, kde můžete ochutnávat místní pokrmy.

Zažijte pohádku na Koh Samui

Čtěte také:

Zažijte pohádku na Koh Samui

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín