Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dovolená na ostrovech v Thajsku: Spolehlivý lék na podzimní splín

Dovolená na ostrově Phuket, Thajsko

Dovolená na ostrově Phuket, Thajsko Shutterstock

Podzim je tu a přestože může mít své nesporné kouzlo, malý únik na prosluněné pláže thajských ostrovů vás připraví na hektický závěr roku bezpochyby mnohem lépe. Přijměte pozvání do Thajska, země nevšedních zážitků, zasněných zátok i malebných pláží.

Moudré thajské přísloví praví: Když voda přitéká, naber ji rychle. O tom, že se vyplatí řídit se tímto moudrem vás přesvědčí krása zdejší přírody, kouzlo buddhistických chrámů i všudypřítomné úsměvy, které k Thajsku patří stejně neodmyslitelně, jako blankytně modrá obloha. I když vás možná přepadne touha proležet celou dovolenou v exotickém prostředí hotelového resortu, zkuste překonat pohodlnost a dopřejte si poctivou dávku thajské rozmanitosti. Váš velký podzimní únik na thajské ostrovy právě začíná.

Nejkrásnější pláže v Thajsku

Čtěte také:

Nejkrásnější pláže v Thajsku

Rodinný Koh Lanta

Koh Lanta, Thajsko

Koh Lanta, Thajsko Shutterstock

Chystáte-li se do Thajska s celou rodinou, pak se více než kdy jindy vyplatí pečlivý výběr destinace. Tou nejlepší odměnou za dlouhý let a časový posun vám budou pohádkově krásné pláže ostrova Koh Lanta. Velmi pozvolný vstup do průzračně čistého Andamanského moře, voda teplá jako čaj a jako bonus neuvěřitelně pestrý svět pod hladinou. Za návštěvu stojí i národní park Mu Koh Lanta, který je dokonalým rájem všech milovníků divoké přírody.

Objevujte s námi Thajsko

Rajský Koh Kradan

Koh Kradan, Thajsko

Koh Kradan, Thajsko Shutterstock

Pokud existuje něco, čím jsou thajské ostrovy světově proslulé, pak to jsou dokonale krásné pláže – a jedny z nejmalebnějších najdete na ostrově Koh Kradan. Slunit se tu můžete na pobřeží pokrytém jemným zlatavým pískem i velkými balvany. V tůňkách vytvořených odlivem vás okouzlí pestrobarevné hvězdice i mušličky všech tvarů a velikostí. Během procházky podél pobřeží 240 hektarů velkého ostrova, ležícího ve stínu proslulejších Koh Lanta, Koh Muk či Koh Ngai, pochopíte, že právě izolovanost je tou největší devizou tohoto okouzlujícího místa.

Dobrodružství Zlatého trojúhelníku: Objevte autentickou thajskou kulturu v Sop Ruak

Čtěte také:

Dobrodružství Zlatého trojúhelníku: Objevte autentickou thajskou kulturu v Sop Ruak

Divoký Koh Thao

Koh Tao, Thajsko

Koh Tao, Thajsko Shutterstock

Toužíte-li během své dovolené spatřit ty nejkrásnější podmořské scenérie, pak je proslulý Želví ostrov tím pravým místem právě pro vás. Kopcovitý povrch lemovaný palmami, poskytujícími blahodárný stín, je tím pravým tropickým rájem. Šnorchlovat se tu dá prakticky podél celého pobřeží a po shlédnutí fascinujícího podmořského představení se můžete věnovat minigolfu, pěší turistice, wakeboardingu, jízdě na kajaku či rybaření. Méně aktivní cestovatelé ocení kurzy thajské kuchyně, jógy nebo proslulou thajskou masáž.

Cestujte bez obav: Nabízíme komplexní cestovní pojištění

Kosmopolitní Phuket

Velký Buddha, Phuket

Velký Buddha, Phuket Shutterstock

Thajská provincie Phuket, sestávající z velkého hlavního ostrova a vícero menších ostrůvků, láká turisty z celého světa vidinou bujarého nočního života, levných nákupů i dokonalého relaxu na plážích s výhledem na rozeklaná skaliska tyčící se z vody jako originální díla mistrů surrealismu. Phuket je jako stvořený pro podnikání výletů. Den můžete začít okružní jízdou po stáncích s rychlým občerstvením. Rozmanitost thajského street foodu vám vyrazí dech. Zkuste polévku tom yum, mango se sladkou lepkavou rýží, čerstvě lisované ovocné šťávy nebo tapiokové knedlíčky s kořeněnými oříšky a chilli. Ať už se rozhodnete projet na hřbetě slona, zavítat na motýlí farmu, uniknout před davy turistů na neobydlený ostrov Phi Phi Leh, zahrát si golf nebo okusit duchovní atmosféru u pomníku Velkého Buddhy, tyčícího se na vrcholu hory Nagakerd, nudit se rozhodně nebudete.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín