Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zažijte pohádku na Koh Samui

Koh Samui

Koh Samui

Koh Samui má vše, co si slibujete od dovolené v ráji... Bující tropickou zeleň, kokosové palmy, kaučukové plantáže, křišťálové moře s korálovými útesy, dlouhé pláže s bílým pískem, zábavu všeho druhu, exotickou kuchyni a neuvěřitelně vstřícné místní obyvatele...

Ostrov mnoha tváří

Ohňová show na pláži na Koh Samui

Ohňová show na pláži na Koh Samui

Toužíte relaxovat a užívat si klid nebo plánujete dovolenou jak z romantického filmu? Chcete se vrhnout do víru nočního života či se chystáte na výlety a rodinné radovánky? Koh Samui dokáže uspokojit každého.

Zamilujte se do Thajska: Vyberte si z naší nabídky zájezdů

Koh Samui dříve a dnes

Rybářské lodě na Koh Samui

Rybářské lodě na Koh Samui

Místní obyvatelé dnes profitují hlavně z turismu, vždy tomu tak ale nebývalo. V dřívějších dobách byl hlavním zdrojem příjmů prodej kokosů a rybolov. Ostrov býval turisticky opomíjený, téměř izolovaný od okolního světa. Jakmile ho začali v 70. letech minulého století objevovat první turisté, z Koh Samui se rázem stalo oblíbené a vyhledávané exotické středisko.

8 thajských dezertů, které musíte vyzkoušet

Čtěte také:

8 thajských dezertů, které musíte vyzkoušet

Zajímavá místa a pláže na Koh Samui

Chrám Wat Kunaram a mumifikovaný mnich

Wat Kunaram, Koh Samui

Wat Kunaram, Koh Samui

V provincii Surat Thani, na cestě z Lamai do hlavního města Koh Samui Naton, se nachází chrám Wat Kunaram s jeho největší atrakcí, mumifikovaným mnichem. Mumie mnicha s brýlemi na očích sedícího v meditační pozici je umístěna ve skleněné vitríně. Z hlediska našich zvyků a kultury nabízí poněkud netypickou podívanou. Samotný chrám se skládá ze dvou budov, v první je socha velkého zlatého Buddhy, ve druhé zmiňovaný mumifikovaný mnich.

Thajsko je vždycky dobrý nápad: Mrkněte na nejvýhodnější zájezdy

Buddhova zahrada

Buddhova zahrada na Koh Samui

Buddhova zahrada na Koh Samui

Buddhova nebo také Magická zahrada se nachází na kopci Khun Nim Peak. Malá zahrada je plná soch lidí, zvířat, draků a Buddhů, které z kamene vytesal 77miletý farmář. Sochy jsou inspirovány thajskou mytologií, která má svůj původ v Indii. Magickou zahradou protéká říčka, která tvoří malé vodopády. Objekt se nachází poměrně daleko od hlavních turistických cílů, díky čemuž nebývá zaplaven davy. Tento dokonalý, tichý a stinný kout ostrova je rájem pro fotografy. Na místě najdete malý obchůdek se suvenýry.

Nejkrásnější pláže v Thajsku

Čtěte také:

Nejkrásnější pláže v Thajsku

Vodopády Namuang I a Namuang II

Vodopád Namuang, Koh Samui

Vodopád Namuang, Koh Samui

Za návštěvu stojí také nejkrásnější a nejznámější kaskádovité vodopády na Koh Samui. První z nich stéká dolů a pod sebou tvoří krásné přírodní koupaliště. Po asi třicetiminutovém šplhání do kopce se vám odhalí v celé své kráse i druhý, menší, stejnojmenný vodopád. Jednotlivci i rodiny s dětmi vyrážejí k vodopádům kvůli příjemnému koupání a krásné okolní přírodě. 

Pláž Chaweng

Pláž Chaweng, Koh Samui

Pláž Chaweng, Koh Samui

Nejznámější, asi 7 km dlouhá pláž s bílým pískem nabízí spoustu atrakcí. Nachází se na severovýchodě ostrova, v hlavní turistické sezóně patří k nejrušnějším místům na Koh Samui. Pobřeží je obklopeno korálovými útesy a křišťálově tyrkysové moře vybízí k vodním radovánkám. 

Vzhůru do oblak! Tohle je 10 nejlepších letišť světa pro rok 2019

Čtěte také:

Vzhůru do oblak! Tohle je 10 nejlepších letišť světa pro rok 2019

Lamai Beach

Lamai Beach, Koh Samui

Lamai Beach, Koh Samui

Najdete ji na jihovýchodním pobřeží ostrova a je druhou nejpopulárnější a nejkrásnější pláží na Koh Samui. Nejsevernější část pláže je oproti pláži Chaweng mnohem klidnější, proto není divu, že zamilované páry vyrážejí za romantikou právě sem. Pakliže chcete přeci jen okusit ruch nejen nočního života, cca 1 km odsud je malé středisko s restauracemi, obchody, bary i nočními kluby.

Ostrov je pro svá romantická zákoutí nazýván ostrovem lásky. Pokud toužíte prožít skutečnou pohádku, romantiku na druhou, pak pro vás bude Koh Samui splněným snem.

Praktické info:

Socha boha Šivy na Koh Samui

Socha boha Šivy na Koh Samui

Třetí největší ostrov Thajska, Koh Samui, najdete v chráněném území Thajského zálivu. Na ostrov se dostanete letadlem, autobusem nebo lodí. Přepravu z pevniny na ostrov zabezpečují trajekty, na těch větších lze přepravovat i auta. Na ostrově samotném se můžete přemísťovat taxíky či autobusy, oblíbené jsou i pickupy s vyhlídkou. Veškerá doprava je levná, a to i přes to, že taxislužba na Koh Samui patří k vůbec nejdražším v Thajsku.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín